Food Lifestyle

“Diedot brings memories alive”

Heb jij wel eens heimwee naar vroeger? Ik denk heel vaak met weemoed terug naar mijn oma Struijck, die altijd in de keuken stond voor haar kinderen en kleinkinderen. Zodra je de keuken in liep werden je neusgaten geprikkeld omdat het rook naar gebakken rijst, zelfgemaakte sambal en knoflook. Terwijl ik dit schrijf loopt het water me alweer in de mond. Bij oma kwam de familie samen om te eten, oma vervulde een sociale rol van gastvrijheid, altijd welkom zijn, spontaan op de stoep staan en altijd mee te kunnen eten. Hoe mooi zou het zijn als je zo’n herinnering als ik kan vastleggen in kunst waar het verhaal en de dierbare herinnering van bijvoorbeeld oma in zit. Dat kan nu, bij Diedot- Kunst voor in de keuken. Nieuwsgierig geworden? lees snel verder.

OMA’S FAMILIE RECEPT

Oma’s boterkoek is een favoriet recept in onze familie. Oma bewaarde het handgeschreven recept veilig op een snippertje in haar kookboek. En elke keer als we bij oma kwamen stond er weer lekkere verse boterkoek voor ons klaar. Alleen oma kon de al-ler-lekker-ste boterkoek van de wereld maken en waarin we haar liefde voor ons konden proeven. Iedereen in de familie houdt van oma’s boterkoek en mijn moeder en al haar broers en zussen hebben het recept van oma mee gekregen. Wanneer er iets speciaals te vieren is in de familie bakken we nu nog altijd oma’s boterkoek. Want deze boterkoek herinnerd ons aan oma; de heerlijke smaak; zoete geur en de gezellige sfeer.

Diedot team

Mijn naam is Annemieke de Jonge en ik ben, samen met mijn broer Arno, de trotse eigenaar van Diedot – Kunst voor in de keuken & van Diedot Dutch Lifestyle.

Van origine ben ik (interieur) stylist en grafisch ontwerpster en Arno is fotograaf. In ons bedrijf hebben we onze krachten gebundeld. Ik ben door Claudia gevraagd om een gast-blog te schrijven voor Beautytag. Ik was direct enthousiast, want ik vind het heerlijk om mijn passie met jullie te delen.

DIEDOT KUNST VOOR IN DE KEUKEN

Twee jaar geleden hebben Arno en ik de allereerste Diedot Keuken Kunst ontworpen voor mijn moeders verjaardag. Custom made!

Een uniek kunstwerk met de herinnering aan mijn oma en haar heerlijke boterkoek recept. Dit kunstwerk verteld een verhaal; ons (familie)verhaal en het is gevuld met dierbare herinneringen. En pas dan realiseer je je dat het belangrijk is om je waardevolle herinneringen door te geven, zodat ze niet verdwijnen en vervagen.  En….  “The concept of Diedot has started here”

Ik denk dat iedereen een (familie) recept heeft, toch? Een recept met een verhaal of herinnering aan een dierbaar persoon. Het o-ver-heer-lijke appeltaart recept van je moeder, koekjes van oma, kippensoep van je tante of een zoete cake van je zus. Maar weet jij alle ingrediënten om het door te kunnen geven aan jouw kinderen of kleinkinderen? Want je geeft niet alleen een recept, maar ook een emotie, een herinnering en een verhaal! Want elk recept vertelt een verhaal wat is gevuld met unieke herinneringen. Jouw herinneringen!

Panelen-2200x1238

CUSTOM MADE

Wij ontwerpen deze unieke, luxueuze keuken kunst. Custom made, en speciaal voor jou! Een kunstwerk voor aan jouw keukenmuur waar je dierbare herinneringen deelt met de lieve mensen om je heen. Want in de keuken en aan tafel worden herinneringen geboren, gedeeld, geproefd en doorgegeven. Dit is een uniek en luxe fotopaneel, ambachtelijk gemaakt, met (of zonder) een exclusieve high gloss coating, die de kleuren van jouw herinnering dieper en intenser in de ruimte laat stralen.

A PEACE OF PAPER

Maar naast onze luxe custom made kunst, hebben we ook onze gloed nieuwe, eigen ontworpen collectie! Hiermee brengen we een “ode” aan de Hollandse gerechten. …Om ze niet te vergeten, want ook deze heerlijke Hollandse recepten zijn een herinnering aan ons kleine landje. Hete Bliksem; Zeeuwse Bolus; Boeren Jongens, Hollandse Nieuwe, de Groninger Poffert en ga zo maar door! Ook dit zijn herinneringen, maar dan uit Nederland. We hebben de recepten vertaald in een Hollands design; voor op een poster aan de keuken wand. Alle ontwerpen en producten die wij maken zijn een mix tussen recepten, design, lifestyle en warme herinneringen. En ik vind het heerlijk om mensen te inspireren, sfeer te scheppen en gezelligheid te creëren. In huis en aan tafel!

“To enjoy together, to learn and to love. To pass it on to another one” 

Diedot

DIEDOT DUTCH LIFETSYLE

De leuke dingen in het leven. Geef ze door! ...En dit is ook waar Diedot Dutch Lifestyle voor staat.

Diedot Dutch Lifestyle is het zusje van Diedot Keuken Kunst. Een online platform waar we mensen willen inspireren! Hier willen we de leuke dingen in het leven met jullie delen zoals o.a.; (Hollandse) recepten; kunst; tradities; cultuur en lifestyle. The beautiful things in Dutch life!

Ik hoop dat ik je met mijn verhaal heb kunnen inspireren. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar jouw verhaal! Wil jij ook een eigen custom made Diedot? Jouw persoonlijke herinnering omgetoverd tot een uniek luxe kunstwerk voor in de keuken, of een echte Hollandse keuken poster aan de wand?

Of heb jij een uniek (Hollands) verhaal voor op Diedot Lifestyle? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, of mail naar: info@diedot.com

www.diedot.com  | www.diedot-lifestyle.com 

Of volg ons op facebook om op de hoogte te blijven: www.facebook.com/diedot.lifestyle


Wat vindt jij van Diedot Keuken kunst en wat voor een dierbare herinnering heb jij aan vroeger?

 

Blog you zoen

Claudia XOXO

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  jeapiebel
  april 7, 2016 at 1:18 pm

  Leuk verhaal van Diedot. Over eten denk ik niet aan oma, wel aan mijn moeder. Platform voor hollandse recepten; kunst; tradities; cultuur en lifestyle dat vind ik een briljant idee.

  • Reply
   Claudia Struijck
   april 7, 2016 at 2:23 pm

   Wat leuk je reactie over Diedot! Ja ik ben ook helemaal weg van het concept van Diedot. Had jij wel eens gehoord v an Diedot? X

 • Reply
  Melike
  april 7, 2016 at 9:50 pm

  Wat leuk Diedot! Ik had er nog niet eerder van gehoord. Super leuk concept! Mijn meest hollandse herinneringen zijn ook aan mijn Oma. Ik ben namelijk half Nederlands dus ik ben met twee culturen opgegroeid. Waar ik altijd het meest hollandse gevoel bij krijg is boerenkool hihi. En dan denk ik echt aan haar.

  • Reply
   Claudia Struijck
   april 8, 2016 at 11:01 am

   Hi Melike, wat leuk je reactie en wat grappig dat jij ook een dierbare herinnering aan oma hebt. Ik ben zelf ook half Nederlands en ook met twee culturen opgegroeid dus ik weet precies wat je voelt. Juist daarom vind ik dat Diedot in het zonnetje gezet moet worden en aan de reacties te zien op social media is dat wel gelukt denk ik. Fijn weekend. Liefs

  Leave a Reply