Fashion

Body love: Wat maakt het uit welke maat je hebt.

Body love: Wat maakt het uit welke maat je hebt.
Body love: Wat maakt het uit welke maat je hebt.
Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik van van slag ben geraakt dat ik iets kocht in een groter maat dan dat ik wilde.  Of hoeveel dingen ik niet heb gekocht omdat ik geen "bepaalde" maat had. Body love is voor mij altijd een uitdaging geweest, net als voor de meeste vrouwen
Body love: Wat maakt het uit welke maat je hebt.Laat me je vertellen voor wie die maat belangrijk is - voor niemand. Geen enkele ziel. Nada. Nop. Het maakt je hond niet uit in welke maat kleding je loopt. Noch je buurman, noch je barista. De dame die je af en toe in de supermarkt ziet, niemand interesseert het wat, laat het los. Dus waarom maakt het me zoveel uit? Waarom maakt het je zoveel uit?

Bij nader inzien draait het allemaal om maatschappelijke druk voor mij. Om perfect te zijn. De perfecte vrouw en perfecte moeder met een perfect vlekkeloos huis die perfecte gezonde maaltijden maakt en perfecte trainingslessen volgt. Het passen in elke maat kleding wordt momenteel als perfect beschouwd door de samenleving, tv, films, gedrukte advertenties en sociale media.

Denk je dat iemand in mijn sociale netwerk het wat uitmaakt over het feit of mijn rok een Small, Medium of Large is? Nee. Ik ben gewoon niet zo speciaal. Godzijdank. Hoe egoïstisch en arrogant van mezelf om te denken dat ze zich een seconde afvragen welke maat ik draag. 

Als bonus moeder van een meisje en troste tante van nichtjes wil ik de knop omzetten in deze maatschappelijke norm. De nichtjes verschillen twee jaar van elkaar, maar zitten erg dicht bij elkaar in zowel kleding- als schoenmaten. Ik wil niet dat de baby denkt dat ze kleinere kleding moet dragen omdat ze jonger is, en ik wil ook niet dat de oudere het tegenovergestelde denkt omdat ze 'groter' is. Wij als samenleving moeten cijfers loslaten en ons richten op gezonde en gelukkige individuen.

Dit kost mij dagelijks werk. Ik had eerder vandaag een hele leuke dag toen ik een rok aantrok die twee maten groter was omdat de rok veel fijner en comfortabeler zat. Ik deelde een foto van mij in een rok die ik in een grotere maat moest kopen.  Na het bekijken van de maattabel baalde ik eerst maar toen realiseerde ik me toen ik de rok aantrok dat ik BLIJ was dat ik de grotere maat aantrok omdat de rok mij perfect paste. Ik liet elke schaamte los en omarmde mijn lichaam. Ik moet mijn lichaam meer omarmen. We moeten allemaal ons eigen lichaam meer omarmen. We moeten meer van ons lichaam gaan houden. [De bonus bij het delen van de rok?) Ik kreeg complimenten over hoe mooi die mij stond.  

En weet je wat zo mooi is, er zijn kledingbedrijven die net zoals ik in het leven staan. Dat elke vrouw iets draagt wat ze mooi vind en dat kleding niet bedoeld is om iets te verhullen. Laat zien wat je hebt en SHINE!!  Dat hebben ze bij Happy Size  goed begrepen. Bij HAPPYSize  mode draait het namelijk maar om één ding: dat JIJ er blij van wordt.
Body Love: Wat maakt het uit welke maat je draagt?


Body Love: embrace and love your body. It's the most amazing thing you'll ever own!

Wat vind jij van body love?

Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply