Food

Recept: Dadelballetjes met noten, kaneel en pindakaas

 

In een eerdere blog van mij had ik al een x dadelballetjes gemaakt uit het boek “ik ben niet van suiker”. Dat beviel me zo goed dat ik nu ook een variant heb gemaakt maar dan met pindakaas en kaneel. Ook hierin weer geen suiker omdat suiker gewoon erg slecht voor je is. Dit is wederom een super lekker alternatief voor de paaseitjes die je nu overal in de winkels kan kopen. Vind je ook niet? Wij krijgen zondag bezoek van onze lieve vrienden uit Maarn, kunnen die de dadelsnackjes gelijk ff uittesten.  Fijn weekend iedereen!

Dadels zijn hip, hot en happening. Aan dadels ontkom je tegenwoordig niet meer. Je ziet ze overal. Dadels behoren tot de gezondste voedingsstoffen. Ze zijn zoet, zeer voedend en nuttig en de beste oplossing voor koek en snoep als energie-boost. Dit recept heb ik te danken aan Madebyellen.com. Dankjewel voor je inspiratie!

ingredienten (Medium)

Voor 25 kleine dadelballetjes of 12 grote. Je kunt ze zo groot of klein maken als je zelf wilt– bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

 • 250 gram dadels, ontpit
 • 100 gram geroosterde amandelen (met velletje)
 • 1 volle eetlepel pindakaas
 • 1 theelepel kaneel
 • Een beetje kokosrasp en/of sesamzaadjes om de balletjes doorheen te rollen

Recept dadelballetjes met noten, pindakaas en kaneel

Mix de dadels in de keukenmachine totdat er grof kruim ontstaat. Doe de amandelen, pindakaas en kaneel erbij en mix totdat de noten fijngehakt zijn. Ik heb eerst alles voor gehakt met een groot mes en daarna een staafmixer gebruikt. Mijn keukenmachine is kadoek.

Draai van het mengsel balletjes en rol deze door de kokosrasp en/of sesamzaadjes.

Je kunt de dadelballetjes meteen eten maar ik heb ze eerst nog een paar uur in de koelkast gezet. Dat vind ik lekkerder.

beslag (Medium)1 balletjes sesam (Medium)

 

Njoy en lekker genieten.


 

 

Wat vind jij van deze variant? Laat het me weten

 

Blog you zoen

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Jennifer
  februari 21, 2016 at 1:50 pm

  Het ziet er weer verrukkelijk uit zeg! En inderdaad teveel suiker is niet goed voor onze lichaam. Zelf ben ik ook beetje aan het oriënteren met het eten bijvoorbeeld door minder vlees te eten maar toch een goed gevulde en gezonde avondmaaltijd te creëren. Deze dadelballetjes ga ik ook een keer uitproberen.

  • Reply
   Claudia Struijck
   februari 21, 2016 at 8:59 pm

   Hi Jennifer, dankjewel. Ik ben ook aan het experimenteren met eten en probeer er nu veel meer op te letten dan vroeger. En het bevalt me eigenlijk wel. Ik dacht altijd gezond eten is niet lekker, nou daar heb ik me echt in vergist hahahaha. Deze dadelballetjes zijn ook weer heerlijk en gezond! Suc6 met het maken! X

  Leave a Reply