Beauty

Beauty Trade Special 2017 – Perstour

Vorige week was was de Beauty Trade in de Jaarbeurs in Utrecht. 3 dagen lang vormde de beursvloer een grote bron van inspiratie door de aanwezigheid van vele vooraanstaande leveranciers en verrassende nieuwe merken uit de beautybranche. Beauty Trade special, hét kwalitatieve vakevent van en voor de professionele beautybranche. Ik was uitgenodigd op de laatste dag om aanwezig te zijn samen met andere bloggers en de pers voor een rondleiding over de beurs, waarbij de nadruk lag op producten die de prijs Beauty Product of the Year hebben gekregen. 

 

En natuurlijk werd ik die dag vergezeld door en dat kan ik nu toch wel zeggen, twee blogvriendinnetjes van mij. Om 7:15 vertrokken we vol goede moed vanaf Groningen naar Utrecht, om vervolgens als laatste de perskamer in te lopen, er was nog net tijd voor een plaspauze en of we go naar de beurs.  Wat een voordeel is, als je bij de pers hoort is dat je de lange rijen voorbij kan lopen. Want wat was het druk bij de ingang.

BEAUTY TRADE SPECIAL

We liepen naar een speciaal ingerichte ruimte waar eigenlijk de perstour plaatsvond. Daar werden we ontvangen door de prachtige powervrouw Marjanne  Riemens met koffie, thee en iets lekkers. BTP hield kort een toespraak over de ontwikkelingen in de branche en werd de groep in tweeën gesplitst. De perstour bestond uit het bezoeken van vier merken en sloten we de perstour af met een gezamenlijke lunch en daarna konden we op eigen gelegenheid de beurs op. Alles was echt tot in de puntjes geregeld!

Dit jaar is de tweede keer dat de wedstrijd Professional Beauty Product of the Year georganiseerd werd.
In twee uur tijd maakten we kennis met de meest bijzondere salonproducten. Dit zijn items die door een vakjury en door beursbezoekers zijn genomineerd. Op de stands krijg je een hele korte toelichting en een ding is zeker; je kijkt je ogen uit en je krijgt de meest bijzondere verhalen en resultaten te horen. Er waren vier productgroepen, te weten huidverzorging, make-up, apparatuur en nagels, en meer dan 40 merken die hun nouveauté, inzonden. 

Medik8

In de categorie huidverzorging begonnen we bij Medik8. Een voor mij nog onbekend merk maar al wel erg veel positieve geluiden over gehoord. We kregen een hoop informatie over de  r-Retinoate, een dag- en nacht verzorging voor de huid. r-Retinoate heeft een lichte crème-serumachtige textuur met een zeer lichte, maar aantrekkelijke geur. r-Retinoate is niet vet, absorbeert snel en hydrateert om alle tekenen van huidveroudering tegen te gaan

Partner in Cosmetics

APPARATUUR & TOOLS – CELLU M6 ALLIANCE van Parners in Cosmetics

Een endermologie behandeling richt zich op het bindweefsel. In deze huidlaag ligt het meeste collageen opgeslagen.
De cilinders van het LPG-apparaat pakken een huidplooi in het te behandelen gebied op en rollen deze langzaam en regelmatig weer af. Dit zorgt voor een stevige en pijnloze massage van de huid, onderhuid en het bindweefsel. Deze huidgymnastiek verbetert de structuur van het bindweefsel, bevordert de doorbloeding en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. Het pakt cellulitis aan, en verstevigd de huid. Een uitgebreide demonstratie werd uitgevoerd op het model dat je op de tafel ziet liggen. Je krijgt tijdens een behandeling een ‘bodysuit’ aan. Dit helpt de cilinders beter over het lichaam te glijden en de huid te beschermen. Het apparaat zuigt je huid namelijk een beetje naar binnen. Ik heb zelf een review geschreven over Endermologie  voor de huid. Wil je dit nog een keer teruglezen Klik hier.

NAGELS – SHELLAC DURAFORCE TOP COAT van Beauty XL

De meeste nagel merken ken ik wel maar het merk CND is een nieuw voor mij. Dat heeft er ook mee te maken dat ik acryl nagels heb maar nieuwsgierig was ik natuurlijk wel naar hun verhaal. Het nieuwste product van CND is CND Shellac Duraforce. De CND Shellac Duraforce Top Coat is tot nu toe de sterkste top coat van CND. Duraforce is speciaal ontworpen voor de klant met zwakke nagels om een extra versterking aan te brengen. Daarnaast biedt Duraforce bescherming tegen breuken zodat je elke keer het beste uit je manicure haalt. Dit is een lak die moet uitharden onder de professionele UV-lamp.

MAKE-UP – PUPA CONTOURING & STROBIN PALETTE van Care Cosmetics

Oe lala. Mijn beauty hartje ging toch echt wel sneller kloppen van de categorie make-up …….Het Contouring & Strobing Palette van Pupa, wereldwijd uitverkocht tot juni. Een zeer populair en veelbelovend product.

We kregen een make-up demonstratie en konden met eigen ogen het effect zien van contouring en strobing. Er werd stap voor stap uitgelegd hoe je dit product kunt aanbrengen op het gezicht zodat je met licht en donker kan spelen en je gezicht kunt accentueren. Je zag het gezicht van het model veranderen. Erg mooi om te zien.

Innerlijke mens en voetjes rust

Rond een uur of 12 was de perstour afgelopen en gingen we met knorrende maagjes richting een overheerlijke lunch, met verschillende belegde broodjes, salade en soep. Al kletsend over de indrukken die we hadden opgedaan genoten we van deze dejeuner. We maakten plannen over wat we nog wilden zien op de beurs, dus hoppa plattegrond erbij en off we go.

Sneakpeek van de goodie bag

Na de lunch kregen wij alvast een mega-goodiebag omdat de groep al uit elkaar ging zodat we zelf de beurs op konden, want er was natuurlijk nog veel meer te zien.

UTSUKUSY

Zoals jullie wel weten ben ik een enorme fan van Utsukusy en heb ik al fijne en hartverwarmende samenwerkingen met hun gehad. Ik heb ze in mijn hart gesloten. En wat ontzettend leuk dat we deze perstour konden combineren met een bezoek aan de stand en de meiden van dit prachtige Japanse merk. Toen we bij de Utsukusy stand aankwamen lag er net iemand op de massage tafel en ik dacht met heel veel plezier terug aan mijn Utsukusy behandeling. Wat was die vrouw enthousiast na haar behandeling. Glimlachend liep ze naar me toe en vertelde hoe ze had genoten. Want dat doe je echt bij Utsukusy! Het was ontzettend leuk om de meiden Ellen en Ilona in actie te zien, want ze hebben zoveel liefde voor Utsukusy dat ze er iedereen mee kennis wil laten maken.

Bedankt BTS en Marjanne Riemens voor de uitnodiging, de geweldige organistie, verwennerij  en gastvrijheid rondom de perstour  Alles was perfect verzorgd. Utsukusy, Ilona en Ellen, ik kom snel weer een keer bij jullie langs en heel erg bedankt voor jullie passie en enthousiasme, dat werkt aanstekelijk. En natuurlijk mijn lieve blogmaatjes Tatiana en Tutje, bedankt voor de gezelligheid. En Babs ( je zag er prachtig uit) en Jeapiebel, altijd leuk om jullie weer te zien en natuurlijk tot een volgende keer. 


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

Ben jij wel eens op de Beauty Trade Beurs geweest?

 

Blog you zoen

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Jolet
  april 7, 2017 at 7:19 pm

  Dat ziet er uit als een geslaagd persevent!

 • Reply
  Hennie
  april 7, 2017 at 7:53 pm

  Het was weer straalgezellig!

 • Reply
  Ciska
  april 8, 2017 at 8:26 am

  Leuk artikel! Zag er gezellig uit liefs Ciska

 • Reply
  Babs
  april 8, 2017 at 2:05 pm

  Was super leuk en gezellig! Wat zijn wij ook weer heerlijk verwend!

 • Reply
  Sonja
  april 8, 2017 at 9:18 pm

  Ja, vroegurrrr met een vriendin. Zij had destijds nog een beautysalon. Erg leuk en ik denk dat toen mijn bloggen ook is gaan infecteren! ?

 • Reply
  bychristiana
  april 21, 2017 at 7:30 am

  Ah leuk altijd dit soort dingen. Je leert er zo een hoop van en het geeft ook veel inspiratie. Ik was zelf ooit aanwezig bij een presentatie van een nieuw product van Medik8, en die meneer wist ZOVEEL interessants te vertellen en dingen over de huid die ik gewoon echt nog niet wist, dat dat me altijd is bijgebleven.

  • Reply
   Claudia Struijck
   april 27, 2017 at 5:17 pm

   Ik zou ook wel graag Medik8 willen testen. Lijkt me super fijne producten! Ik had ook erg veel inspiratie opgedaan die dag. Vond het ook erg leuk om daar bij aanwezig te zijn. Ik hoop volgend jaar weer!

  Leave a Reply