Food Lifestyle

Mukbang video Pizza eten

Een half uur kijken naar smakken en slurpen, wat vind jij daarvan? Im sommige culturen is het een absolute no-go om in het openbaar te eten. Andere culturen don’t give a shit.  De trend is begonnen in Zuid-Korea een paar jaar geleden maar inmiddels maken Nederlandse YouTubers deze filmpjes ook. Op YouTube worden deze ‘mukbang-video’s’ miljoenen keren bekeken.  Mukbang is een mix van de Koreaanse woorden voor eten (muk-ja) en uitzenden (bang-song).  Ik kon als blogger natuurlijk niet achter blijven en ik maakte samen met Ciska mijn eerste Mukbang video.

MUKBANG

Waarom kijken mensen zo graag naar dit soort video’s? De reden is eigenlijk best simpel en aandoenlijk. Misschien raad je het al? Om het eenzame gevoel te laten verdwijnen. Door het kijken van Mukbang video’s krijgen de mensen het gevoel alsof ze aan het eten zijn met een vriend of vriendin. Ik vond het best wel een dingetje om lekker te zitten te vreten met mij kop op de camera.  Maarja ik ben een echte bourgondiër en ik houd enorm van kletsen…..en eten. Ik probeerde er nog enigszins sexy uit te zien maar dat is niet gelukt hahahaha. Je ziet mij enorm genieten van de lunch en nu weet ik ook hoe ik eruit zie als ik (vr)eet. Ciska van Ciskalala en ik bespreken tijdens mijn eerste mukbang de week door en onze favoriete serie. Is er misschien een onderwerp die jij leuk of interessant vindt en waar je onze mening over wilt hebben, laat het mij dan weten.

 


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

Wat vind jij van deze video?

Blog you zoen,

Claudia XOXO

 

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Nicole Orriëns
  augustus 24, 2018 at 10:22 am

  Ik kijk graag Koreaanse drama’s en daar slurpen ze enorm bij het eten. Ik moet bekennen dat ik dat nu zelf ook doe als ik noodles eet met stokjes : )

  • Reply
   Claudia Struijck
   augustus 24, 2018 at 6:05 pm

   Hahahaha dat doe ik ook hoor, als ik bamisoep aan het eten ben!

 • Reply
  Danielle
  augustus 24, 2018 at 11:14 am

  Ik vind het een apart idee dat mensen dit echt leuk vinden om te kijken. Het kletsen snap ik, maar het eten tussendoor.. Nee niet echt mijn ding.

 • Reply
  Jessica - Foodie Feest
  augustus 24, 2018 at 11:49 am

  Ahaha ik vind dit echt een heel apart fenomeen. Maar ik ben sowieso niet echt een youtube kijker 🙂

 • Reply
  Karlien - Polished Cats
  augustus 24, 2018 at 1:30 pm

  haha weer zo’n zotte trend op youtube zeg
  ik voel er nu niet echt iets voor om te kijken naar mensen die eten om eerlijk te zijn

 • Reply
  Thomas
  augustus 24, 2018 at 3:20 pm

  haha ik vind het toch een wat vreemde trend hoor. Zou er zelf niet aan moeten denken om mezelf te filmen en dan een bord eten weg te werken haha, maar wie dat leuk vind moet dat vooral lekker doen hoor!

 • Reply
  Jouvence
  augustus 25, 2018 at 4:01 pm

  Ik ben eerlijk gezegd niet zo’n grote fan van mukbangs, krijg er vaak zelf ook nog eens trek van 😉

 • Reply
  Juliette - Strongbody.nl
  augustus 26, 2018 at 4:34 pm

  Wat grappig dat dit een trend is. Had er nog nooit van gehoord, maar zo te zien kijken er dus veel mensen naar. Eet smakelijk ladies!

 • Reply
  mieke | mieksmind
  augustus 27, 2018 at 8:19 am

  Ik zie deze video’s inderdaad heel vaak voorbij komen. Daarom kijk ik ze eerlijk gezegd ook weinig omdat er al zoooooveel zijn.

 • Leave a Reply