Beauty Lifestyle

Review: tanden bleken

Clau.smile

Je gezicht is het eerste wat mensen te zien krijgen en een stralende lach is vaak wat men onthoud. Je gezicht en daarmee je tanden, zijn jouw visitekaartje. Ik had via Groupon een tandenbleek sessie gekocht bij ‘Mijn Huidspecialist’ t.w.v €40 euro. Normaal €150 . Ik was wel benieuwd maar ook een beetje sceptisch omdat ik nooit eerder mijn tanden had gebleekt. Zouden mijn tanden echt witter worden?  Lees dan snel verder.

De bleekmethode is 100% veilig voor het gebit, zegt ‘Mijn huidspecialist’. Ook op de lange termijn. Verder voldoen alle producten aan de Europese richtlijnen (CE) en werkt Mijn Huidspecialist volgens de richtlijnen van de GGD inzake de hygiëne. Ze gebruiken de producten van xtreme whiteMijn huidspecialist bleekt niet met waterstofperoxide wat de tanden erg gevoelig kan maken. Ze bleken de tanden met oxiwhite


Een paar dagen voor mijn vakantie trok ik de stoute schoenen aan en maakte ik een afspraak.

Mijn behandeling bestond uit:
–  2x 20 min en 1×5 (kan ook 3x 15min)
– aanbrengen vaseline (voorkomen van uitdrogen lippen)
– Inbrengen van mondspreider
– Tinten doornemen aan de hand van een zogenaamde “Shade Guide”, er is een voor- en na foto gemaakt van mijn tanden.
– aanbrengen bleek
– bril op voor het beschermen van de ogen
– lamp
– na 15 min bleek verwijderen en opnieuw aanbrengen en zo gaat dit 3x
– spoelen met water zodat u het overgebleven gel weg kunt spoelen
– resultaat bekijken

Mijn ervaring:

Ashly had mij goed van informatie voorzien ook over de nazorg van de behandeling. Ik mocht 2 uren na de behandeling niks eten en daarna mocht ik alleen wit voedsel eten (bloemkool, kipfilet, rijst, wit brood, witte asperges, witte kool, pasta etc). Na 2 uur kon ik ook weer water en thee drinken. Dit alles om het resultaat goed te houden en omdat het glazuur na de behandeling gevoelig is.


Dental

Vervolgens ging Ashly kijken wat de kleur van mijn tanden was aan de hand  van de zogenaamde ” shade Guide”. Omdat ik niet rook en geen koffie drink waren mijn tanden nog mooi wit. Bij een persoon met gele tanden kunnen de tanden dan wel 7 tot 8 tinten lichter worden bij mij zou het gaan om 3 tinten lichter. Dus wat ik kon verwachten was van te voren goed besproken. Ashly had duidelijk verteld dat tanden van nature geen sneeuwwitte kleur hebben en daarom kan ze niet witter bleken dan mijn eigen tandkleur.


Tanden bleek lamp (Medium)

Ik kreeg  een beschermende laag van vaseline op mijn lippen en daarna kreeg ik een mondspreider in mijn mond, zodat je lippen geen contact zullen maken met het te behandelen gebied. De mondspreider was voor mij wel even een dingetje, 45 minuten dat onding in, was niet echt prettig. Vervolgens werd de gel aangebracht zonder waterstofperoxide. Omdat deze methode veilig is, is de behandeling volledig pijnloos. De gel wordt geactiveerd door een lamp die op enkele centimeters van je gebit is geplaatst. De lamp wordt niet warm en zorgt voor een wit effect op de tanden. De behandeling duurt ongeveer een uur.  Na 20 minuten haalde Ashly de gel er weer af en werd mijn mond schoongemaakt, waarna er opnieuw gel op mijn tanden werd gesmeerd en ik weer 20  minuten onder de blauwe lamp moest. In totaal heb ik twee keer 20 minuten gelegen en 1 keer 5 minuten. Het kan voorkomen dat je verkleuringen op je tanden hebt. Deze kunnen extra oplichten door het bleken van de tanden. Dit verschilt per persoon. In mijn geval had ik een paar verkleuringen maar na 2 dagen waren ze verdwenen.

Na de behandeling keek ik in de spiegel en ik zag dat mijn tanden mooi waren opgefrist van kleur. Ik kreeg van verschillende mensen uit mijn omgeving positieve reacties. Normaal kost deze behandeling €150 euro. Ik heb er dankzij groupon € 40 betaald en voor mij een prima bedrag gezien het resultaat. Nu ik dit weet zal ik niet meer zo snel mijn tanden laten bleken voor het normale bedrag.  Echter denk ik wel aan een touch-up behandeling van 15 minuten of om een bleekpen aan te schaffen. Het is wel erg belangrijk dat tanden bleken moet worden bijgehouden om de kleur wit te houden. Ashly vertelde me dat je ongeveer zes maanden van het resultaat kunt genieten. Het ligt er natuurlijk wel aan of je rookt, koffie of thee drinkt en veel producten met kleurstoffen gebruikt etc. Bij ” Mijn huidspecialist” zijn een aantal producten voorhanden waarmee je de kleur kan bijhouden:

 • Bleekpen, 1x in de maand gebruiken om de kleur weer op te frissen
 • Mondspoeling 2x in de week
 • Whitening tandpasta, bleekt de tanden dieper dan een gemiddelde tandpasta
 • Touch-up behandeling van 15 minuten

Verwachting resultaat:

tand bleek voor (Medium)

Voor de behandeling

tand bleek na (Medium)

Na de behandeling


Geen behandeling bij:

– Zwangerschap of borstvoeding
– Medicijnen die reacties geven met licht . Kijk in de bijsluiter of raadpleeg je arts of dit voor jou van toepassing is.
– Overgevoeligheid voor licht
– Een leeftijd onder de 18 jaar

Vanaf 1 november 2012 mag peroxide enkel gebruikt worden door tandartsen. Ook aan het percentage is een grens gesteld, zo mag er maximaal 6% peroxide door tandartsen worden gebruikt.  Is iemand geen tandarts, dan mag er gewerkt worden met maximum percentage van 0,1% peroxide.

mijn huidspecialist zit in Groningen, Leeuwarden, Drachten en Sneek.


 

 

Heb jij je tanden wel eens laten bleken?

 

Blog you zoen,

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Jasmijn
  mei 23, 2017 at 1:50 pm

  En hoelang heb je mogen genieten van het effect van de witte tanden? Soms merk ik dat klanten bij me al na een maand terug komen omdat ze al zo snel zijn gewend aan het effect.

  • Reply
   Claudia Struijck
   mei 23, 2017 at 1:54 pm

   Klopt dat gold voor mij ook!

  Leave a Reply