In de loop der jaren zijn we veel groente langzaam uit ons oog verloren en werden amper meer te koop aangeboden. Gelukkig winnen de klassieke Hollandse groente weer aan populariteit. De zogenaamde ‘vergeten groente’ worden door een aantal supermarktketens weer opgenomen in hun assortiment. We hebben het dan over: Pastinaak, Schorseneer, Rettich, Zeekraal en Lamsoor. Daarom vandaag op het menu een ouderwetse groentesapje met een karakteristieke smaak. Pastinaak! Pastinaak is zeer gezond en vroeger het als alternatief zoetmiddel in cakes en taarten gebruikt. De pastinaak is een witgele wortel en zit vol met ijzer, kalium, calcium, etherische oliën, foliumzuur en vitamine E, C en B. Etherische oliën verzachten maag- en darmklachten.
Ingrediënten voor 2 volle glazen:
- 2 pastinaken
- 1/2 venkel
- 2 peren
- trosje druiven
- 1/2 citroen
De pastinaken schraap ik schoon en ik schil de citroen. De rest was ik onder de kraan. Vervolgens doe ik alles in de sapcentrifuge. Het is een heerlijke sap met verschillende groente die lekker fris en zoet smaakt, een smaakvolle oppepper van de dag. De sap is mooi licht van kleur.
Heb jij wel eens een sapje geprobeerd met pastinaak?
Blog you zoen
Claudia XOXO
2 Comments
Mariska
januari 25, 2016 at 2:41 pmOh wauw, ik weet niet eens hoe pastinaak smaakt. Ik zal me even in een hoekje gaan schamen. Interessant recept!
Claudia Struijck
januari 25, 2016 at 3:28 pmHahaha die Mariska toch. Wordt toch tijd dat je ermee kennis maakt……Tis echt lekker en makkelijk gerecht om te combineren. X