Beauty

Sieraad: Tips om gouden sieraden zo lang mogelijk mooi te houden

Tips om gouden sieraden zo lang mogelijk mooi te houden

Sieraad: Tips om gouden sieraden zo lang mogelijk mooi te houden. Sieraden om je outfit compleet te maken. Het is nooit te laat om meer sieraden aan je outfit toe te voegen. Als je nog nooit zo’n fan bent geweest van het dragen van sieraden, is iets toevoegen aan je mode-arsenaal een geweldige manier om je garderobe nieuw leven in te blazen. Zodat je een sterke indruk kunt maken op mensen om je heen. En hoewel het niet zo moeilijk is om sieraden op de juiste manier te gebruiken, kun je nog steeds profiteren van een paar basisprincipes voordat je aan de slag gaat.

 Gouden sieraden hebben de neiging om dof te worden als ze veel gedragen worden. Met een beetje pech kan het sieraad zelfs beschadigd raken. Zeker wanneer deze achter een kledingstuk blijft haken of wanneer een edelsteen onverhoopt van je sieraad verwijderd raakt. Daarom zullen ze – ongeacht de kwaliteit – voldoende aandacht nodig hebben. Maar hoe onderhoud je gouden sieraden? En hoe zorg je ervoor dat ze zo lang mogelijk mooi blijven?

Doe je sieraden af voor het slapengaan

Vergeet je ook wel eens om je gouden ring af te doen voordat je gaat slapen? Dan ben je zeker niet de enige. Je raakt zo gewend aan het dragen van sieraden, dat je vaak niet eens meer door hebt dat je er één draagt. Hierdoor vergeet je ze nog wel eens af te doen. Toch kan dat problemen opleveren. Zeker voor het slapengaan. Je blijft al gauw ergens aan haken. Omdat je dit zelf niet merkt, kan dit grote gevolgen hebben. Zorg er daarom voor dat je je sieraden altijd als eerste afdoet voordat je gaat slapen. Bewaar ze hierbij veilig in een sieradenkistje.

Deskundig reinigen

Het reinigen van gouden sieraden is een delicaat werkje. Daarom is het verstandig om dit aan professionals over te laten. De meeste juweliers bieden deze service kosteloos aan. Zeker wanneer het sieraad bij hen gekocht is. Het is gratis of je betaalt enkele euro’s. Zij beschikken over speciale apparatuur om het vuil te verwijderen, zonder dat het sieraad zelf beschadigd wordt. Ga zeker niet zelf aan de slag met allerlei huis tuin en keukenmiddeltjes die het eigenlijk net niet goed doen. Deskundig reinigen moet altijd de voorkeur hebben.

Sieraad: Tips om gouden sieraden zo lang mogelijk mooi te houden

Vermijd contact met schoonmaakmiddelen

Ga je schoonmaken? Verwijder dan altijd eerst je sieraden. Dat geldt zeker voor ringen. Deze komen namelijk al snel in nauw contact met (agressieve) schoonmaakmiddelen. Hierdoor kunnen ze dof worden of zelfs verkleuren. Ga je dus aan de slag met bleek of ander sterk schoonmaakmiddel? Laat je sieraden dan even af of draag beschermingsmiddelen. Zo blijven je sieraden mooi.

Let op: ook sommige oliën en crèmes kunnen dit effect hebben. Ook wanneer je deze opsmeert is het dus goed om even je sieraden te verwijderen.

Edelstenen reinigen

Zitten er ook edelstenen verwerkt in jouw sieraad? Besef dan dat deze extra delicaat zijn. Kleur- en edelstenen zijn geen groot fan van te warm water en kunnen snel reageren op bepaalde chemicaliën. Wil je deze zelf reinigen? Bijvoorbeeld omdat er vuil in is gekomen? Dan kun je dit het beste met koud of lauw water doen. Gebruik eventueel een tandenborstel om met zachte bewegingen het vuil los te poetsen. Wrijf niet te hard, want ook dit kan tot beschadigingen leiden. Verwijder je sieraden wanneer je buiten in de zon gaat zitten. Edelstenen kunnen namelijk verkleuren wanneer ze te lang worden blootgesteld aan UV-stralen.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply