Food

Smoothie met perzik en wortel

Deze smoothie is goed op alle fronten. Want dit gezonde sapje met perzik en wortel zitten bomvol vitaminen en mineralen en bevat antioxidanten en vezels. Het is belangrijk als je een sappie maakt deze altijd te combineren met groente want dat kun je wel volop eten. Zo kom je aan een groot deel van je dagelijkse vitamines, mineralen en vezels. Ben je nog een green smoothie virgin, dan vind je dit vast een dubieus verhaal. Maar echt, een handje spinazie door mijn shakie in combinatie met een lekker stukkie fruit… I like it! A smoothie a day keeps the doctor away.

Beste fruit voor de spijsvertering is onder ander wortel. Het is een superingrëdient dat de lever versterkt en de galproductie bevordert. Gal helpt namelijk bij het helpen van constipatie; het emulgeert vetten en stimuleert zo de darmbeweging, zodat de afvalstoffen sneller door de darmen gaan. Het is dus van vitaal belang dat je de darmen schoon en gezond houdt, zodat alle voedingsstoffen goed kunnen worden opgenomen. Een voedingspatroon op basis van plantaardige ingrediënten en groene smoothies, houdt nare gifstoffen op afstand en kan celweefsel, dat door vrije radicalen is beschadigd, weer repareren.

Smoothie

Ingrediënten

 • 3 perziken
 • handvol spinazie
 • 4 middelgrote wortels
 • 1/2 komkommer
 • 200 ml water

Bereiding

Doe alle ingrediënten met 200 ml water in de blender en zet deze aan tot je een gladde smoothie hebt. Plaats een  plastic zeef op een kan of kom, schenk de smoothie door de zeef en duw met een rubberen spatel of houten lepel het sap uit de pulp. Geniet ervan.

Smoothie.2

 


Zoals altijd, heel erg bedankt voor het lezen!!

Hoe ontbijt jij in de ochtend?

Blog you zoen

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Marieke
  mei 30, 2016 at 3:47 pm

  Oeh klinkt heerlijk! Ik ben gek op groene smoothies, maar deze combi kende ik nog niet

  • Reply
   Claudia Struijck
   mei 30, 2016 at 5:26 pm

   Jaaaaa door het zoetje van perzik was deze smoothie best wel lekker! Gewoon een x proberen Marieke!

 • Reply
  Melike
  mei 30, 2016 at 7:10 pm

  Hey wat lekker weer! Ik moet dit ook proberen! Heel slecht maar meestal doordeweeks sla ik mijn ontbijt over. In het weekend is er niets dat ik liever doe daarentegen;)

  • Reply
   Claudia Struijck
   mei 31, 2016 at 6:48 am

   ja ik ben ook een slechte ontbijter en ik wil echt af van brood. Dus ben ik een beetje aan het experimenteren wat bij mij past. Maar de komende weken ontbijt ik met nasi goreng hihhi. Gewoon een x proberen. X

  Leave a Reply