Beauty

Make- up routine: Dit heb je allemaal nodig om mooie basis make-up aan te brengen

Make- up routine: Dit heb je allemaal nodig om mooie basis make-up aan te brengen

Het is niet voor iedereen even vanzelfsprekend om make-up aan te brengen. Waar sommige mensen de meest mooie creaties weten te maken, zijn er ook nog genoeg vrouwen die eigenlijk niet weten waar ze moeten beginnen of al snel teveel aanbrengen. Met behulp van de volgende tips leg je alvast de basis voor jouw eigen dagelijkse make-up routine.

Dit moet je in huis hebben

Voordat je kunt beginnen is het eerst belangrijk om een aantal dingen in huis te halen. Allereerst natuurlijk een goede plek waar je kunt make-uppen. Het liefst een plekje met een goede spiegel. Vergeet ook een kwalitatieve spiegelspray niet om de spiegel schoon te houden. Zo zie je precies wat je doet. Daarnaast mag ook een dag- en nachtcrème niet ontbreken. Haal ook foundation, mascara en eventueel oogpotlood in huis. Dit zijn de belangrijkste dingen die je nodig hebt voor een basic make-up routine.

De huid reinigen

Om de huid gezond te houden is het belangrijk dat je deze reinigt en kunt voeden. Begin daarom de dag altijd met het aanbrengen van dagcrème. Zo blijft de huid soepel en is het makkelijker om make-up aan te brengen. Ga ook nooit slapen zonder de huid van make-up te ontdoen, te reinigen en nachtcrème aan te brengen. Zo verwijder je alle schadelijke stoffen van die dag en voorkom je dichte poriën.

Gebruik een primer

Een primer is eigenlijk de lijm die de make-up nodig heeft om langer te blijven zitten. Bovendien dient het ook ter bescherming van de huid. Je hebt verschillende soorten primers. Zonder primer is de kans groot dat je make-up halverwege de dag al niet meer mooi zit.

Foundation

Foundation helpt om oneffenheden van de huid te verbloemen. Als je weinig tijd hebt, kun je deze stap ook overslaan. Bij veel oneffenheden is het wellicht wel fijn om de huid iets egaler te maken. Zo zorg je voor een net wat mooier effect. Zorg er wel voor dat je de juiste kleur gebruikt. Dit kan best lastig zijn, dus koop de foundation altijd in de winkel. Zo kan je de foundation eerst even testen in de nek. Dit is de beste plek om te zien of de foundation mooi overvloeit in jouw eigen huidskleur.

Oog make-up

Oog make-up is onmisbaar voor een mooie basis make-up. Hiermee leg je de finishing touch. Je ziet dat je make-up draagt, maar het is niet onnatuurlijk veel. Gebruik in elk geval mascara en kies eventueel ook voor een streepje oogpotlood en wat oogschaduw. Dat hoeft natuurlijk niet en is afhankelijk van hoeveel tijd je kwijt wilt zijn aan het aanbrengen van make-up.

Zoek tutorials op

Ben je echt volledig nieuw in het aanbrengen van make-up? Dan kan het goed zijn om online enkele tutorials op te zoeken. Je vindt op YouTube talloze filmpjes waarin op eenvoudige wijze wordt uitgelegd hoe je make-up aanbrengt en waar je op moet letten.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen,

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply