Food

Koken: Welke gerechten kun je gemakkelijk koken voor een grote groep?

Welke gerechten kun je gemakkelijk koken voor een grote groep?

Welke gerechten kun je gemakkelijk koken voor een grote groep? Wellicht heb je het ooit al eens gedaan: een gerecht koken voor een grote groep. Koken voor een grote groep kan erg leuk, maar ook spannend zijn. Er komt namelijk heel wat bij kijken en je wilt immers dat je gasten een lekker bord met eten krijgen. Als je gaat koken voor een grote groep zijn er meerdere opties waar je voor kunt kiezen. Ga je voor een makkelijke optie, zoals een gerecht wat je al vaker hebt gemaakt of een simpel te maken gerecht. Of ga je voor een moeilijke optie, zoals een gerecht wat je nog nooit eerder hebt gekookt of een complex te maken gerecht. Het is zeer aan te raden om voor de makkelijke optie te gaan als je nog niet heel veel ervaring in de keuken hebt. Op deze manier zet je wat minder druk op jezelf en is de kans op slagen een stuk hoger. Benieuwd naar gerechten die je makkelijk kunt koken voor grote groepen? Lees dan gauw verder want in dit artikel  vertellen we je er alles over!

Deze twee gerechten zijn gemakkelijk te koken voor grote groepen

Om je te helpen hebben we twee gerechten onder elkaar gezet die makkelijk te koken zijn voor grote groepen:

Soep

Soep is over het algemeen een makkelijk te bereiden gerecht. Het kan tijdens meerdere soorten gelegenheden gegeten worden. Denk hierbij aan brunch en diner. Benieuwd naar recepten voor de brunch? Bekijk dan deze brunch recepten. Soep is zeer geschikt om te bereiden voor grote groepen doordat soep een gerecht is dat in de meeste gevallen op een simpele manier gemaakt kan worden. Bij het klaarmaken van soep  komen werkzaamheden als snijden van bijvoorbeeld vlees en groenten en koken van ingrediënten. Daarnaast bestaat soep uit basis-ingrediënten als water of bouillon, groenten, kruiden en vlees.

Soep is goed te bereiden voor een grote groep. Wel is het belangrijk om ver van te voren te beginnen en rekening te houden met hoeveel tijd het gaat kosten. Daarnaast moet je rekening houden met de hoeveelheden ingrediënten voor het aantal personen voor wie je het wil bereiden. Het is zeer aan te raden om een grote pot of pan te gebruiken. Op deze manier ben je efficiënter met het maken van je soep.

koken voor groepen

Chili con carne

Chili con carne is een Mexicaans gerecht en is enorm populair. Het is makkelijk te bereiden en valt bij de meeste goed in de smaak. Daarom is het zeer aan te raden om dit gerecht voor grote groepen te bereiden. Chili con carne staat bekend om de bonen en chilipepers die in het gerecht zitten. Daarnaast bestaat chili con carne uit vlees, groenten en kruiden. Ook kun je chili con carne eten met rijst, room, tortilla chips, guacamole en kaas. Je kunt het gerecht personaliseren en ingrediënten toevoegen die jij lekker vindt.

Het vlees is vaak (runder)gehakt en dit kun je gemakkelijk bereiden met ui en knoflook. Als dit klaar is kun je de saus of zelfgemaakt saus toevoegen. Daarna kun je de bonen en de rest van de groenten en ingrediënten toevoegen en dit moet je een tijd laten sudderen. Ook bij dit gerecht geldt dat een grote pan handig is als je voor een grote groep kookt.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply