Fashion

Pyjama mode: elegante nacht en lounge kleding

Pyjama mode: elegante nacht en lounge kleding

Terwijl knusse en comfortabele pyjama’s onze ideale huiskleding zijn geworden, betekent dit dan dat onze dagelijkse kleding saai met zijn? Allereerst, loungewear is geen loungewear tenzij je erin kunt loungen. En loungen moet altijd comfortabel gebeuren, maar zonder concessies te doen aan je stijl. Nu we deze populaire trend ingaan, hebben we kledingkeuzes gevonden met ontspannen silhouetten. We weten dat je loungewear wilt vinden die je stijl zelfs thuis kan versterken.

Ik ben een fulltime blogger die vanuit huis werkt en vaak vastzit tussen de scheiding van comfort en stijl. Als mijn wekker elke ochtend afgaat en mijn voeten de koude slaapkamervloer raken (voordat ik mijn UGG-slippers aantrek natuurlijk), moet ik een beslissing nemen. Wil ik mijn dag besteden aan het schrijven over mode terwijl ik een joggingbroek draag? Hoe zal mijn schrijven de outfits van mensen inspireren als ik niet nadenk over mijn werkkleding? Ik heb besloten om een ​​gulden middenweg te vinden. Ik ga niet realistisch gezien vol in de make-up en queeny hakje dragen om vanuit mijn slaapkamer te werken, maar ik zal de loungewear-trends van 2022 aantrekken. De dagen dat joggingbroeken als slordig werden beschouwd, zijn allang voorbij. Als ik op zoek ben naar loungewear, zoek ik naar stijlen die net zo gemakkelijk te kleden en buitenshuis te dragen zijn als om binnen te chillen. Als een set te casual aanvoelt om erin te stappen, zal een gladde knot met gouden oorringen de look van de bank naar de coffeeshop brengen. Dit jaar ben ik verheugd om nieuwe vormen en texturen in mijn loungewear te verwerken. Uitlopende leggings en joggingbroeken zijn officieel het ultieme cosy-cool silhouet geworden, en iets aan de ronding van de broek zorgt ervoor dat ze er net iets meer gekleed uitzien dan je favoriete joggingbroek. Over het formeler maken gesproken, ontwerpers verkleden sweatshirts met logo’s (en zelfs enkele strass-accenten). Een old-school Gap-sweatshirt met logo is zeker het It-item van dit seizoen. Trek een donzige set aan en trek een fleece aan voor een geweldige après-skisfeer (zelfs als het alleen in je eigen appartement is).

Pyjama mode: elegante nacht en lounge kleding
De beste pyjama's om je schoonheidslaapje aan te kleden

Of je nu voor jezelf of voor iemand anders winkelt, een nieuw paar pyjama’s is altijd welkom. Er is geen slecht moment om een ​​nieuwe set knusse pyjama’s te kopen. Of het nu gaat om een ​​klassiek gestreept paar, een korte set met geschulpte randen of een set met veren, hier is het bewijs dat je echt geen stijl hoeft op te offeren voor comfort als het gaat om nachtkleding. Als je op zoek bent naar het perfecte cadeau, dan is er genoeg om uit te kiezen. De slaapsets van Aubade en Charlie Choe zullen ongetwijfeld een hit worden onder beste vrienden, moeders of zelfs aanstaande bruiden, met hun zoete silhouetten en vrouwelijk-chique details. Voor degenen die iets praktisch en comfortabels willen, wasbare zijden nachtkleding van Simone Pérèle die – waarschuwing – zo zacht is, dat je nooit meer uit bed wilt komen. Hetzelfde geldt voor Lake’s groenblijvende gestreepte klassieke set, die prima het hele weekend te dragen is. Er zijn ook klassieke en zijden pyjama’s met knopen aan de voorkant voor wie op zoek is naar nachtkleding in zijn meest originele, iconische silhouet. En voor degenen die op zoek zijn naar iets minder formeels maar net zo comfortabel, zullen de eenvoudige jersey silhouetten van Mey en Calvin Klein, waarderen alsof je in dat bekende favoriete gedragen T-shirt glijdt om het hooi aan te harken. In de webshop van LASCANA  vind je verschillende soorten hemden, van basic modellen tot elegante modellen met kant en glanzend satijn maar ook pyjama’s, nachthemden en Negligés

Pyjama’s voor mannen

De mannenpyjama had van oudsher een gestreept dessin. De broek bestond uit een elastieken band en een gulp met overslag waarin geen knopen of rits zaten. Het jasje had lange of korte mouwen en werd meestal gesloten met knopen. Vrouwen droegen in die tijd een nachthemd als nachtkleding. Dit was gemaakt van linnen, katoen of flanel. In een latere periode kwam de pyjama er ook voor dames.

Pyjama mode: elegante nacht en lounge kleding

Pyjama’s voor vrouwen

In die tijd bestond de pyjama uit een losse jas en pyjamabroek met een elastische band en koordjes. Het was in eerste instantie een kledingstuk voor mannen. Ze droegen het als ze gingen slapen en soms ook al van tevoren om erin te relaxen.

De pyjama voor vrouwen werd mede dankzij Coco Chanel een steeds bekendere vorm van nachtkleding. Daarvoor sliepen vrouwen in een nachthemd. In 1930 lieten Coco Chanel en prinses Irene Galitzine zien dat het dragen van een pyjama om te ontspannen je een elegante uitstraling gaf. We hebben het ook onder andere aan hen te danken dat vrouwen niet in een ouderwetse, gestreepte herenpyjama hoeven te slapen en rond te lopen.

Wat is jouw favoriete nacht/lounge kleding?

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply