Fashion

Dit zijn dé trends voor damesschoenen voor 2023/2024

Dit zijn dé trends voor damesschoenen voor 2023/2024

Dit zijn de trends voor damesschoenen voor 2023/2024. Misschien moet je er nu in het hart van de zomer nog niet aan denken, maar als er iets is dat ik leuk vind, dan is het wel om alvast vooruit te kijken op het gebied van beauty- en fashion trends. Zo spotte ik laatst al heel wat fantastische trends voor damesschoenen voor 2023/2024. 

Van romantisch rode hakken tot stoere en opvallende retro sneakers; het kan allemaal in de maanden na de zomer. Ben je nieuwsgierig wat voor trends er nog meer te zien zijn binnen het aanbod van damesschoenen? In dit artikel heb ik de meest bijzondere schoenentrends voor je verzameld!

Dit zijn dé trends voor damesschoenen voor 2023/2024

Mary Janes met retro vibe uit de jaren 70 van vorige eeuw

Hakschoenen zien we in welke vorm dan ook ieder jaar wel terug in de damescollecties. Voor 2023/2024 is dat een hele bijzondere, namelijk de ouderwetse Mary Janes! Dit jaar gaan we hierbij specifiek voor de zogeheten uitvoering uit de jaren 70. Heb je geen idee over welk soort damesschoen ik het heb? Denk aan een tijdloze hakschoen met een blokhak én een gespje voor over de bovenkant van de voet en voilà: je hebt Mary Janes.

Deze fantastische damesschoen is niet meer weg te denken uit de damescollecties met schoenen. Het komende najaar gaan we deze hakschoen in veel diverse vormen, kleuren en materialen zien. Ze staan in het rood lieflijk onder een rok of jurk, maar passen ook ontzettend goed onder een mom jeans of een mooie flared broek. Op die manier maken Mary Janes je stoere look net iets zachter. I looooove it!

Comfortabele soklaarzen die op pantoffels lijken

Als er iets is dat we geleerd hebben tijdens het hoogtepunt van de lockdowns dan is het wel dat comfort zeker een wat grotere rol mag spelen in onze dagelijkse look. Toentertijd zagen we dat terug in baggy broeken van joggingstof en oversized shirts en vesten. We hoefden toch nergens heen. Die drang naar comfort is nu nog steeds aanwezig en wordt steeds vaker gecombineerd met stijl en klasse. Neem bijvoorbeeld de trend van de soklaars!

Soklaarzen zijn hogere schoenen die gemaakt zijn van een zachte en comfortabele stof. Ze zitten lekker, zien er knus uit en ze lopen ontzettend comfortabel. Je kunt de schoen zowel binnen als buiten dragen; hoewel het misschien even wennen is omdat ze eruitzien als een pantoffel. Maar: ook dát is fashion! Nieuwe trends waar je misschien aan moet wennen, maar waar je na verloop van tijd niet meer zonder kunt. Probeer het dus eens uit en als het niets voor je is, kun je ze alsnog gewoon binnenshuis dragen. 

Dit zijn dé trends voor damesschoenen voor 2023/2024
Attractive brunette in red jumping in the winter park

Thigh high: hoge dijlaarzen en overknee laarzen

Aankomende winter gaan we de hoogte in met winterse laarzen. Het kan hierbij bijna niet hoog genoeg: de laarzen mogen in ieder geval tot over de knie komen en soms zelfs tot aan je dijen lopen. Wow! Ik ben heel benieuwd naar deze schoenentrend voor dames, omdat het ontzettend stoer en sexy kan staan. Maar, eerlijk is eerlijk: niet iedere vrouw gaat dit soort hoge laarzen dragen. Dijlaarzen vallen namelijk zeker wel in de categorie “moet je durven”.

Durf jij het aan, dan is het aankomende seizoen zeker voor jou bedoeld. Naar verwachting zullen de winkels vol liggen met dijlaarzen en zogeheten overknee laarzen. Het grote voordeel van dit soort lange laarzen is dat je benen er langer door lijken. Probeer het maar eens uit! En ga je voor een laars met een blokhak in plaats van met een kleinere hak dan kun je er ook nog eens heel goed op lopen. Ik ben in ieder geval wel erg nieuwsgierig naar deze nieuwe schoenentrend voor dames. Wat jij?

Retro sneakers voor iedere soort look voor vrouwen

Niet iedere vrouw is gemaakt om op hakken te lopen of om laarzen te dragen onder een outfit. Gelukkig is er ook voor die groep een fantastische schoenentrend te vinden: die van de retro sneakers. Net als andere schoenentrends die je in dit artikel vindt, zijn retro sneakers eigenlijk tijdloos wat mij betreft. Je kunt er namelijk iedere look leuker en sportiever mee maken (ook wanneer je niet van sporten houdt). De retro sneakers zijn over het algemeen net iets anders dan nieuwe sneakers. Ze vallen meer op, beschikken vaak over leuke (retro) kleurtjes en passen goed bij iedere outfit.

Combineer retro sneakers bijvoorbeeld met een 90’s mom jeans en een wit shirt. Dat is de ideale basis voor een basic look voor een normale dag! Ook leuk: draag ze onder een midi-jurkje met een panty of ga voor een look met een nette broek en een blouse. Het kan allemaal! Het multifunctionele karakter van de retro sneaker zorgt ervoor dat ik er wel meerdere in huis wil hebben. Over die andere trends voor damesschoenen ga ik nog even nadenken, maar blij word ik er zeker van!

Wat zijn jouw favoriete damesschoenen?


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply