Fashion Lifestyle

Vermijd het slapen in ondergoed

Vermijd het slapen in ondergoed: ga voor poedelnaakt!

Er zijn verscheidene redenen waarom we naakt slapen met z’n allen zouden moeten verkiezen boven het slapen in ondergoed of een pyjama. Lees hier alles over de gezondheid bevorderende effecten van een nacht doorbrengen in ons adamskostuum.

Wel of geen ondergoed tijdens slaap voor vrouwen?

Het is goed voor de balans van de vagina om ervoor te zorgen dat de vagina ’s nachts kan ademen. Wanneer je de vagina de hele dag bedekt met ondergoed en/of strakke broeken, kan hitte en vocht niet weg waardoor er een broedplaats voor bacteriën en schimmels ontstaat. Juist in de nacht is dit nog extra belangrijk omdat je vagina dan relatief veel zweet en vocht produceert. Iedere vrouw zou er goed aan doen om de vagina ’s nachts deze pauze te gunnen, maar vooral wanneer er al gevoeligheid bestaat voor het ontstaan van vaginale infecties.

Wel of geen ondergoed tijdens slaap voor mannen?

Ook voor mannen geldt dat het negatieve gevolgen kan hebben wanneer door het dragen van ondergoed er door het bedekken met een boxershort vrij spel voor bacteriën ontstaat in een warme, vochtige plek. Dit verhoogt de kans op irritaties en de hitte kan er zelfs voor zorgen dat de kwaliteit van je sperma achteruit gaat omdat de testikels te warm worden.

De middenweg

Wanneer je naakt slapen toch écht niet prettig vindt, zorg er dan in ieder geval voor dat je voor de middenweg gaat en investeer in het juiste ondergoed dat goed ademt en vocht absorbeert. Over het algemeen wordt puur katoen aangeraden als beste stof. Een nog betere optie is ondergoed van bamboe, van bijvoorbeeld ‘Bamboo Basics’ te vinden op bamboobasics.com. Bamboevezels absorberen wel 70% meer vocht dan katoen.

Aanvullende weetjes

Wist je dat… als je naakt slaapt je waarschijnlijk meer calorieën verbrandt dan wanneer je ondergoed of nachtkleding aan hebt?

Wist je dat… je naakt veel makkelijker kunt draaien en bewegen in bed, wat indirect leidt tot een meer ontspannen slaap?

Wist je dat… het naakt slapen als partners vaak intimiteit bevordert?

Wist je dat… als je naakte lichaam dat van je partner raakt, het hormoon oxytocine vrijkomt wat positief doorwerkt op je bloeddruk en immuunsysteem?

Wist je dat… het naakt slapen zelfs een stimulans kan zijn voor je zelfvertrouwen? Show that body!

 

Slaap jij met ondergoed of naakt?


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

 

Blog you zoen,

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply