Beauty

Huidanalyse met de Observ 520, Meten is Weten

Huidanalyse met de Observ 520.

Ellen Valk eigenaresse, skinexpert en ontharingsspecialist bij Beautypoint. Uit pure passie is ze in 2005 gestart met BeautyPoint. Met inmiddels meer dan 18 jaar ervaring in de beauty branche én door vele trainingen heeft ze zich gespecialiseerd in huid, huidverbetering en IPL ontharing. Ze vindt het belangrijk dat klanten zich welkom voelen in haar salon en samen met jou werkt ze er aan om jouw huid in topconditie te krijgen. Behandelingen geven is maatwerk en je zult dan ook niet snel steeds  dezelfde behandeling ondergaan bij haar. Ellen werkt al jaren met Image Skincare, een huidverzorgingslijn waar ze echt heel enthousiast over is en zelf ook al jaren gebruik. Ik gebruik zelf ook al jaren Image Skincare, zelfs al voordat ik ging bloggen. De huidverzorgingsproducten van Image Skincare zijn Medisch-cosmetisch en bevatten zeer hoge percentages actieve werkstoffen. Image Skincare is ontwikkeld door huidspecialisten en artsen.

Observ 520

Meten=weten! Met de Observ 520 worden huidfoto’s in 6 verschillende lichtmodi gemaakt. Problemen of aandoeningen van de huid beginnen vaak al in de diepere huidlagen die je aan de buitenkant nog niet ziet. Met de Observ 520 worden de diepere huidlagen ook geanalyseerd en kunnen deze problemen in beeld brengen. De analyse duurt slechts 15 minuten en op basis daarvan wordt er een passend behandel en productadvies geven.


Cross gepolariseerd

Op deze foto zie je de dunne en gevoelige delen van de huid naar voren komen. Bij Claudia zie je duidelijk dat de huid bij de neus en kin erg gevoelig is voor roodheden en zie je aanleg voor couperose (rode adertjes). Ook is de huid onder de ogen dun en gevoelig.

UV

Onder UV belichting zien we waar pigmentstoringen zoals zonschade en pigmentvlekken zich bevinden. Bij Claudia zien we op de rechter wang wat post inflammatoire hyperpigmentatie wat bijvoorbeeld kan ontstaan na wondjes of puistjes. Boven de linker wenkbrauw bevindt zich een zonschade plekje. Deze zien we ook her en der op de wangen.

Woodlight

Onder woodlight krijgen we een goed beeld van de huidafscheiding zoals talgproductie en de propionibacterie (acne). De lichte puntjes zijn een gezonde talgafvloeing, de oranje puntjes geven verstoppingen aan. Op deze foto kun je ook heel goed zien dat de huid onder de ogen erg dun is (donker)

Gelaatsteint

Deze foto geeft een goed beeld van wat er zich in de diepere huidlagen afspeelt en uiteindelijk aan de oppervlakte zichtbaar kan gaan worden. We zien hier dat de huidverzorging voor Claudia het beste gericht kan zijn op haar pigmentvorming en roodheden. En daarbij een stukje anti-ageing om huidverslapping tegen te gaan.

Huidverzorgingsadvies

Naar aanleiding van deze analyse, heeft Ellen van Beautypoint voor mij een huidverzorgingsadvies samengesteld met de producten van Image Skincare. Daarnaast hebben we samen een behandelplan ontwikkeld om pigmentvorming, roodheden, huidverslapping en anti-aging tegen te gaan. Deze behandelingen bestaan voornamelijk uit peelings( Vitamine c en Lightening Lift) ook van Image Skincare.  Ik krijg er vier. De peelingen geven in kuurverband het beste en mooiste resultaat. Hier beginnen we na de vakantie mee. Na de peelingen krijg ik weer een huidanalyse en worden de begin en eind foto’s met elkaar vergeleken. Dat is ergens begin november. Ik ben ontzettend benieuwd naar het resultaat. Jij ook? Houd dan mijn blog in de gaten!!


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

Heb jij wel eens een huidanalyse gedaan?

 

Blog you zoen

 

Claudia XOXO

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Mira
  augustus 22, 2018 at 2:30 pm

  Zo interessant zo´n analyse, wil ik ook eens doen!

 • Reply
  Ester
  augustus 22, 2018 at 5:35 pm

  Heb nog nooit een huidanalyse laten doen.
  Het lijkt me erg confronterend om de foto’s te zien… Brrr
  Tegelijk is het interessant en heeft je huid er baadt bij dat je de juiste producten gebruikt

 • Reply
  Sofie Vanden broeck
  augustus 22, 2018 at 7:37 pm

  wauw zeg, best heftig en bijzonder om je huid zo te zien!

 • Reply
  Elisabeth
  augustus 23, 2018 at 2:40 pm

  Ik heb nog nooit een huidanalyse laten doen, maar ben wel benieuwd naar die van mij 😉 Ze kunnen wel duidelijk zien met verschillende lichten wat er aan de hand is met je huid.

 • Reply
  Bianca
  augustus 23, 2018 at 2:59 pm

  Handig he de huidanalyse met de Observ, dat heb ik pas bij een Boots apotheek laten doen x

 • Reply
  Laura
  augustus 23, 2018 at 3:02 pm

  Wauw, wat goed zeg! Ik heb dit echt nog nooit laten doen, maar misschien wel eens een idee.

 • Reply
  Macblogster
  augustus 23, 2018 at 10:58 pm

  ik heb lange tijd de producten van Ioma Paris gebruikt na een analyse. Dit was erg goed voor mijn huid, maar helaas ook erg duur.

 • Reply
  mieke | mieksmind
  augustus 24, 2018 at 8:10 am

  Heel interessant zo’n analyse, dat heb ik tijdens een evenement van Vichy eens gedaan

 • Reply
  Fleur
  augustus 25, 2018 at 6:27 pm

  Wat een uitgebreide test. Waarschijnlijk voor iedereen wel eens goed om te laten doen. Wat je moet wel een beetje zuinig zijn met je huid

 • Reply
  Natalie
  september 2, 2018 at 9:48 am

  Deed onlangs een scan bij Paula’s Choice en vond het best confronterend maar ook heel leerrijk om te zien hoe het beter kan!

 • Leave a Reply