Lifestyle

Storytel Boeken luisteren op je mobiele telefoon

Storytel: Ik houd ontzettend van lezen. Het maakt niet uit welk jaargetijde het is, Claudia leest.  Ik heb zelfs denk ik nog steeds, mijn HAVO examen gehaald dankzij het lezen van boeken. Ik had een zogenaamd pretpakket met alle talen, Geschiedenis en Aardrijkskunde. Per taal moest ik verplicht 3 boeken lezen. En daardoor kon ik hahahaha mijn niet al te beste cijfers ophalen en slaagde ik met vlag en wimpel voor mijn HAVO examen. Je kan wel zeggen dat ik een echte boekenwurm was/ben. Nu het gezellig eerder donker is en de avonden langer lijken te duren, zie je mij erg vaak knus op de bank zitten te lezen. Lezen??? of heb ik iets anders ontdekt de laatste tijd.  En ligt mijn boek en E-reader in de kast…….Lees snel verder wat voor manier ik heb ontdekt om te ontspannen!

Lekker op de bank, onder een warm dekentje en met een grote mok thee erbij kan ik helemaal opgaan in het verhaal of het onderwerp en daarom  heb ik twee weken geleden een account aangemaakt bij Storytel. En eerlijk is eerlijk, ik heb sinds een lange tijd niet zo kunnen genieten van ‘lezen’ in een boek. Storytel is een digitale abonnementsdienst, waarmee je audioboeken kunt luisteren op je telefoon. Een app voor iPhone of Android met een groot aanbod aan boeken, meer dan 60.000 niet om te lezen, maar om te luisteren!  Een boek luisteren waar en wanneer je maar wilt.  In deze blogpost lees je hoe het precies werkt en kan je het zelf  30 dagen gratis uitproberen omdat ik ook erg nieuwsgierig ben wat jíj ervan vindt. 

Ik koos voor dit luisterboek: De Vliegenvanger trilogie 3 van Ravelli voorgelezen via de Storytel app. Ik heb het boek nog niet uit maar ik ga straks een week op vakantie naar Tenerife en ik kan niet wachten om de draad dan weer op te maken. Misschien luister ik het boek wel uit in het vliegtuig.  Ik luisterde ernaar op de bank met mijn ogen dicht, mijn twee katten op schoot of  in de trein op weg naar een event. Ik werd helemaal meegenomen in de magie van het voorlezen en wat een openbaring om erachter te komen dat het “lezen” van boeken op deze manier wel werkt voor mij. Oja en na een mega groot kerstdiner bij ons thuis, moest er ook worden afgewassen( wij hebben geen vaatwasser) maar dat werd een stuk leuker dankzij Storytel.

Luisterboeken

Met podcasts of luisterboeken had ik tot nu toe helemaal geen ervaring. Totdat ik de vraag kreeg  van The Blogsociety of ik de app van Storytel wilde proberen. Ik maakte gelijk een account aan en koos een boek waarvan ik deel en deel 2 al van had gelezen, door Annemieke van Oest. Ik was gelijk onder de indruk van het ruime het aanbod; ik zag een hoop boeken staan waar ik benieuwd naar was;  D laatste meisjes, De Schaduw van de wind, en de Tolk van Java werden door mij gelijk opgeslagen op mijn denkbeeldige ‘boekenplank’, zoals dat in de app heet. Ik wil jullie toch de voordelen die ik zie van het luisteren naar een boek met jullie delen.

 1. Ik begon gewoon thuis, op de bank. Dat bleek ontzettend relaxed te zijn. Ook ’s avonds kun je nog lekker “lezen” zonder last te krijgen van vermoeide ogen. De volgende dag ging ik verder in de trein. Met een koptelefoon met ruisonderdrukking hoorde ik mijn omgeving maar beperkt en kon ik me goed focussen op het boek.
 2. Het is ideaal dat je er iets anders naast kan doen, zoals fietsen, hardlopen of het huis schoonmaken.
 3. Ik ben een hele slechte slaper en als ik weer niet kan slapen, kan ik luisteren naar mijn boek zonder dat Dick er last van heeft omdat licht niet nodig is.

Omdat ik overdag al zoveel achter de computer en telefoon zit vanwege mijn blog en social media en daardoor vaak aan het eind van de dag vermoeide ogen heb, vind ik luisteren naar een boek echt ontzettend fijn.

Ik denk ook dat het luisteren van een boek ook echt iets is voor de niet-lezers. Deze mensen hebben of nemen geen tijd om rustig te gaan zitten en een boek te lezen. Wel zijn ze bijvoorbeeld veel onderweg en hebben ze behoefte aan een stukje entertainment: het luisterboek biedt dan een mooie kans. Voor mij is het in ieder geval ideaal omdat het meer ontspannen is dan lezen.

Over Storytel

Storytel is een digitale abonnementsdienst, waarmee je audioboeken kunt luisteren op je telefoon. Een app voor iPhone, Ipad of Android met een groot aanbod aan boeken, meer dan 60.000 niet om te lezen, maar om te luisteren!  Een boek luisteren waar en wanneer je maar wilt. Een abonnement afsluiten bij Storytel kan via de website. Het abonnement is onbeperkt, wat betekent dat je zoveel boeken kun luisteren als je maar wilt. Een abonnement bij Storytel is altijd per direct weer opzegbaar, eveneens via de website. Je kan de boeken ook op je computer via de website luisteren. Het doorzoeken van de Storytel-bibliotheek werkt heel prettig en is een genot om te doen. De boeken zijn gerangschikt in allerlei categorieën, zoals misdaad, literatuur, romans, economie & zakelijk, biografieën en kinderen. Daarbinnen kun je weer filteren op onderwerpen zoals taal en tijdsduur van het boek, maar ook subcategorieën zoals 12 tot 15 jaar of ‘fantasy’. Zelfs kun je kijken welke boeken populair zijn of worden aanbevolen. Rondneuzen in het aanbod kan via storytel.nl en van mobiele apparaten, zelfs voordat je lid wordt. Voor elk wat wils dus!!

Handige tips

Ik gebruik zelf de app op mijn smart phone en die vind ik erg gebruiksvriendelijk. Nadat je een account hebt aangemaakt, download je de app en log je in. Wanneer je een boek hebt uitgezocht kan je gelijk beginnen met luisteren door op ‘luister het boek’ te klikken. Bij het luisteren van het boek is er een mogelijkheid om te kiezen voor voor een paar extra handige functies, zoals het instellen van een slaaptimer, het plaatsen van bookmarks en het versnellen van de leessnelheid. Wanneer je stopt met luisteren onthoudt de app waar je gebleven bent in het boek. De volgende keer dat je de app weer opent kan je verder gaan waar je gebleven bent, maar je kan natuurlijk ook meerdere boeken afwisselen.

Storytel 30 dagen uitproberen v00r €0,99

Een abonnement bij Storytel kost €9,99 per maand, hiermee kan je onbeperkt boeken luisteren. Misschien is het luisteren van boeken ook wel wat voor jou? Ik heb ontzettend leuk nieuws, van Storytel mag ik mijn lieve en trouwe volgers blij maken met een super gave actie: je kunt de app nu 30 dagen voor €0,99 uitproberen. Dat kan deze Link. Je kan dan een maand lang onbeperkt naar meer dan 60.00 boeken luisteren op je telefoon. Ook kun je boeken downloaden zodat je ze offline kunt beluisteren. Handig als je even geen beschikking over internet  hebt op je telefoon.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

 

Wat vind jij van luisterboeken?

 

Blog you zoen ,

 

Claudia XOXO

 

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Marjolein
  december 29, 2017 at 4:07 pm

  Leuk, ik had het eerder voorbij zien komen en volgens mij is het i4eaal. ik ga er eens induiken!
  thnx for sharing, helemaal duidelijk omschreven

 • Reply
  Irma
  december 29, 2017 at 4:23 pm

  Dit lijkt mij dus echt ideaal! Ik heb zoveel boeken die ik nog zou willen lezen, maar na een dag bloggen heb ik savonds echt geen zin meer om een boek te pakken (vermoeide ogen zoals je al zei) Dit zou dus wel echt tof zijn, ik ga er eens naar kijken!

 • Reply
  esther
  december 29, 2017 at 6:44 pm

  Wat leuk zeg. Ik heb nog genoeg op mijn lijstje maar geen tijd. Dit lijkt me ideaal, thanx voor de tip!

 • Reply
  Sanne
  december 29, 2017 at 10:24 pm

  het is misschien wel handig dat je kan luisteren en iets anders kan doen. Maar het is niet zo mijn ding, ik gebruik liever een boek op papier. 😉

 • Reply
  Mieke | mieksmind
  december 29, 2017 at 10:30 pm

  Is niet mijn ding, denk dat ik in slaap zou vallen haha, ik ben toch echt meer van het lezen

 • Reply
  bychristiana
  december 30, 2017 at 9:06 am

  Ik ben ook een echte boekenwurm, ik heb ook altijd onderweg in de trein een boek bij mij. Hier ben ik dus heel benieuwd naar. Het lijkt me vooral heel ontspannend om te luisteren voor het slapen gaan.

 • Reply
  MC Kleuver
  december 30, 2017 at 1:27 pm

  Het luisteren naar een boek lijkt me vooral fijn voor in de avond. Lekker op bed liggen voor het slapen gaan en luisteren maar.

 • Reply
  Laurien - Lots of Lauve
  december 30, 2017 at 4:39 pm

  Ik weet niet of dit wat voor mij is maar je hebt mij wel nieuwsgierig gemaakt! Vooral voor het slapengaan lijkt het mij een goed idee.

 • Reply
  Mariëtte
  januari 4, 2018 at 12:14 am

  Ik houd niet van lezen en de veplichte boekenlijst op de middelbare school heeft mijn aversie tegen boeken helaas alleen maar versterkt. Het duurt vaak even voordat een boek mij pakt en doordat ik er te weinig tijd voor vrijmaak kom ik niet echt in het verhaal.
  Ik hoop dat ik met een luisterboek weer wat meer interesse krijg in boeken.
  Het lijkt mij fijn dat ik onderweg naar een boek kan luisteren, omdat ik er anders te weinig tijd voor heb of vrijmaak.

 • Reply
  Mariëtte
  januari 4, 2018 at 12:22 am

  Wat jammer dat de korting (Storytel voor 0,99 uitproberen) nu alweer is vervallen!
  Op 29 dec gepost, en op 3 jan al niet meer van toepassing?
  Ok, toegegeven: de aanbieding was van 2017….

  • Reply
   Claudia Struijck
   januari 4, 2018 at 10:43 am

   Ben het met je eens. Ik heb een mail gestuurd en laat het je weten okay? X

 • Reply
  Isabelle
  januari 7, 2018 at 1:43 pm

  Ik lees te weinig papieren boeken, maar ben echt verslaafd aan audioboeken: tijdens het sporten, in de auto en zelfs bij de strijk:-). ‘k Heb al regelmatig boeken gedownload bij Luisterrijk, maar zo’n abonnement lijkt me ook wel interessant!

 • Reply
  Eva
  januari 10, 2018 at 8:42 pm

  Lijkt me een hele fijne app! Ik lees niet zo snel, dus dan is zoiets echt een hele handige uitvinding.

 • Reply
  Sara-Jane | Reislustige Loonslaaf
  januari 11, 2018 at 12:57 pm

  Dit is echt ideaal. Ik wil altijd meer lezen als ik op reis ben, en zo hoef ik niet zo veel boeken mee te nemen. Thanks voor de tip!

 • Leave a Reply