Lifestyle

Pijn bij vrijen, 3 tips

Feminiene kracht: Hoe je je eigenwaarde kunt verbeteren door in je vrouwelijke kracht te stappen

Sommige vrouwen ervaren veel pijn tijdens het vrijen. Dit kan zowel zijn bij penetratie met een penis als met de vingers. Dit kan erg vervelend zijn en een liefdesleven in de weg staan. Er zijn genoeg vrouwen die telkens door de pijn heen bijten omdat ze denken dat dit erbij hoort. Dit is echter zeker niet het geval. Pijn bij het vrijen is nooit normaal. Het hoort er ook zeker niet bij. Penetratie hoort gewoon prettig aan te voelen. Voor beide partijen.

Pijn bij het vrijen, 3 tips.

Als de pijn je elke keer enorm in de weg staat om te kunnen vrijen, wil je hier natuurlijk verandering in brengen. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je de pijn kunt verminderen en (opnieuw) kunt genieten van een fijne vrijpartij. Met behulp van de volgende drie tips zet je alvast de eerste stappen in de juiste richting.

1.      Vaginale droogte voorkomen

Vrouwen kunnen in heel veel verschillende fases van hun leven last krijgen van vaginale droogte. Dit zien we vooral terug bij hormonale schommelingen. Dit kan zo zijn tijdens de zwangerschap, tijdens het ontzwangeren (de eerste 9 maanden na de bevalling) en tijdens het geven van borstvoeding. Normaal produceert de vagina vanzelf extra vocht bij seksuele opwinding. Hierdoor verloopt penetreren soepeler en voelt het fijner aan. Bij vaginale droogte zal er echter heel veel wrijving ontstaan. Hierdoor kan penetreren erg pijnlijk zijn en tevens minder fijn zijn voor beide partijen. Daarom is het van essentieel belang dat deze vaginale droogte zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Allereerst is het belangrijk om de beste glijmiddel standaard in je nachtkastje te hebben. Glijmiddel doet het altijd goed om een betere sensatie te krijgen en minder pijn te ervaren. Wees niet zuinig met het gebruik hiervan. Hoe vochtiger, hoe fijner het vrijen zal zijn! Wanneer je blijvend last hebt van vaginale droogte, kan dit ook andere oorzaken hebben. In dat geval is het goed om deze vraag eens aan de huisarts te stellen. Wellicht kan er iets gegeven worden wat de hormonen weer in balans brengt en de droogte oplost.

2.      Opnieuw opwinding leren voelen

Sommige vrouwen vinden het lastig om opwinding te voelen. Bijvoorbeeld doordat ze veel stress ervaren in hun dagelijks leven of vervelende ervaringen hebben op het gebied van seks. In dat geval is het goed om echt de tijd te nemen. Niet direct over te gaan op penetratie. Misschien zelfs wel enkele maanden niet. Gewoon leren te vrijen zonder te penetreren. Ook niet met de vingers. Echt even opnieuw opwinding leren te voelen. Dit kost veel tijd, maar zorgt er wel voor dat de mindset weer zal veranderen. Het is belangrijk om die tijd met je partner te nemen.

Blijf je vooral gebukt gaan onder psychische problemen met betrekking tot het vrijen? Neem dan contact op met een seksuoloog of ga naar de huisarts om onverwerkte trauma’s via een andere specialist te verwerken.

3.      Neem de tijd

Een van de grootste oorzaken van pijn bij het vrijen is dat er gewoon te weinig tijd wordt genomen voor het voorspel. Sommige vrouwen doen er nou eenmaal langer over om vocht te produceren. Wanneer te snel op penetreren wordt overgegaan, zal de seks pijnlijker zijn en minder soepel verlopen. Neem dus echt volop de tijd voor elkaar om pijn te voorkomen.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen,

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    John Ladykiller
    december 2, 2022 at 5:04 pm

    Pijn bij de geslachtsgemeenschap kan een lichamelijke oorzaak hebben die door een arts vastgesteld en behandeld moet worden. Het is handig als de vrouw precies kan aangeven waar het pijn doet, wat voor pijn het is en wanneer die zich tijdens de gemeenschap manifesteert: bij de penetratie, bij het stoten of bij het orgasme. Een oorzaak van extreme pijn bij het vrijen is een gynaecologische aandoening die bartholinitis heet, ofwel een ontsteking van de klieren aan weerskanten van de ingang van de vagina.

  • Leave a Reply