Beauty

Braun Silk épil 9 SkinSpa Wet & Dry, het nieuwe scheren

A never ending story, het scheren van je benen. Ontharen blijft een gedoe maar permanent gladde benen, dat willen we toch allemaal? Met scheren komen de haartjes om de drie dagen weer terug. Harsen en laseren is prijzig. Wat blijft er dan over om langdurig van je ongewenste haargroei af te zijn? Ik heb misschien een goed alternatief?  Is een epileerapparaat dan misschien iets voor jou.? De haartjes worden met wortel en al uit je huid getrokken en heb je nooit last van stoppels.  In het begin is het wat gevoelig, maar het is het meer dan waard!  Want de haartjes (vanuit de wortels) die pas na weken terugkomen, zijn heel erg zacht. Ik heb de Braun Silk-épil 9 SkinSpa en ik kan je alvast zeggen dat ik aangenaam verrast ben. Braun heeft het opnieuw gedaan. Net als je dacht dat het bedrijf vrijwel alles hadden gedaan wat betreft ontwerp, kracht en efficiëntie, komt de Braun Silk-Epil 9 SkinSpa om de hoek kijken.

Eerlijke review

Ik voel me such a lucky girl dat ik de Braun Silk Epil 9 SkinSpa Wet & Dry 4 in 1 epilator mag uitproberen in ruil voor een eerlijke review. In dit artikel wil ik jullie heel graag mijn oprechte ervaringen met jullie delen  en meenemen in de wereld van ontharen. Daarna kan je zelf bepalen of dit apparaat ook iets is voor jou. En als dit iets voor jou is, dan kun je de Braun Silk-épil SensoSmart 9 SkinSpa zelf aanschaffen voor €105  (na aftrek cashback korting) in plaats van €135.  Daarnaast  hanteert Braun 100 Dagen Niet Tevreden, Geld Terug garantie  op verschillende Braun scheer- en ontharingsproducten.

Unboxing

Mijn eerste indruk.  Wat een mooie, stijlvolle en luxe uitstraling heeft deze doos met inhoud. Er zit niet alleen een epileerapparaat in de doos maar Niet alleen zit er een epileerapparaat in de doos, maar je krijg er ook nog  een opbergttasje (handig voor op reis) scrubborstels  en huidverzorgingssysteem in de vorm van een massage opzetstuk.  Mijn hart maakt een klein sprongetje, want ik zie mij nu al genieten van een min-spa thuis. Alles ziet er professioneel, stevig en duurzaam uit met ontzettend veel aandacht voor design.  Het is een lust voor je oog en alhoewel de glinstertjes in het handvat meisjesachtig aandoen geeft dat juist een heel mooie en stijlvolle touch.

Braun Silk épil 9 SkinSpa Wet & Dry

De Braun Silk-épil 9 SensoSmart is de eerste slimme epilator ter wereld. De Silk-épil SkinSpa is een volledig 4-in-1 epilatie-, scrub- en huidverzorgingssysteem. De epilator bevat SensoSmart druksensortechnologie om je ontharing te begeleiden en in één beweging nóg meer haar te verwijderen. De beste Wet & Dry epilator van Braun heeft een diepwerkend massageopzetstuk om de teint te verbeteren en twee exfoliatieborstels voor het lichaam om ingegroeide haartjes te helpen verminderen. Met 13 extra’s, inclusief een scheerapparaat en trimmer voor gevoelige zones, huidcontactopzetstuk, opzetstuk voor het gezicht, etui en standaard.
• De Braun Silk-épil epilators verwijderen haartjes tot 4x korter dan wax dankzij het 40% bredere epilatorhoofd; ten opzichte van andere Braun epilators.  De MicroGrip-pincettechnologie met 40 pincetten verwijdert haartjes zo klein als een zandkorrel voor een perfect glad resultaat tot vier weken lang.
• Snoerloze Wet & Dry epilator, gebruik in het bad of de douche voor een zachte ontharing

