HAK het Groene Normaal, plantaardig en lokaal eten
Lieve allemaal, een belangrijk bericht van HAK
Je ontvangt vandaag een bericht van ons, dat gebeurt natuurlijk wel vaker. De reden van dit specifieke bericht is wel anders dan je van ons gewend bent. Doorgaans inspireren we met producten en recepten, dit keer willen we graag je aandacht én je hulp vragen voor
een maatschappelijk thema. Dat voelt nog een beetje onwennig, maar tegelijkertijd voelt het ook goed.
Wat is de urgentie?
De manier waarop we nu ons voedsel telen, distribueren en consumeren is niet langer houdbaar. Het zal moeten veranderen – voor onze eigen gezondheid, voor de houdbaarheid van onze planeet en om telers blijvend te helpen om duurzamer te kunnen telen. Willen we ook in de toekomst lekker, gezond en duurzaam kunnen blijven eten, dan moeten we het ‘huidige normaal’ vervangen door wat wij bij HAK het “Groene Normaal” noemen: plantaardig en lokaal eten. Deze groen(t)e verandering betekent echt een systeemverandering. En dat lukt ons niet alleen… De komende tijd willen we je graag een kijkje geven in onze duurzaamheidsstrategie, de Groene Keuken genoemd. We nemen je
mee op onze duurzaamheidsreis, waarin al veel is gelukt maar ook nog veel werk aan de winkel is. En we willen je hulp vragen om het Groene Normaal handen en voeten te geven.
Wat verstaan we onder het Groene Normaal?
Het Groene Normaal behelst 3 pijlers: Elke dag groenten op je bord, Seizoensgroenten van dichtbij en Telers extra betalen voor hun duurzame inspanningen. We willen zoveel mogelijk mensen helpen meer groenten en peulvruchten te eten. Elke dag een schepje extra groenten op het bord. Of men daarbij nu voor vers, diepvries, pot, blik of stazak kiest: dat maakt niet uit; het is allemaal ongeveer even gezond. Bovendien maken we ons hard voor lokale, duurzame teelt waarbij we telers extra betalen voor hun duurzame inspanningen.
Help je mee?
Jij bent voor ons een belangrijke schakel en partner in de voedselketen. Wil je ons meehelpen in onze missie om zoveel mogelijk mensen te helpen meer groenten en peulvruchten te eten, uit het seizoen, waarbij de teler wordt gecompenseerd voor zijn duurzame inspanningen? We zijn heel benieuwd naar jouw suggesties, tips en inspiratie. Stuur ons graag een mailtje of deel je groen(t)e
inspiratie via #hetgroenenormaal. Wil je nu vast meer weten over de Groene Keuken?
Kijk dan op de groene keuken van HAK
Zoals altijd, bedankt voor het lezen!
Blog you zoen,
Claudia XOXO