Beauty Food Lifestyle

Recept: Beautiful Beet, rode bieten met watermeloensap

Bietensap voorkant

Let’s talk about beets, baby. Bieten zijn kleurrijk en mooi, lekker en nuttig. Bietensap is super gezond en smaakt echt verrukkelijk. De rode biet is ontzettend gezond, het zit bomvol vitaminen, mineralen, antioxidanten, nitraten en ijzer. Als je ziek bent geweest of als je een virus onder de leden hebt gehad, wordt er aangeraden om bietensap te drinken. Omdat het helpt de troep in het lichaam op te ruimen. Bietensap is weerstand verhogend. Deze sap is naast de gember-wortel-appelsap 1 van mijn favoriete juices. Ik heb deze sap gemixt met wortel, watermeloen en citroen. Voor mij een perfecte combinatie.

Glutamine is een stofje dat ontzettend belangrijk is voor het welzijn van het darmkanaal. Rode bieten bevatten erg veel van dit stofje. Er wordt veel onderzoek gedaan naar de rood-roze kleurstof betacyaan uit bietjes. Daarin wordt gekeken in hoeverre bietjes tumoren kunnen tegen gaan. Deze kleurstof kan cellen beschermen tegen kwaadaardige stoffen die kankerverwekkend kunnen zijn. Ik kan er echt niet meer zonder en heb ze altijd in huis.

Ingredienten (Medium)

Ingrediënten voor twee glazen:

 • 3 rode bieten
 • 4 wortels
 • 200 gr watermeloen
 • halve citroen

Tip: rasp de wortels, snijd ze in iets kleinere stukken en schil de citroen.

750 ml bietensap (Medium)


Bietenbereiding:

Doe alle ingrediënten in de sapcentrifuge, blender of slowjuicer. En zie hier een prachtige kleur ontstaan uit die mooie en heerlijke groenten en fruitsoorten. Even doorroeren en klaar! Njoy!

Twee glazen (Medium)


 

Houd jij ook zo van rode biet?

Blog you zoen,

Claudia XOXO

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anouk
  september 21, 2015 at 2:10 pm

  Dit lijkt me heerlijk! Ik vind bieten wel een hele overheersende smaak hebben, maar volgens mij is het goed te doen met de zoete worteltjes. 😀

  • Reply
   Claudia Struijck
   september 21, 2015 at 2:19 pm

   Hi Anouk, klopt maar door de combinatie met watermeloen en wortel is de sap perfect in balans. Echt waar. Vandaag twee glazen gehad. Zo lekker hihihi. Suc6 met het maken. X

  Leave a Reply