SensorSmart druksensortechnologie

De eerste keer

De dag van de waarheid is aangebroken. De Braun Silk Epil  9 laad supersnel op en dat het apparaat waterdicht is vind ik een enorme pré. Ik voel een gezonde spanning en besluit mijn eerste epileer sessie in bad te houden, dat lijkt me toch iets minder pijnlijk. In het begin is het pijnlijk/gevoelig maar wel draaglijk.  Ik epileer met de nodige pauzes mijn hele been van beneden naar boven, maar ik houd vol. Ik zet het apparaat op stand 1 qua snelheid (=zacht epileren). Het smartlight gaat automatisch en licht de fijnste haartjes op voor een grondige, volledige ontharing. De Braun Silk Epil 9  epileerapparaat pakt haartjes vanaf een halve millimeter. Naarmate je de Silk Epil vaker gebruikt doet het echt minder pijn. De scrub en massage opzetkoppen zijn een goede toevoeging aan het apparaat. Je benen worden  lekker glad zonder irritatie of ingegroeide haartjes. En omdat ik in het bad mijn epileer sessie doe,  maak ik het apparaat gelijk schoon, lekker hygiënisch en praktisch.  Deze slimme epilator heeft nog een vernuftig snufje, de nieuwe generatie Braun epilators maakt gebruik van SensoSmart™ technologie het is een intelligente sensor om je ontharing te begeleiden waardoor je de juiste druk uitoefent en in één beweging nóg meer haar verwijdert.  Een rood lichtje waarschuwt je als je te hard drukt en vraagt je om je grip aan te passen voor een efficiëntere epilatie.

Haar verwijdert door Wax versus haar verwijdert met de Braun Silk Epil

De verschillende opzetstukken voor het epileren

Elk kopstuk heeft zijn duidelijke en bruikbare functie. Deze verschillende opzetstukken kun je bovenop het extra brede epileerhoofd klikken. De meegeleverde opzetstukken voor het epileren zijn:

 • Hoog frequentie massageopzetstuk

Voor het epileren van het benen gebruik je het beste dit opzetstuk. Er zitten massageribbeltjes op en meedraaiende massageringetjes die dit opzetstuk tot mijn favoriet maken. De massage leidt je echt een beetje van de pijn af.

 • Huidcontactopzetstuk

Ideaal voor het epileren van oksels en bikinilijn. De massage ontbreekt hierbij en daardoor is er meer ruimte boven en onder de mesjes waardoor je beter bij de moeilijk te bereiken plekjes van je oksel en binnenkant van je benen kunt.

 • Opzetstuk voor het gezicht

Dit speciale opzetstuk heeft een kleinere opening. Daardoor bedek je een flink stuk van de mesjes en kan je met meer precisie epileren. Handig dus voor je kin of rondom je mond!

Massagekoppen voor de ultieme Spa beleving

Dit multifunctioneel apparaat en krachtpatser heeft ook nog verschillende massage opzetstukken waarmee je op een hele fijne en prettige manier je lichaam kunt scrubben, masseren en relaxen, voor- en na de ontharing.

 •  scrubborsteltje, diepe peeling van het lichaam (blauw)

Dit heerlijk zachte borsteltje helpt ingegroeide haren te voorkomen door dode huidcellen te verwijderen. Zes keer beter dan een handmatige scrub om dode huidcellen weg te vegen en ingegroeide haartjes te verminderen.

 •      scrubborsteltje, zachte peeling van het lichaam (paars)

Ideaal voor het behandelen van gevoeligere lichaamsdelen als de borst en nek

Diepe lichaamsmassage, diep werkend massageopzetstuk
Stimuleert de bloedsomloop om de huidtextuur te verbeteren.  Deze milde vibrerende massageopzetstuk is niet alleen lekker als je gaat epileren, maar kan ook erg ontspannend werken als je wat last heb van je spieren. Ik gebruik hem lekker onder de douche met douche olie.

Conclusie

Ik ben echt fan van de  BRAUN Silk-épil 9 Skinspa  Het is een geweldige tool om je benen en lichaam voor een langere tijd mee te ontharen.  De optie dat je het apparaat nat of droog kunt gebruiken vind ik echt super! Zo heb je zelf de keus. Ik gebruik het apparaat voornamelijk onder de douche.  De haartjes blijven lekker lang weg, afhankelijk van je haargroei natuurlijk. De massagestukken voor de optimale spa beleving vind ik echt een top. De Silk-épil 9 SkinSpa is een eenvoudig te gebruiken apparaat dat je de vrijheid geeft om er goed uit te zien en je goed te voelen, en levert resultaten van salonkwaliteit. Dat komt mede door de SensoSmart ™ -technologie , die je helpt de juiste druk toe te passen tijdens het epileren.  En hoe fijn is dit dat je dit gewoon lekker thuis kunt doen! Ik heb 4 weken lang een gladde huid, die er verzorgd en erg fijn aanvoelt. De Braun Silk-épil 9 SkinSpa  heb ik toegevoegd aan mijn huidverzorgingsroutine, ik wil en kan er niet meer zonder. Je kunt het beste twee dagen voor je wilt gaan epileren beginnen met exfoliëren, dit doe ik lekker onder de douche. Zodat mijn poriën open gaan. Vervolgens exfolieer ik met de aangedreven Silk-épil 9 SkinSpa borstel, en ga daarbij van de enkels naar de borst. Daardoor  voorkom je ingegroeide haartjes, die ontstaan doordat nieuwe haartjes niet door het huidoppervlak kunnen komen. Door te exfoliëren haal je de laag dode huidcellen op het huidoppervlak weg, zodat de nieuwe haartjes gewoon naar buiten groeien. Als laatste stap pas ik een verrijkende vochtinbrengende crème toe voor een zijdezachte finish.

Ik vind dit een goede investering , want het is goedkoper dan laseren en  harsen en bij harsen moet je het haar ook echt laten groeien. Dat vind ik echt niet fijn( dat ik er bij wijze bij moet lopen als een aap).

Nu kun je de Braun Silk-épil SensoSmart 9 SkinSpa zelf aanschaffen voor €105  (na aftrek cashback korting) in plaats van €135.  Daarnaast  hanteert Braun 100 Dagen Niet Tevreden, Geld Terug garantie  op verschillende Braun scheer- en ontharingsproducten.  Dat vind ik nu een echt een goede deal!


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Hoe scheer jij je benen?

 

Blog you zoen,

 

Claudia XOXO

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Stefaan
  oktober 27, 2018 at 11:19 am

  handig dat je het ook in bad kan gebruiken! Met gladde beentjes het eindejaar in 🙂

 • Reply
  Kristof
  oktober 27, 2018 at 12:05 pm

  Haha, ik gebruik zulke dingen niet maar vind het wel stoer dat je voor je blog een heuse badfoto durft gebruiken!

 • Reply
  inge
  oktober 27, 2018 at 12:52 pm

  Ik scheer mijn benen al jaren met een gewoon scheermes. Vooral omdat ik slecht ben in waxen, en ik geen bad heb om rustig in te gaan liggen epileren. Liijkt me wel een fijne mehtode voor wanneer ik er wat meer ruimte voor heb.

 • Reply
  Balou
  oktober 27, 2018 at 1:27 pm

  Ik ben echt heel nieuwsgierig, ik heb zelf al gedacht aan permanent laseren, maar dit is inderdaad erg prijzig, dankjewel voor deze tip!

 • Reply
  Jouvence
  oktober 27, 2018 at 2:21 pm

  Lijkt me een erg fijn product, al zou ik de eerste keer ook wel spannend vinden qua gevoel.

 • Reply
  Elisabeth
  oktober 27, 2018 at 3:41 pm

  Klinkt als een erg fijn product! Ik scheer op het moment nog. Maar ben opzoek naar een alternatief.

 • Reply
  Maaike
  oktober 28, 2018 at 9:56 pm

  Dat klinkt heel erg goed en wel fijn dat je deze ook onder de douche kunt gebruiken…en dan die massage!

 • Reply
  Laura
  oktober 29, 2018 at 10:38 am

  Lijkt mij een heel fijn en handig product!:)

 • Leave a Reply