Lifestyle

Woontip: Een stoere industriële look in huis

Woontip: Een industriële look in huis

Een industriële look in huis

Hou je van stoer? Ben je fan van robuuste tafels, kasten en eettafels? Dan is een industriële inrichting helemaal jouw ding. Maar hoe pak je zoiets aan? Wat past er in een industrieel interieur? Welke materialen gebruik je en wat voor meubels kies je?

Stoer en robuust

Industriële sferen zijn een knipoog naar de fabriekshallen van vroeger. Groot, stoer, fors: hoe je het ook uit wilt drukken, het gaat in ieder geval om iets anders dan een romantisch kussentje…  Kies voor robuuste eettafels en mooie kasten. Bloemenpatroontjes zijn hier niet echt op hun plek. Waar jij voor gaat is hout, beton, steen en jawel vintage. Anders komen we natuurlijk nooit uit bij die fabriekshallen van vroeger…. Je kiest voor je dressoir hout, bijvoorbeeld, of een metalen look. Oud en verweerd of nieuw met een oude look. Simpelweg dat wat jij mooi vindt, want dat is toch waar het allemaal om gaat!

Oude fabriekslampen

Op zoek naar verlichting? Waarom zou je niet kiezen voor fabriekslampen? Ook hierin is van alles te koop, waarbij zowel echte oude fabriekslampen opgeknapt zijn of je kiest voor fabriekslampen die er gewoon oud uitzien. Een ander top idee is om studiolampen te gebruiken!

Materialen

Zoals al eerder genoemd is er in deze sfeer een grote rol weggelegd voor hout, beton, steen maar ook kan je denken aan staal of andere materialen die hier wel bij passen. Een stenen muur gedeeltelijk bepleisteren en ergens ruw stoppen en overgaan op de gewone kale stenen: een prachtig effect! Een betonnen vloer zonder toestanden of een echte houten vloer: ook dat is hartstikke sfeervol. Onbewerkt en ruw zijn hierbij dan ook de grote toverwoorden. Kies voor je accessoires vooral hout en aluminium!

Kleurgebruik

Kleuren als zwart, bruin, wit of legergroen: ze zijn stoer en dus heel goed te gebruiken. Hou je wel van spannend, dan zou je natuurlijk opeens als eyecatcher een fleurige kleur aan de muur kunnen hangen of als kleed op de grond.  Heb je de kans, bijvoorbeeld door een verbouwing of nieuwbouw, dan zou je de ruimte ook groots kunnen houden om zo het effect van een fabriekshal nog groter te maken.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply