Beauty Food Lifestyle

Gastblogger: Monique Banda- Trophé praktijk voor voedingsadvies en begeleiding

 

Met trots introduceer ik Monique Banda gastblogger voor de maand februari. Zij is de trotse oprichtster en eigenaresse van Trophé. Monique heeft Trophé opgericht, omdat ze zelf heeft ondervonden dat voeding een groot effect heeft op hoe jij je voelt. En daarnaast vindt ze het belangrijk dat ook jij en jouw kinderen gezond eten en zich daardoor gelukkig, fit en zeker voelen!

DSC00804, aangepast (Medium)

Monique Banda aan het woord

Super leuk dat Claudia mij gevraagd heeft om vandaag de gastblog te verzorgen en jullie iets over mijn praktijk te vertellen. In 2013 ben ik met mijn praktijk voor voedingsadvies en begeleiding begonnen, onder de naam Trophé.  De naam is afgeleid van het Griekse τροφη (spreek uit: trofè), dat voedsel betekent. Waarom het een Griekse naam moest zijn? Dat hoefde natuurlijk helemaal niet, maar gezien mijn Gymnasium-achtergrond vond ik het wel leuk en helemaal bij mij passen.

Ik ben geïnteresseerd geraakt in voeding, omdat ik zelf heb ervaren dat voeding een grote invloed heeft op hoe je je voelt. Lange tijd voelde ik me moe en lusteloos en deed ik naast mijn werk niks leuks meer door gebrek aan energie. Ik leerde toen iemand kennen die alles van voeding wist en mij op bepaalde eetgewoonten wees. Door net even anders en vooral gevarieerder te gaan eten dan dat ik deed, ben ik me veel beter gaan voelen en kreeg ik weer veel meer energie. Toen er even later kinderen in mijn leven kwamen vond ik het helemaal belangrijk om gezond te eten en te leven en ervoor te zorgen dat zij krijgen wat ze nodig hebben.  Zodoende besloot ik opleidingen over voeding te gaan volgen, heb ik mijn diploma’s gehaald en heb ik vervolgens mijn eigen praktijk opgericht. En dat is een juiste stap geweest, want het is heel mooi om anderen te kunnen helpen en te zien dat ze zich weer fitter en lekkerder gaan voelen.

Kinderen en gezinnen

Kinderen hebben de toekomst. Maar dan moeten zij wel de kans krijgen om zich fit, gelukkig, sterk en zeker te voelen en zo gezond mogelijk te kunnen opgroeien. Doordat we als ouder soms te weinig kennis hebben van voeding, kunnen we het onbedoeld verkeerd doen. Gevolgen voor je kind kunnen zijn dat het te maken krijgt met overgewicht met alle gevolgen van dien (ziektes, wordt gepest op school, kind is onzeker en somber, etc.). Een kind kan je dan niet ineens minder eten gaan geven. Om het weer op een gezond gewicht te krijgen moet het anders gaan eten, niet minder!

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen. En daar horen hun ouders natuurlijk ook bij. Vaak help ik dus een heel gezin! De ene keer gaat het om hulp bij afvallen voor één of meerdere gezinsleden, de andere keer  vragen ouders mij hoe ze om moeten gaan met het feit dat hun kind niets lust en weinig eet en drama’s aan tafel veroorzaakt. Heel divers dus en dat maakt het werk nou juist zo leuk.

Gratis E-book

trophe-ebook-217x300

Wanneer ik met mensen over voeding praat, hoor ik ze zo vaak zeggen, dat ze wel graag gezond willen eten, maar hier gewoonweg geen tijd voor hebben. Doordat ze een druk leven hebben (werk, sport, hobby, school, sociaal leven) lukt het niet om elke dag gezond te eten. Te vaak wordt er naar kant en klare maaltijden gegrepen of wordt er iets bezorgd. Daarbij geven ze  aan dat ze door alle tegenstrijdige informatie op internet en in de media vaak ook niet meer weten wat nu wel en wat niet gezond is.

Om al deze druk bezette mensen alvast een eind op weg te helpen, heb ik het GRATIS E-book ‘Zo combineer je een druk (gezins)leven en gezond eten’ geschreven, dat je kosteloos kunt downloaden op de website van Trophé. Dit E-book staat vol met informatie over wat volwassenen en wat kinderen nu precies nodig hebben aan voeding en tips hoe je elke dag gezond kunt eten, ook als je het druk hebt!

logo (Medium) 

Waarin verschilt  Trophé van andere praktijken?

 • Cliënten krijgen volop persoonlijke aandacht. Om je eetpatroon te veranderen is het namelijk belangrijk dat dit gebeurt op een manier die écht bij je past. Ik houd dus rekening met jouw voorkeuren en de manier waarop je leeft. Iemand die bijvoorbeeld altijd op pad is heeft andere adviezen nodig dan iemand die de hele dag thuis zit.
 • Daarbij vind ik het belangrijk om bij de cliënt naar boven te halen waarom er een bepaald eetgedrag ingeslopen is. Vaak heeft dit dieper liggende oorzaken. Wanneer hier geen aandacht aan geschonken wordt is de kans groot, dat iemand al snel weer in zijn oude patroon terugvalt.
 • Verder leer ik  je hoe je gezond en gevarieerd kunt eten, zonder daarvoor veel moeite te hoeven doen. Gezond eten kun je namelijk gewoon in de supermarkt en op de markt halen, als je maar even weet wat wel en wat niet goed voor je is. Ik heb helemaal niks met rigoureuze diëten, shakes, poeders, pillen en zogenaamde superfoods. Gewoon gezond en gevarieerd eten, daar geloof ik in. En ja je mag ook lekkere dingen blijven eten hoor, je hoeft jezelf helemaal niets te ontzeggen. Dat werkt namelijk toch niet. Wanneer de basis in jouw voeding goed is, kun je prima af en toe zondigen en iets lekkers eten wat niet zo gezond is.
 • Tot slot is Trophé aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN), waardoor veel zorgverzekeraars de consulten compleet of deels vergoeden.

Neem gerust even een kijkje op de website van Trophé en vraag gratis het E-book aan. Hierbij de link van de website: Trophé.

Adresgegevens: 

TROPHÉ- PRAKTIJK VOOR VOEDINGSADVIES EN BEGELEIDING

Praediniussingel 15
9711 AB Groningen
Telefoon: 050 -8539515
E-mail: info@trophe.nl


Zo lieve beauties, wat vonden jullie deze x van de gastblogger? Heb jij misschien nog tips en/of aanvullingen? of weet jij misschien nog iemand die past bij beautytag en die ik zou moeten benaderen als gastblogger? Ik hoor het graag.

 

Blog you zoen

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Birgit Bisschop
  februari 12, 2016 at 10:52 am

  Leuk te lezen Monique. Succes met je onderneming.

  • Reply
   Claudia Struijck
   februari 12, 2016 at 11:28 am

   Hi Birgit, bedankt voor je reactie. Als ik je nog ergens mee kan helpen wat betreft het bloggen dan weet je me te vinden. Groetjes Claudia

  Leave a Reply