Beauty

Hoe voorkom je een huidallergie?

Nieuwe cijfers tonen aan dat één op de vijf persoon allergisch is voor één of meer ingrediënten. Daarmee is huidallergie een van de meest voorkomende chronische ziekten in Europa. Helaas praten slechts zeer weinig mensen hierover en nog minder beseffen dat je vrij gemakkelijk de ontwikkeling van huidallergie kunt voorkomen. Dit is iets wat de internationale certificeringsorganisatie AllergyCertified wil veranderen.

‘We weten dat huidallergie een negatief effect heeft op de kwaliteit van leven. En we weten dat er zeer weinig aandacht is voor huidallergie. Daarom lanceren wij onze 2019-campagne Be Kind to Your Skin in Nederland’ zegt toxicoloog en mede-oprichter van AllergyCertified Ewa Daniél. ‘Ik werk al ruim 15 jaar met huidallergie en nog steeds begrijp ik niet waarom mensen niet meer aandacht besteden aan wat ze op hun huid aanbrengen. Onze huid is immers ons grootste orgaan. Waarom gebruik je dagelijks, gedurende vele jaren, een lotion of gezichtscrème die het potentieel heeft om je een chronische ziekte te geven, wanneer je de mogelijkheid hebt om een huidvriendelijk leven te leven?’

De cijfers over huidallergie veranderen jaar na jaar. Ewa Daniél vervolgt:

‘Twintig jaar geleden noemden we parfumallergie een oude vrouwen ziekte, omdat het oudere vrouwen waren die allergisch werden voor parfum nadat ze dit jarenlang hadden gebruikt. Vandaag we noemen het parfumallergie omdat iedereen – zelfs kinderen vanaf de leeftijd van 3 en ouder – een allergie ontwikkelen voor parfum. Dit is absoluut geen goed nieuws en er is absoluut geen reden waarom een ​​kind allergisch voor parfum zou moeten worden. Het enige dat ouders moeten doen is stoppen met het gebruik van producten met parfum. Please!

 

AllergyCertified is opgericht in Denemarken en een aantal jaren geleden in Nederland begonnen met de certificering van cosmetica. Nederlandse cosmeticamerken als Drs. Leenarts, Squalan, Aurora SkinCare, AT14, Sara Rosalie en luiers van Albert Heijn en Etos zijn inmiddels gecertificeerd. Wereldwijd heeft AllergyCertified meer dan 1000 producten gecertificeerd en is net begonnen met het certificeren van nieuwe productgroepen zoals speelgoed en kleding.

De Be Kind to Your Skin campagne zal de hele maand september lopen.

Voor een volledige lijst van gecertificeerde merken die beschikbaar zijn voor de Nederlandse consument ga je naar: allergycertified


Heb jij een allergie?

Zoals, altijd bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply