Griekenland Travel

Rethymnon

 

Wauw, Rethymnon, een plaats gezegend met schoonheid, omarmd door adembenemende bergen en het diepe blauw van de Middellandse Zee. De stad is versierd met renaissance kleuren en bewoond door mensen bekend om hun gastvrijheid. Daardoor eren zij hun voorouders en tradities. Rethymnon is de 3e stad van Kreta en ligt in het noordelijke deel van het eiland. 

Het was voor mij liefde op het eerste gezicht. Wat een prachtige stad. Ik voelde me er gelijk thuis. De oude stad Rethymnon bestaat uit een wirwar van straten en steegjes, waar gezellige restaurantjes en leuke Griekse winkeltjes te vinden zijn. Ook bezit Rethymnon een prachtig zandstrand waar het heerlijk zwemmen en zonnen is. Bezienswaardigheden van Rethymnon zijn o.a.: de Venetiaanse haven, het archeologisch museum, Fortetza, de Rimondi fontein en de Agios Frankiskos kerk. De stad heeft nog steeds een oude aristocratische verschijning, met de gebouwen uit de 16e eeuw, straatjes met bogen, stenen trapjes, Byzantijnse en Romeinse ruïnes, kleine Venetiaanse haven en smalle straatjes en moskeeën uit de Turkse periode. Het voelt erg mondain aan, vind ik.

RimondiFonteinRethymnon

De Rimondi fontein in het hartje van de oude stad Rethymnon geeft al eeuwenlnag fris en vers water aan passanten. Deze fontein is gebouwd in 1626.


Oude stad
In het hart van Rethymnon vind je de oude stad. Deze is gebouwd door de Venetianen en is één van de best bewaard gebleven oude steden van Kreta. Een wandeling door de karakteristieke straatjes met authentieke gebouwen en stenen trapjes voelt als een reis terug in de tijd.

Retimnon (Medium)

Een van prachtige steegjes in Rethymnon.

Avli (Medium)

Het restaurant Avli in een van de mooie steegjes!!

Wij hadden gegeten bij Avli. Tussen alle toeristische eetgelegenheden in Rethymnon is dit een buitenbeentje: in de kleine straatjes van het oud stadsgedeelte,vind je dit restaurant, met een prachtige binnenplaats, een oase van rust. Alles is sfeervol aangekleed, met oog voor detail, grieks eten met een twist, met eerlijke biologische seizoensgebonden ingrediënten.

DSCN0645 - kopie (Medium)

De binnentuin van Avli.

DSCN0648 - kopie (Medium)DSCN0649 (Medium)


Ik blijf het maar zeggen, Kreta is een prachtig divers eiland en ik krijg er maar geen genoeg van. Een parel in de Middellandse Zee op nog geen 3,5 uur vliegen vanaf Nederland. Helaas zit onze vakantie er alweer op na 17 dagen genieten van alles wat dit eiland te bieden heeft. We hebben eigenlijk niks gemerkt van de onrust alles was net zo als vorig jaar. Dus blijf vooral komen naar Kreta.


 

Ben jij wel eens op Kreta geweest? en wat vond je ervan?

 

Blog you zoen,

Claudia XOXO

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply