Beauty Food Lifestyle

Speciale kruidenthee tegen verzuring

 

In het voorjaar gaan veel mensen detoxen, ontslakken en aan de sap sapkuren, het is bijna vaste prik. Dit gebeurd dan vaak een aantal dagen of een week. Om je lichaam weer helemaal schoon te maken van binnen. Het ruimt afvalstoffen en gifstoffen op. Helaas begint de vervuiling van je lichaam weer zodra je gaat eten. Is het dan niet verstandiger om je lichaam te ontzuren? Want met de juiste zuurgraad kan je een gezond en fit lichaam krijgen en heel wat gezondheidsklachten voorkomen en zelfs worden verholpen! Ontzuren kan ook met thee! Wist jij dan? Kruidenthee staat vooral bekend om die heerlijke heilzame eigenschappen. Daarnaast is thee perfect voor een break en helpt het de spijsvertering.

Bron

Bron: thedailylady.eu

Wat is verzuren precies?

Verzuren is een ontwikkeling dat nauwelijks tegen te houden is. Iedereen verzuurt, of je nu gezond of ongezond leeft, ziek of kerngezond bent: Door diverse redenen verhoogt de zuurbalans in het lichaam :

 • eten van veel dierlijke eiwitten
 • suikers en vetten
 • alcohol en roken
 • ook duursport heeft een verzurende werking
 • de grootste boosdoener is stress (wie heeft daar in deze drukke tijden eigenlijk geen last van?)

Ons lichaam is gelukkig prima in staat om zuren te neutraliseren en af te voeren. Daarvoor hebben we zuiveringszout nodig die het lichaam zelf aanmaakt. Echter na je 40ste neemt deze hoeveelheid zuiveringszout snel af. De zuren die niet meer kunnen worden opgeruimd, worden dan in verschillende delen van het lichaam opgeslagen. Zo ontstaan zuuroverschotten in de gewrichten, het bindweefsel, de spieren en de bloedvaten. En dat geeft vervelende klachten zoals

 • spierpijn
 • gewrichtspijn
 • moeheid
 • huidklachten
 • schimmelinfecties
 • ontstekingen

achterkant (Medium)

Kruidenthee

Kruiden ondersteunen de bouwstenen van ons lichaam. Verzuring is iets waar iedereen mee te maken heeft. Het is niet te voorkomen, maar je kunt het wel verminderen. Dat doe je door suikers te minimaliseren, veel groente te eten, koolzuurhoudende dranken en gezoete vruchtensappen te laten staan en matig te zijn met fruit, vlees en vis. Behalve de zuurgraad onder controle proberen te houden, kun je ook wat doen om opgeslagen zuren te neutraliseren. Alka® Thee bevat een selectie van maar liefst 52 kruiden die samen voor een optimale ontzuring zorgen. Deze krachtpatsertjes uit de natuur maken zich in elk kopje sterk voor een fit lichaam en een goed gevoel. Deze vorm van gezonde lichaamsreiniging zou wel eens de hit van 2016 kunnen worden.

voor (Medium)

Alka® Thee

Kruiden zijn de kracht uit de natuur. Alka® Thee bevat een harmonieuze selectie met ontzurende venkel, paardenbloem, driekleurig viooltje en maté bladeren. De overige 48 kruiden – van anijs tot zwarte peper – dragen elk op hun eigen manier bij aan een fit en gezond lichaam. Alka® Thee verhoogt de lichaamscirculatie, reinigt blaas, lever en nieren en draagt dagelijks bij aan het opruimen van zuren die zich in je lijf hebben genesteld.

Over AlkaVitae®

AlkaVitae® International BV is op dit moment het enige bedrijf dat zich volledig heeft toegelegd op de ontwikkeling van ontzuringsproducten. Het is dé specialist in ontzuren. Inmiddels zijn er zes producten verkrijgbaar die jouw lichaam helpen bij het herstellen van verzuring. Met haar hoofdkantoor in Eindhoven legt het innovatieve bedrijf zich volledig toe op het ontwikkelen van producten die het lichaam ontzuren en het zo haar natuurlijke, basische gezondheid teruggeven. De beste aanpak is afhankelijk van de mate van verzuring;  advies is verkrijgbaar bij vakdrogisten, gezondheidswinkels en reformwinkels of via de Alka® Coach. Zie voor meer info over AlkaVitae, de Alka® producten en de Alka® Coach: Alkavitae

zijkant (Medium)

Passie voor thee

Ik heb een passie voor thee. Ik kan ontzettend genieten van een kopje thee. Waarin ik aandacht heb voor de thee maar ook voor mezelf. Thee drinken komt van oorsprong uit China maar ik ben zo blij dat dit eeuwenoud ritueel is overgewaaid naar het westen. Het is mijn moment van bezinning als ik van een dampende mok thee geniet. Ik had het voorrecht om Alka® Thee uit te proberen. De thee is echt lekker omdat ik allerlei kruiden proef. De thee is fris en mild van smaak en ook nog eens erg gezond en 100% puur natuur. Voor mij de ideale combinatie van het reinigen van mijn lichaam en lekker genieten van de kracht van de natuur. Ik drink dagelijks 3 tot 5 koppen Alka® Thee. Daarnaast merk ik dat mijn opgeblazen gevoel weg is en dat het vocht sneller en vaak wordt uitgescheiden. Ik drink de thee dan ook overdag, want midden in de nacht mijn bed uit daar zit ik niet op te wachten. Ik ben echt een liefhebber geworden van dit product.

zakjes (Medium)

Prijs & verkrijgbaarheid

Alka® Thee is verkrijgbaar bij vakdrogisten, gezondheidswinkels, reformwinkels en de Alka webwinkel. Een pakje met 50 kruidenthee filters van 2 gram kost € 14,95, een verpakking van 100 stuks € 24,95. Alka® Thee is cafeïne- en looizuurvrij en bevat geen conserveringsmiddelen of kunstmatige geur- en kleurstoffen. Op de webshop kan je ook producten kopen: Webshop Alka


Was jij al bekend met deze kruidenthee speciaal tegen ontzuring?

 

Blog you zoen

Claudia XOXO

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Mariska
  januari 26, 2016 at 3:27 pm

  Dit is voor mij iets nieuws! Dit merk dan. Ik ben in mijn woonplaats omringd door thee/kruiden speciaalzaken. Als het goed werkt is het de prijs wel waard!

  • Reply
   Claudia Struijck
   januari 26, 2016 at 3:41 pm

   Ja voor mij ook! Ontzettend blij dat ik er nu kennis mee hebt gemaakt. Super dat deze thee lekker is maar ook erg gezond. Zal ik een paar zakjes naar je opsturen? X

  Leave a Reply