Food Lifestyle

Zo organiseer je de perfecte BBQ tijdens de corona crisis

Zo organiseer je de perfecte BBQ tijdens de corona crisis

Zo organiseer je de perfecte BBQ tijdens de corona crisis

Ondanks dat veel maatregelen alweer worden versoepeld, zitten we nog steeds midden in de corona crisis. Gelukkig hoeven we niet meer thuis te blijven en mogen we weer in kleine groepen bij elkaar komen, mits we voldoende afstand blijven houden. En wat is er nu gezelliger, met deze temperaturen, dan die versoepeling te vieren tijdens een avondje barbecuen met een klein clubje vrienden of familie?

Tip #1: Bereid de barbecue voor

Een BBQ kan zorgen voor wat stress, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Met de juiste Barbecue tips & tricks wordt de barbecue alleen maar hartstikke leuk! Bedenk goed wat je precies wilt serveren, en sla de ingrediënten op tijd in. Niets zo vervelend dan wanneer half Nederland besluit te gaan barbecueën en er al veel producten zijn uitverkocht. Ook kun je de gerechten al gedeeltelijk voorbereiden. Marineer van tevoren bijvoorbeeld het vlees, en maak de salades vast klaar. Zo hoef je op de dag zelf alleen nog maar het vlees en de vis te grillen. En niet alleen het eten vergt nu wat voorbereiding, maar ook de hele setting. Zorg ervoor dat iedereen, die niet bij het gezin hoort, aan tafel voldoende afstand van elkaar kan houden.

Tip #2: Ga voor een thema

Wil je het jezelf nog wat gemakkelijker en leuker maken? Kies dan een leuk thema voor de barbecue. Je kunt zo niet alleen de setting mooi aankleden in dat thema, maar ook het menu aanpassen aan het thema waardoor deze een stuk sneller kan worden samengesteld.

Tip #3: Verstuur uitnodigingen

Dan is het natuurlijk belangrijk om vrienden of familie uit te nodigen om te komen barbecueën. Gelukkig kan dat tegenwoordig heel makkelijk via een appje. Laat duidelijk weten wanneer, hoe laat en wie er allemaal mogen komen. Ook kun je hierin vragen of mensen zelf nog iets mee moeten nemen voor de barbecue. Vergeet niet te vragen naar dieetwensen of specifieke wensen omtrent corona.

Tip #4: Decoreer!

Heb je een thema gekozen? Dan is het natuurlijk hartstikke leuk om de setting aan te kleden in dat specifieke thema. Ga bijvoorbeeld voor een mooi tafelkleed en buitenverlichting als kaarsen of gekleurde, papieren hang bolletjes aan een slinger.

Tip #5: Plan het menu

Naast het eten dat op de barbecue terecht komt, komt er natuurlijk nog veel meer kijken bij een barbecue. Stel een menu samen, zodat je zeker weet dat je niks vergeet en het eten is afgesteld op het aantal gasten dat komt. Denk bijvoorbeeld ook aan het drinken en de specifieke wensen van de genodigden. Waterkannen met fruitwater doen het altijd goed, net als wat bier en wijn natuurlijk.

Tip #6: Vergeet de bijgerechten niet

Tot slot; vergeet niet ook wat bijgerechten klaar te maken. Een barbecue draait natuurlijk niet alleen maar om vlees en vis, maar ook wat stokbrood en een lekkere salade zijn er heerlijk bij voor de afwisseling. Heb je een zomers thema? Ga dan bijvoorbeeld voor wat zomerfruit voor erbij, of groenten aan een spies.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply