Lifestyle

Hanglamp een sieraad voor het plafond

Hanglampen een sieraad voor het plafond

Hanglamp een sieraad voor het plafond.

Als je echt van je maaltijd wilt genieten, moet je een goed licht hebben: om te zien wat je op je bord hebt en, net zo belangrijk, om je tafelgenoten te zien. Een eettafel neemt een centrale plaats in bij je thuis; je eet daar, maar werkt ook, leest of speelt met kinderen. Daarom is het van cruciaal belang om een ​​goede hanglamp boven je eettafel te hebben. Het kiezen van de juiste, die past bij de stijl van je kamer en aan al uw wensen voldoet, is een behoorlijk lastige taak, en toch is het uiteindelijke resultaat afhankelijk van vele factoren.  Wil je weten welke? Lees mijn tips voor het kiezen van de beste hanglamp

Hoogte van de tafel en de lengte van de lamp  

Heb je je ooit afgevraagd hoe hoog je de lamp boven de tafel moet hangen? Om het meest optimale resultaat te bereiken, moet de lamp 60 tot 75 cm boven de tafel hangen. De exacte afstand is afhankelijk van de grootte van de hanglamp, de hoogte van de tafel en de hoogte van de kamer. Door eenvoudig de hoogte van de lamp aan te passen, kunt je een andere sfeer creëren: hang de lamp hoger als je een dramatischer speels effect wilt; als je meer intiem licht op de tafel wilt hebben, hang de lamp dan iets lager boven de tafel. Onthoud echter: Als de lamp te laag hangt, kan deze recht in je ogen schijnen of het zicht op de persoon aan de andere kant van de tafel verdoezelen. Als de lamp te hoog hangt, krijgt u mogelijk te weinig licht of stopt uw ​​prachtige lamp om een ​​blikvanger te zijn.  

Hanglampen een sieraad voor het plafond

Grootte van de lamp  

Pas de grootte van de hanglamp altijd aan de kamer aan waar deze gaat hangen en let op de verhoudingen. Een zeer grote lamp in een ruimte met een klein of laag plafond kan overweldigend zijn en de ruimte kleiner doen lijken. Aan de andere kant kan een kleine lamp in een ruime kamer ‘verdwijnen’.

Vorm en grootte van de tafel  

Niet alleen de grootte van de kamer is belangrijk, ook de vorm (en grootte) van de tafel is een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste hanglamp. Als je een vierkante of ronde tafel hebt, wordt het licht meestal gelijkmatig over de hele tafel verdeeld. Maar als je een lange rechthoekige of ovale tafel hebt, krijgt alleen het midden van de tafel het licht. Zorg er daarom voor dat de vorm van de lamp overeenkomt met de vorm van de tafel: kies langwerpige of meerdere hanglampen boven een lange tafel en enkele ronde lampen boven een vierkante of ronde tafel. Een kleine tafel vereist één lamp; een grotere tafel voor zes en meer mensen heeft meer dan één lamp nodig, tenzij het een hele grote lamp is.

Hanglampen een sieraad voor het plafond

Type lichtbron  

De sfeer aan tafel is erg belangrijk. Daarom is het warme licht het beste. Selecteer een hanglamp, kies degene met een dimmer, hiermee kunt je de sterkte van het licht aanpassen en een andere sfeer sfeer creëren.

Hanglampen zijn een van de meest veelzijdige lampen om mee te decoreren. Een enkele lamp kan een flinke ruimte met licht overspoelen en fungeren als een echte blikvanger. Ik ben zelf wel fan van een schitterende Oosterse Hanglamp met 5 mozaïek bollen.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply