Food Lifestyle

Artikel over goede/lekkere drankjes met de juiste mix

Artikel over goede/lekkere drankjes met de juiste mix

Shaken of stirred

Gin doet het goed in de mix. Het heeft het een kruidige smaak door de jeneverbes. Gin heeft een alcoholpercentage tussen de 30 tot 40 procent. Het blijft een populair drankje. De best verkochte mix is de oer cocktail; de wodka-martini of een gin-martini. Droog, met extra vermouth, of met een twist, een citroenschil of een olijf.

Gin
Gin is een sterke alcoholische drank die wordt gemaakt door de destillatie van een vergist graanbeslag. Door toevoeging van jeneverbessen, krijgt het zijn specifieke smaak. De smaak van gewone gin is erg droog, waardoor het zelden puur wordt gedronken. Gin stamt rechtstreeks van jenever af. In Engeland heeft deze drank een eigen ontwikkeling doorgemaakt, zodat het is uitgegroeid tot een typisch Brits product. Een van de bekendste merken is Gordon’s Gin. Vaak wordt gin gemixt met Tonic tot Gin en Tonic.
Tonic is een koolzuurhoudende frisdrank met als kenmerkend ingrediënt kinine, dat zorgt voor de bittere smaak. Fever Tree tonic is één van de bekendste tonic merken in de markt.

Mixen
Genieten van een gin-tonic begint met goed ruiken. De neus moet in het glas passen. Gebruik dus geen longdrinkglas, maar liever een groot wijn- of cognacglas. Het ijs moet koelen en niet verwateren. Gebruik dus grote klonten en zeker geen geschaafd ijs. Een gin-tonic komt ijskoud het beste tot zijn recht. Gebruik gekoelde tonic en koel het glas. Een verhouding van 1 deel gin op 4 delen tonic geldt als de klassieke standaard. Aangezien de meeste tonic flesjes 20 cl bevatten, is vijf cl gin genoeg. Eerst de gin inschenken. Nadat de gin over het ijs is uitgeschonken, volgt de tonic. Bij rustig inschenken blijft de prik beter behouden.

Aroma’s
Premium gin soorten worden gestookt met verschillende aromatische ingrediënten. Merken gebruiken allerlei ingrediënten: van limoen, jeneverbes, komkommer en rozenblad tot rood fruit, koriander, rozemarijn en saffraan. Deze ingrediënten staan op het etiket. Door een ingrediënt toe te voegen aan het glas wordt het aroma in de gin geaccentueerd.

Schudden of roeren? Wanneer er eieren, room, siroop of fruitsappen in het mengsel zitten, gebruik je een shaker. Bij alle andere ingrediënten dient geroerd te worden.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

 

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply