Beauty

Dr. Organic Cocoa Butter lijn – Body Wash, Body Scrub & Body Butter

Tijdens een heel leuk event van Dr. Organic kon ik alle producten aanraken, ruiken, smeren en voelen. Ik kende Dr. Organic alleen nog maar van de Tea Tree Face wash van mijn bonus dochter Lara en daardoor was mijn nieuwsgierigheid alleen nog maar meer aangewakkerd. En ik kan je verzekeren dat het allemaal erg fijne producten zijn. In de goodiebag die ik na afloop kreeg zat de nieuwe Cocoa Butter Lijn van Dr. Organic. Omdat ik andere producten van Dr. Organic aan het testen ben vroeg ik Irina of ze deze lijn wilde testen voor mij. Dus vandaag op mijn blog deelt ze haar ervaringen met jullie! Heel veel plezier met lezen!

Irina Touw heeft een persoonlijke beauty, fashion en lifestyle blog. Er staan al zo’n 1.000 video’s & artikelen op haar blog dus duik gerust eens in de archieven.  Naast haar studie, blog en dieren houdt ze er ook heel erg van om te plannen. Plannen is ook wel nodig met zo’n drukke agenda maar toch weet ze dit ook lekker creatief te houden. Sinds april 2017 houdt ze namelijk een bullet journal bij waarin ze iedere maand haar eigen agenda maak. Heerlijk creatief en tegelijkertijd praktisch!

Dr. Organic Cocoa Butter Lijn, Irina aan het woord

Claudia heeft mij gevraagd om een aantal producten van de nieuwe Cocoa Butter lijn van Dr. Organic voor jullie te testen. Zelf was ik heel erg benieuwd, aangezien ik niet zo vaak lichaamsverzorging test en ook nog helemaal niet bekend ben met Dr. Organic. Zodra de producten binnen waren begon ik dan ook al snel met testen en in dit gastartikel laat ik je de producten uitgebreid zien.

Pure cacaoboter staat bekend om zijn superrijke textuur en ultra-hydraterende eigenschappen. De producten zijn dan ook enorm geschikt voor de droge huid – en laat ik die nu net hebben. Naast de verzorgende cacaoboter wordt er in deze lijn ook gebruik gemaakt van de verzachtende, voedende en hydraterende eigenschappen van Aloë vera, kokosnoot en biologische fruitextracten. Daarnaast is de cacaoboter in alle producten puur, ongeraffineerd en bevat deze grote hoeveelheden vitamine E.

Dr. Organic Cocoa Butter Body Wash 250ml – €9,99

Het eerste product dat ik besloot te testen is de body wash uit de cocoa butter lijn. Volgens Dr. Organic is dit een voedende en verzachtende luxe crème body wash die ideaal is voor de droge huid.

Het eerste wat me opvalt wanneer ik de body wash open is de geur. Deze is intens en duidelijk aanwezig. Zelf vind ik de geur van cacao erg lekker, maar ik heb meerdere mensen over deze lijn gehoord en je moet echt van de geur houden. Ik denk dat het echt een love it or hate it geur is.

Daarnaast is de substantie van de body wash enorm vloeibaar en heb je helemaal niet zo veel nodig. Ik deed een klein beetje op mijn douche puff en had meteen een heleboel schuim om mezelf mee in te smeren. Zelf houd ik heel erg van een schuimende body wash dus dit was meteen een goede eerste indruk.

De ingrediënten:

Cocoa Seed Butter – Aloe Vera Leaf Juice – G;ycerin – Date Fruit Extract – Apricot Fruit    Extract – Coconut Fruit Extract.

Dr. Organic Cocoa Butter Body Scrub 200ml – €9,99

Na de body wash vond ik het tijd worden om mijn armen eens goed te scrubben. Ik heb zelf helaas last van allerlei kleine rode bultjes op mijn armen, dus ik was benieuwd wat de Dr. Organic Cocoa Butter body scrub hiermee zou gaan doen.

Ook de scrub heeft weer een intense geur en hier moet je van houden. Dr. Organic noemt het een rijk verzorgende scrub die geschikt is voor de droge huid en moet zorgen voor een zachte en gladde huid. Precies waar ik naar op zoek ben met mijn bultjes dus.

Zodra ik de scrub op mijn hand heb zie ik dat het een dikke substantie is, maar dat de scrubbende elementen eigenlijk maar heel erg klein en subtiel zijn. In eerste instantie dacht ik dan ook dat je de scrub misschien ook voor het gezicht zou kunnen gebruiken, maar volgens de verpakking is dit niet het geval. De scrub masseer je met ronddraaiende bewegingen in en spoel je hierna weer af met water. Ik merk dat de bultjes op mijn armen naderhand niet verdwenen zijn, maar wel minder aanwezig zijn dan hiervoor.

De ingrediënten:

Cocoa Seed Butter – Cocoa Shell Powder – Aloe Vera Leaf Juice – Sweet Almond Oil –    Coconut Oil – Volcanic Mineral – Date Fruit Extract – Apricot Fruit Extract – Coconut          Fruit Extract.

Dr. Organic Cocoa Butter Body Butter 200ml – €13,99

Als laatste product is het tijd voor de body butter uit de lijn. Deze breng ik zelf graag aan vlak na het douchen en zou opnieuw speciaal geschikt zijn voor de droge huid. Volgens Dr. Organic is hij voedend en verzachtend en zorgt voor 48 uur vochtverzorging.

De body butter heeft een iets minder heftige geur dan de andere twee producten, maar is alsnog aanwezig. Daarnaast vind ik de textuur heel erg fijn: het is een dikke crème die goed uit te smeren is en snel wordt opgenomen door de huid. Daardoor heb je ook relatief weinig product nodig.

Ik merk dat mijn huid na het gebruiken van de scrub echt ontzettend zacht en goed gevoed aanvoelt. Daarnaast blijft de geur echt nog wel een paar uur hangen, dus hier moet je opnieuw van houden.

De Ingrediënten:

Cocoa Seed Butter – Aloe Vera Leaf Juice – Beeswax – Mango Seed Oil – Olive Fruit Oil       – Rosehip Fruit Oil – Date Fruit Extract – Apricot Fruit Extract – Coconut Fruit Extract.

Mijn conclusie over de Dr. Organic Cocoa Butter lijn

Al met al ben ik erg enthousiast over deze lijn en passen de producten perfect bij mijn droge huid. Ik merk dat mijn huid nog een paar dagen na gebruik van deze combinatie ontzettend zacht aan voelt en ik denk dat dit vooral te danken is aan de body butter.

Mocht jij nu ook een droge huid hebben dan kan ik je aanraden om deze lijn eens te proberen. Wel zou ik je aanraden om eerst te gaan ruiken in de winkel, om de kijken of je de geur daadwerkelijk lekker vindt. Zo ja, dan is deze lijn zeker de moeite waard. Dr. Organic is exclusief verkrijgbaar bij Holland & Barrett (voorheen De Tuinen).

Heel erg bedankt voor het lezen en Claudia natuurlijk bedankt dat ik dit artikel mocht schrijven!

Nemen jullie ook een kijkje op mijn blog? X Irina


Zoals, altijd bedankt voor het lezen!

 

Hebben jullie wel eens wat gebruikt van Dr. Oranic? en wat vond je ervan?

 

Blog you zoen,

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Danielle
  april 30, 2018 at 4:33 pm

  Oehh ik ben er erg benieuwd naar. Lijken me erg fijne producten. Binnenkort maar eens even opzoeken in de Holland&Barret als ik mijn standaard producten weer ga halen.

  • Reply
   Irina
   april 30, 2018 at 4:59 pm

   Zeker eens gaan kijken! Het zijn ontzettend fijne producten ^^

 • Reply
  Charel
  mei 1, 2018 at 8:20 pm

  Nog nooit iets gebruikt! Ziet er wel goed uit zeg!

  • Reply
   Irina
   mei 2, 2018 at 9:45 am

   Zeker de moeite waard om eens te proberen!

 • Reply
  Nicole Orriëns
  mei 2, 2018 at 11:17 am

  Nee, het merk is nieuw voor mij. Maar de prijzen zijn voor mij iets te hoog merk ik.

  • Reply
   Irina
   mei 2, 2018 at 8:09 pm

   Snap ik, het zijn geen budget producten. Helaas is dat met dit soort milieuvriendelijke producten vaak zo, wat begrijpelijk is. Maar daardoor is het helaas niet voor iedereen haalbaar.

 • Reply
  Fleur
  mei 3, 2018 at 10:30 am

  Ik ben erg benieuwd ook naar de geur van Dr. Organic Cocoa Butter. Ik denk dat ik het wel lekker zou vinden

  • Reply
   Irina
   mei 7, 2018 at 8:44 am

   Zeker een keer gaan ruiken in de winkel!

  Leave a Reply