Food

Recept: Mexicaanse schotel met Lola Quinoa

resultaat

Het ‘wondergraan’ quinoa is bijna niet aan te slepen in de supermarkten. Omdat quinoa geen graan is maar zaad wordt het ook op die manier in de keuken gebruikt. Quinoa is rijk aan belangrijke voedingsstoffen zoals: Eiwit, Vitamine B6, Magnesium, Vitamine B1, Vitamine E, Foliumzuur, Fosfor, en Ijzer. Op de koude, droge, winderige hoogvlakten van Peru en Bolivia wordt Quinoa al eeuwenlang geteeld . Zelfs in Nederland wordt dit gewas geteeld. En wat leuk dat ik kennis mocht maken met Lola Quinoa. Lola Quinoa is een uniek quinoa-ras dat lokaal wordt verbouwd. Geweldig toch?

lola quinoa (Medium)

Wat is Lola Quinoa:

“Lola staat voor ‘low lands’. Onze quinoa is in Nederland op natuurlijke wijze ontwikkeld. Het is een uniek quinoa-ras dat in Nederland en andere Europese landen kan groeien. Lola quinoa is een merk van de  Dutch Quinoa Group een initiatief om lokale productie te stimuleren voor een betere beschikbaarheid van quinoa.”

quino pak (Medium)

Volkoren:

Lola Quinoa is volkoren. Daardoor is het vezelrijk en vol van smaak. Het bevat geen toevoegingen en is op duurzame wijze gedeeld en 100% natuurlijk.

Recept: Mexicaanse schotel met Lola Quinoa

Omdat wij thuis behoorlijk gecharmeerd zijn van de Mexicaanse keuken werd ik geïnspireerd door @uitpaulineskeuken en ging ik aan de slag.

ingredienten (Medium)

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 350 gr Lola Quinoa
  • 2 paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 200 gr kidneybonen 200
  • 200 gr blik mais 200
  • 600 gr tomatenblokjes 600
  • 75 gr geraspte kaas 75
  • 1 tl komijn
  • halve rode peper
  • 300 gr rundergehakt
  • biologische groente bouillonblokje
  • peper en zout
  • olijfolie

Optioneel: tortilla chips en gehakt. 

Bereidingswijze:

Kook de lola quinoa gaar in 700 ml water zoals op de verpakking vermeld staat. Ik gebruik geen zout maar een groente bouillonblokje. Deze quinoa heeft zo’n 12 minuten nodig. Het water is door de quinoa opgenomen en klaar om te eten.

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg de komijn toe en bak dit kort mee. De geur is dan al heel lekker.

Snij de paprika’s in blokjes en bak deze mee. Ik gebruikte de gele en rode  paprika.

Voeg nu de tomatenblokjes toe. Laat de maïs en de kidneybonen uitlekken en voeg deze bij de tomaten. Het is dan al een heel mooi en kleurrijk geheel

Voeg de gekookte quinoa toe en meng het even doorelkaar. Breng de quinoa op smaak met peper en zout. Proef even tussendoor.

lepel (Medium)DSCN3044 (Medium)

Verdeel de Mexicaanse quinoa over een ingevette ovenschaal en maak het af met de geraspte kaas.

Bak de quinoa ovenschotel in 15 – 20 minuten af in de oven.


100%nl (Medium)

Wat ik zo ontzettend leuk vind aan Lola Quinoa is dat het in een praktische schenkverpakking komt en heeft een zeer herkenbare oranje kleur! Ik houd ervan. Deze quinoa van Hollandse bodem is vol van smaak en heeft een pittige bite. Deze Nederlandse quinoa is echt heel lekker. Dat dit ras geteeld wordt in prachtig Nederland vind ik echt een pluspunt. Zo steun je ook de lokale economie. Op dit moment verkrijgbaar bij La place en de Sligro en te bestellen via de site d.m.v een bericht. Kijk gerust eens op de site: Lola Quinoa


Heb jij wel eens een gerecht gemaakt met (Lola) quinoa? en wat voor gerecht was dat?

Blog you zoen

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Mariska
    januari 27, 2016 at 4:21 pm

    Oeh lekker! Je kan zo veel variaties maken met quinoa.

    • Reply
      Claudia Struijck
      januari 28, 2016 at 9:02 am

      Ja idd. En deze quinoa was echt heel lekker! X

    Leave a Reply