Beauty

Sunday Brush, de nieuwe manier van dagelijkse zonbescherming in poedervorm

Nieuw op de Nederlandse markt! Sunday Brush. De nieuwe manier van dagelijkse zonbescherming in poedervorm, voor optimale UV-bescherming 365 dagen per jaar. Het beschermen van je huid tegen de schadelijke effecten van de zon is het hele jaar door onmis-
baar en dus allesbehalve alleen gekoppeld aan de zomermaanden. UV-straling is er namelijk vrij-wel élke dag. Dat geldt dus ook voor bewolkte dagen tijdens het najaar en de wintermaanden.

Speciaal hiervoor werd Sunday Brush ontwikkeld door het ondernemersechtpaar Nicole en Remko Vermeer. Een uniek en 100% natuurlijk UV-beschermend poeder voor dagelijks gebruik, met een persoonlijk achterliggend verhaal. Sunday Brush werd ontwikkeld vanuit de persoonlijke levenservaring van het echtpaar Vermeer. Nicole en haar man Remko hebben altijd veel gereisd en hebben vele bijzondere plekken bezocht in de wereld. Samen hebben ze gewerkt in Nederland, Zwitserland, Zuid-Afrika, Zambia, USA, Singapore en Maleisië. In
2010 werd bij Remko in zijn gezicht huidkanker geconstateerd, waaraan hij met succes werd behandeld. Vanaf die tijd zijn ze erg voorzichtig met blootstelling aan de zon tijdens hun reizen, maar vooral ook tijdens dagelijkse (buiten)activiteiten.

UV-bescherming, het hele jaar door onmisbaar!

Dagelijkse UV-bescherming en dat het hele jaar door wordt steeds belangrijker. De cijfers over het aantal mensen met huidkanker zijn namelijk schrikbarend hoog. Ieder jaar komen er meer gevallen van huidkanker bij en het aantal blijft stijgen. Dit maakt huidkanker tot de meest snelgroeiende vorm van kanker in Nederland. In de praktijk blijkt dat de mensen zich maar weinig tot zelfs niet insmeren tegen de zon, behalve als ze in de zomer naar het strand gaan of gaan liggen zonnen. Noodzaak dagelijkse zonbescherming vaak onderschat Tijdens dagelijkse buitenactiviteiten gedurende de rest van het jaar wordt echter bijna nooit zonbescherming gebruikt. Veel mensen vinden het niet prettig om een crème op het gezicht aan te brengen omdat het plakt, vettig aanvoelt, ofwel een witte waas op het gezicht achterlaat. Dagelijkse bescherming van het gezicht tegen zonnebrand en dat het hele jaar door is echter heel belangrijk, zeker tijdens (buiten)activiteiten. Huidbeschadiging, maar ook vroegtijdige huidveroudering als gevolg van UV-straling ontstaan namelijk niet alleen op zonnige dagen op het strand, maar ook tijdens dagelijkse bezigheden buiten, via de autoruit(en) of ramen in het huis.

Het ontstaan van Sunday Brush

Omdat het zo belangrijk is om je huid te beschermen tegen de zon, hebben Remko en Nicole diverse merken en verschillende producten geprobeerd. Alle zonbeschermingsproducten hadden echter dezelfde nadelen. De producten die Remko probeerde waren vet, kleverig en gaven hem huidproblemen zoals acne en irritatie, vanwege zijn gevoelige huid. Ook het handen wassen na het aanbrengen, was vaak een uitdaging als ze ergens onderweg waren. Nicole besloot om het perfecte product te zoeken en na een lange zoektocht ontdekte zij zonbescherming in poedervorm, maar dit product had veel synthetische werkstoffen. Na onderzoek van de actieve bestanddelen en de mogelijkheden, besloot Nicole samen met een gerenommeerde cosmeticafabrikant, om haar eigen 100% natuurlijke zonbeschermingspoeder te ontwikkelen. Het resultaat is Sunday Brush, een 100% natuurlijk UV-beschermingsproduct op basis van
een zuiver mineraal poeder dat het gezicht het hele jaar door optimaal beschermt tegen UV-straling. Met breedspectrum UV beschermingsfactor SPF 50. Sunday Brush is een 100% natuurlijk mineraal poeder, dat de huid dagelijks bescherming biedt tegen de schadelijke effecten van UVA- en UVB-stralen. Het zonbeschermingspoeder heeft een hoge UV-beschermingsfactor van SPF 50 met breed spectrum. Het beschermt de huid zowel tegen UVA- als UVB straling en helpt daarmee zowel verbranding als vroegtijdige huidveroudering voorkomen. Poeder in plaats van crème. Het grote voordeel van Sunday Brush is, dat er voor de bescherming van de huid tegen UV-straling niet meer gesmeerd hoeft te worden met vette crèmes of lotions. In plaats daarvan breng je snel en vooral moeiteloos, zonder plakkerig of vettig huidgevoel, een zonbeschermende poederlaag aan met behulp van de zelfdoserende brush. 100% natuurlijke mineralen zonder chemische toevoegingen.

Samenstelling

De samenstelling van Sunday Brush bevat uitsluitend 100% natuurlijke mineralen zonder chemische toevoegingen en is daarmee uniek in de wereld. De actieve bestanddelen in het zonbeschermingspoeder zijn de minerale ingrediënten titaniumdioxide en zinkoxide. Beide mineralen blijven op de huid liggen en worden niet ín de huid opgenomen. Titaniumdioxide werkt als een effectieve, natuurlijke weerkaatser
van UV-stralen en biedt op die manier bescherming tegen UVA- en UVB-stralen. Zinkoxide beschermt de huid zeer krachtig tegen zowel UVA- als UVB-straling en wordt daarom een breedspectrum zonbeschermer genoemd. Dit natuurlijke ingrediënt heeft tevens antibacteriële eigenschappen.

Hoe werkt Sunday Brush?

Sunday Brush breng je op een eenvoudige en vooral snelle manier aan met behulp van de zelfdoserende brush. Het zonbeschermingspoeder vormt direct een beschermende laag met SPF 50 die de UVA- en UVB-stralen blokkeert. Het voordeel van het poeder is dat het op je huid blijft liggen en er niet intrekt. Dit is beter voor je huid én je gezondheid. Sunday Brush kan over of onder make-up worden gedragen ofwel
in plaats van make-up. Een extra voordeel is namelijk dat het poeder direct zorgt voor een mooie egale teint!

Voor wie is Sunday Brush geschikt?

Sunday Brush is geschikt voor elk huidtype, ook voor de gevoelige huid en voor zowel vrouwen, mannen als kinderen vanaf 6 maanden. Het zonbeschermingspoeder is ontwikkeld voor iedereen die zijn of haar gezicht, hals en nek het hele jaar door op een 100% natuurlijke manier wil beschermen tegen de schadelijke gevolgen van blootstelling aan de zon, zoals huidverbranding en vroegtijdige huidveroudering. Goed voor de huid én ons milieu, verkrijgbaar in drie natuurlijke huidtinten Sunday Brush is verkrijgbaar in drie natuurlijke huidtinten: fair, medium en tan. De samenstelling van Sunday Brush is dermatologisch getest, eco- en diervriendelijk. De 100% vegan formule is vrij van nanodeeltjes en is zelfs geschikt voor de meest gevoelige huidtypes.

Een samenvatting van de belangrijkste gebruiksvoordelen van Sunday Brush:

√ Snelle en eenvoudige kwastapplicatie met zonbeschermingspoeder SPF 50
√ Blijft op de huid liggen en trekt er niet in: beter voor de huid én de gezondheid
√ Geen vieze handen meer na het aanbrengen van de UV-bescherming
√ Geen wit, vettig of glimmend gezicht na het aanbrengen
√ Geschikt voor dagelijks gebruik, kan onder of over make-up gedragen worden
√ Geeft direct een mooie egale teint
√ Handig om onderweg mee te nemen
√ Geschikt voor alle huidtypes
√ Geschikt voor vrouwen, mannen en kinderen vanaf 6 maanden

Distributie, meer informatie & verkoopprijs:
Sunday Brush wordt op de Nederlandse markt gebracht door Nxt Cosmetics BV uit Beers.
Sunday Brush is voor € 49,95 in drie verschillende natuurlijke tinten te bestellen via de website:
www.sundaybrush.com


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Wat vind jij van dit product?

Blog you zoen,

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Julie
  oktober 25, 2018 at 5:06 pm

  Dit klinkt zeker als een fijn product! Ik zou het misschien wel over een zonnecrème dragen in de zomer maar voor de wintermaanden lijkt me dit perfect! 🙂

 • Reply
  Dhini
  oktober 25, 2018 at 6:42 pm

  Nog nooit gezien en gehoord. Dat lijkt mij een fijne product

 • Reply
  Felice
  oktober 25, 2018 at 7:23 pm

  ik heb er weinig verstand van, maar poeder is toch heel slecht voor je huid?

  • Reply
   Claudia Struijck
   oktober 25, 2018 at 7:47 pm

   Ja dat klopt maar dit is een poeder van zuiver mineralen en is 100% natuurlijk en zonder chemische toevoegingen. Het voordeel van deze minerale poeder is dat het op je huid blijft liggen en er niet intrekt. Dit is beter voor je huid én je gezondheid.

 • Reply
  Maaike | Travelbliss
  oktober 26, 2018 at 7:04 am

  Ik wist niet dat dit bestond. Wat een geweldige uitvinding.

 • Reply
  nicole
  oktober 26, 2018 at 11:20 am

  Goh, dit lijkt me warempel echt handig. Meestal heb ik niet zoveel met beautyproducten, maar dit klinkt zo lekker makkelijk!

 • Reply
  Laura
  oktober 26, 2018 at 12:02 pm

  Klinkt erg handig!

 • Reply
  Mama Isidore
  oktober 26, 2018 at 2:24 pm

  Ik heb gelukkig een zonvriendelijk kleurtje van mezelf dus dit product niet nodig.

  • Reply
   Claudia Struijck
   oktober 26, 2018 at 3:46 pm

   Dit product beschermt je tegen de schadelijke UVA stralen. Die zijn er namelijk altijd.

 • Reply
  Irma
  juli 13, 2019 at 11:24 am

  Ik zou graag een persoonlijke ervaring van dit product zien, ga je dat ook nog doen? Dit reclame verhaal is namelijk op meer plaatsen te zien maar op geen enkel site is een echte review te zien. En laten we eerlijk zijn het is toch een behoorlijk prijskaartje wat eraan hangt, dan wil je toch ook wat gebruikers ervaringen weten zoals transfer van kleur op kleding, hoe zit het na enige tijd qua dekking, hoe voelt het in gebruik, etc.

 • Reply
  Eva
  november 26, 2019 at 8:21 pm

  Ik ben ook zoek naar een persoonlijke ervaring. Overal hetzelfde reclame verhaal maar helaas nergens gebruikers ervaringen. Voordat ik zoveel geld uitgeef zou ik dat wel willen zien ergens . Wat is het verschil met dit product en bv mijn huidige poeder met spf30?

 • Reply
  J. Van Beuningen
  februari 26, 2020 at 7:20 pm

  En wat is het verschil met sunforgettable brush van colorscience die al jaren op de markt is. Stick is indentiteit, haast ook dezelfde kleursamenstelling. Vind ik heel apart!….

  • Reply
   Claudia Struijck
   februari 29, 2020 at 11:42 am

   Het grote verschil is dat het zonnepoeder van Sunday Brush 100% natuurlijk is en Sunday Brush een Nederlands merk is.
   Ontwikkeld uit een noodzaak voor een goed natuurlijk zonbeschermingsproduct, zonder chemische ingrediënten.
   Sunday Brush bestaat enkel uit 6 ingrediënten, uitsluitend 100% natuurlijk.

  • Reply
   Lady
   december 10, 2020 at 10:32 am

   Ik begrijp de kritische noten wel en het is natuurlijk maar wat je zoekt. Ik had gehoopt dat het poeder je ook een beetje sunlook zou geven, maar zelfs de donkerste kleur doet wat dat betreft nul niks nada. Voor alleen een zonnebrandmiddel vind ik het dus een veel te duur poeder.

  Leave a Reply