Beauty Lifestyle

Matcha Thee Ritueel van Utsukusy Natuurlijke Cosmetica

Ik sprong een gat in de lucht toen ik van Ilona van Utsukusy Natuurlijke Cosmetica hoorde dat er nu ook een schoonheidssalon in Drachten met de producten van Utsukusy werkt. Want Groningen- Drachten is met de auto 25 minuten dat is toch een enorm stuk dichterbij dan Groningen-Scheveningen 3 uur. Dus op 25 januari jl. vertrokken Janet en ik in ons blotte billen gezicht richting NiHna centrum voor schoonheid in Drachten . Daar hadden wij een afspraak gemaakt voor het Matcha Thee Ritueel. Geen idee wat ons te wachten stond en dat is ook wel een keer spannend en leuk! Wil je weten wat ons is overkomen in Drachten? lees dan snel verder met een kopje (Matcha) thee. 

Voordat deze afspraak gemaakt was, had ik erg leuk contact met Hendrika en Anne van  NiHna centrum voor schoonheid. Enthousiast en bevlogen, met oog voor de wensen van ons werd er open communicatie over de verschillende behandelingen. Dat werd door ons als zeer prettig ervaren.

NiHna centrum voor schoonheid

NiHna staat voor de tweede naam van Hendrika met de H er tussen in van Hendrika. Hendrika is shiatsu therapeute, medisch pedicure, schoonheidsspecialiste/visagiste en doet ook energetische behandelingen. Anne Gerrit is massage en shiatsu therapeut en sportmasseur en doet ook medical taping. Verder volgen ze op dit moment beide de opleiding voor Natuurgeneeskundig therapeut bij de Zonnevlecht Academie.

Ze werken samen met alles wat de natuur hun aanreikt. Met natuurlijke en waar mogelijk biologische producten stellen ze behandelingen samen die zowel klachtgericht als voor pure ontspanning  zijn. Hun missie is om mensen altijd iets beter de deur uit te laten gaan dan dat ze binnen kwamen, daar werken ze altijd aan.

Er zijn drie hele mooie ruime behandelkamers, waarvan 1 speciaal is voor de medische pedicure. De andere twee behandelkamers zijn mooi en ruim ingericht allebei met een knipoog naar Japan en versierd met prachtige posters van Utsukusy.

Utsukusy het verhaal van Hendrika

Utsukusy is een bijzonder merk, toen ik in 2008 mijn praktijk begon, was het een van de eerste merken waar ik mee ging werken, kwam ze tegen op een beurs in Utrecht en was eigenlijk meteen verkocht, de olie was er meteen en even later ook de schoonheidsproducten zoals de vitis lijn en de chocolade lijn, maar omdat er parabenen in de producten zaten ben ik gaan zoeken naar een merk waar het niet in zat, dat zijn bij ons S.P.A. en Les Gavots geworden, was ook de eerste in Friesland die er mee werkte( te vinden onder aromatherapie)

Vorig jaar toen we de website gingen vernieuwen bleek dat zowel Anne Gerrit als ik steeds meer met de olie van Utsukusy werkten, de posters kwamen van zolder en brachten meteen weer de sfeer naar boven, toen hebben we contact opgenomen met Jolanda en zijn we in Scheveningen geweest, helemaal enthousiast over de nieuwe dingen die er bij Utsukusy zijn, dit hebben we weer meegenomen naar Friesland, het Matcha thee ritueel, Rijstritueel en Ayurvedisch ritueel en inmiddels ook de Shashimi behandeling en sinds twee weken geleden ook het begin van de schoonheidsbehandelingen maar die moeten nog even hun weg vinden en geïntroduceerd worden in de praktijk.

 

Het Matcha Thee Ritueel

Janet en ik werden allervriendelijkst ontvangen door Hendrika en Anne Gerrit. Janet kreeg het ritueel van Anne Gerrit en ik werd onder handen genomen door Hendrika. Er lagen twee badjassen klaar en we mochten een Japanse theesoort uitkiezen voordat de behandeling begon.

Tijdens het heerlijke kopje thee, is het de bedoeling om in alle rust een geur te kiezen van etherische oliën die bestaan uit: aarde, water, vuur, metaal en hout, dit gebeurt  intuïtief, voor wat je op dat moment nodig bent.

Tevens kan er vanuit de shiatsu de meridianen erbij gepakt worden die bij het element horen en van daaruit de werking versterken. Dat is in ons geval niet gedaan.

Tijdens dit ritueel wordt de zuivere draagolie gemengd met groene Matcha thee en een mengsel van essentiële oliën die de 5 elementen: aarde, water, vuur, hout en metaal representeren. We mengen de olie met de matcha en het element en de bodywrap met matcha waar de klant bij is. Het is heel bijzonder dat je als klant volledig betrokken wordt bij dit ritueel. Zo kan je zelf het hele ritueel ervaren, zien, horen en ruiken.

Belangrijk bij dit ritueel is dat je zowel koud als warmte voelt tijdens de behandeling, licht en donker, hemel en aarde het noorden en het zuiden. Net zoals Yin/Yang, de twee tegengestelde energieën.  Als eerste ga je op je buik liggen en werden er allemaal biologische katoenen hamandoeken bij mij omgedaan.

Het teken wat ik intuïtief had uitgezocht was water. Het teken dat bij het element water hoort dat was in mijn geval het Kanji teken. Dat teken werd toen het ritueel begon met een kwast op mijn rug getekend en van daaruit werd het  infinity teken uitgewerkt over het hele lichaam. Ook mijn haren werden meegenomen. De kwast die gebruikt wordt is van geitenhaar gemaakt met een rieten handvat, echt een plaatje om te zien.

Na het masseren van olie met de kwast over het hele lichaam werd de wrap erover heen gemasseerd. Vervolgens werd de wrap afgedekt met handdoeken en hammam doeken. Dit werd ook weer over het hele lichaam (zowel voor als de achterkant) gedaan. Dan masseren we de olie in en doen de wrap eroverheen, dit masseren we ook in en dekken we af met een handdoek en hammam doeken. Na afloop wordt de wrap eraf gehaald met warme kompressen.

Het ritueel word afgesloten met een kopje Japanse thee en zelfgemaakte sushi.

Matcha thee ritueel uitleg begrippen:

Matcha thee:

Een groene thee die zijn kleur verkrijgt door een verhoogde productie van bladgroen en rijk is aan anti oxidanten, heeft een ontgiftende werking en ondersteunt het immuunsysteem en de algemene gezondheid.

De 5 elementen:

Hout: zuivert de huid, voorziet van zuurstof en vocht en laat stress verdwijnen, groen, groei

Vuur: afvoer van afvalstoffen en stimuleert de celactiviteit en balanceert onze emoties, rood en bloei

Aarde: bevordert innerlijke vrede en kalmeert gedachten en werkt op de basis chakra, geel

Metaal: brengt licht dat tot ons binnenste reikt, sterk harmoniserend effect, herfst, wit

Water: balans, laat emoties en angsten vrijkomen die ons niet meer dienen en reactiveert ons op celniveau en hersteld en voedt van binnenuit. Laat alles weer stromen, winter, rust en herstel, zwart

De draagolie:

Puur plantaardige draagolie, koudgeperst en vrij van synthetische toevoegingen, hier gaat de etherische olie doorheen en de Matcha thee.

Body wrap:

Bevat Japanse Camellia Sinensis( groene theeplant) met verstevigende werking, verwijdert dode huidcellen en voorziet de huid van vitaliteit door middel van mineralen, zouten en elementen. De huid wordt zacht, soepel en gehydrateerd.

Yachiyo:

Japanse kwast van geitenhaar met rieten handvat.

Janet en Matcha Thee Ritueel

Vorige week heb ik het  Matcha Thee Ritueel mogen ervaren bij het centrum voor schoonheid Nihna in Drachten. Voor mij was het ideaal dat ik voor een Utsukusy behandeling nu ook in het Noorden terecht kon, anders had ik naar Scheveningen gemoeten want ik wilde zeker dit ritueel een keer meemaken.

Alvorens het ritueel begon werd ik door Anne begeleid naar de behandelruimte. Hier lag al een badjas voor me klaar. Na het omkleden kreeg ik eerst een kopje thee aangeboden waarna ik een keuze kon maken uit de verschillende geuren essentiële oliën. Tijdens dit ritueel wordt de zuivere draagolie gemengd met groene Matcha thee en een mengsel van essentiële oliën die de 5 elementen: aarde, water, vuur, hout en metaal representeren. Ik heb gekozen voor de geur vuur, een heerlijke zomerse geur. Vervolgens kon ik gaan liggen op mijn buik en werd de olie op een bijzondere manier aangebracht met een geitenharen kwast. Dit was een ervaring die ik nog niet eerder had meegemaakt, het gevoel van de kwast met de olie op je huid was heel intens. Vervolgens werd er een pakking op mijn lichaam( voor als achter), onderdeel voor onderdeel aangebracht en in gemasseerd. Deze werd daarna verwijderd met heerlijk ruikende warme vochtige doeken. Mijn gezicht werd ook met de heerlijke olie en wrap ingesmeerd, aangezien ik een erg droge huid heb voelde dit heerlijk aan. Als laatste waren mijn voeten aan de beurt, deze werden ook heerlijk in gemasseerd met de olie en wrap. Het Matcha Thee ritueel was voor mij een hele nieuwe ervaring en vooral het aanbrengen van de olie met de geitenharen kwast maakte het ritueel heel bijzonder en intens!

 

Claudia en Matcha Thee Ritueel

De Japanse cultuur kent een lange geschiedenis van mooie tradities en gewoonten. Respect voor deze eeuwenoude rituelen wordt vanaf de geboorte ingeprent en is in de hele samenleving zichtbaar en voelbaar. Voor iedere speciale gelegenheid bestaat een ritueel of festival. Het Matcha Thee Ritueel is een balancerende lichaamsbehandeling die de rust en innerlijke vrede bevordert. Tijdens dit ritueel wordt de zuivere draagolie gemengd met groene Matcha thee en een mengsel van essentiële oliën die de 5 elementen: aarde, water, vuur, hout en metaal representeren. Net als in de jaargetijden ondergaan wij in ons leven deze elementen en soms vertragen we hierin. Dit ritueel helpt je weer in je voedende periode te komen en draagt er zo aan bij dat je weer helemaal in je kracht komt. Matcha thee zit vol anti oxidanten, niet alleen je huid maar ook je geest ontvangt weer nieuwe energie. Het is in mijn ogen een ritueel van rust en mindfulness, energie stroomt, ruis verdwijnt, je zintuigen staan open en je geest wordt scherp. De centrale rol van dit ritueel  is de tastzin. Doordat je dus als het ware wordt gemasseerd met een kwast staan al je zintuigen op scherp. En dat maakt de Matcha Thee ritueel een hele bijzondere en intense ervaring.

Dankjewel Hendrika en Anne Gerrit voor jullie gastvrijheid en bijzondere beleving en tot 28 maart a.s voor het Shashimi schoonheidsritueel.


Een Matcha Thee behandeling duurt 90 minuten en kost € 95 per behandeling. ( trekken er zelf altijd twee uur voor uit)

Duo massage is ook altijd mogelijk en dan kost het € 170

Een ander ritueel wat ze aanbieden is het  Shashimi schoonheidsritueel dat is een complete gezichtsbehandeling van 60 minuten € 65 of 90 minuten € 95, in de 90 minuten behandeling zit wat meer massage. Kijk voor meer informatie en behandelingen gerust eens op de site van NiHna.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

Wat vinden jullie van de Matcha Thee Ritueel?

 

Blog you zoen

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply
    Ilona
    februari 10, 2017 at 8:01 pm

    Claudia, vanuit Utsukusy Cosmetics de complimenten voor je blog en de prachtige foto’s! Het is zo fijn om te lezen hoe jullie dit hebben mogen ervaren.

  • Reply
    Ivonne
    februari 11, 2017 at 11:00 am

    Heb je blog inmiddels aan mijn vriendin laten lezen en zo’n Matcha Thee Ritueel lijkt haar heerlijk!!! We gaan dus binnenkort iets plannen! 🙂

    • Reply
      Claudia Struijck
      februari 14, 2017 at 7:47 pm

      Oh wat leuk Ivonne. Laat je mij weten wanneer jullie heen gaan?

  • Reply
    Babs
    februari 12, 2017 at 3:49 pm

    Wat een heerlijke behandeling! Bijzonder dat alles zo intens aanvoelt terwijl er niet gekneed en dergelijke wordt. Ja, ik vind dat heel mooi.
    Fijn dat je nu ook dichterbij terecht kan. Mooie review Claudia!

    • Reply
      Claudia Struijck
      februari 14, 2017 at 7:45 pm

      Lieve babs, het was echt een hele boijzondere ervaring en zo anders dan kneden idd. Eind maart ga ik weer met een vriendin! X

  • Reply
    Gonny
    februari 16, 2017 at 4:10 pm

    Wat ontzettend heerlijk lijkt me dit.
    Puur genieten… het idee dat er goed voor je gezorgd wordt. Heel bijzonder!

    Altijd leuk om je reviews te lezen.
    Xxx

  • Reply
    Mieke
    februari 16, 2017 at 11:27 pm

    Ook wij hebben een duo Matcha Thee Ritueel behandeling bij Hendrika en Anne-Gerrit gehad.
    Deze ontspanning was zo bijzonder, dit moet je eerst ervaren en dan weet je wat het met je doet.
    Ongelooflijk intens

  • Leave a Reply