Lifestyle

TL verlichting brengt licht in duisternis

TL verlichting brengt licht in duisternis

Verlichting speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van de schoonheid van elk huis, elke kamer. En dankzij het brede scala aan verlichtingsoplossingen die tegenwoordig beschikbaar zijn, kun je ervoor kiezen om je woonkamer, slaapkamer en andere kamers op de meest esthetische manier op te fleuren.

Verlichtingsschema

Verlichting is een van de belangrijkste aspecten van het interieurontwerp. Het bepaalt de stemming en maakt alles glanzend en mooi. Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat verlichting eigenlijk een kunstvorm is en een vaardigheid die kan worden geperfectioneerd.

Een goed verlichtingsschema moet zorgen voor afwisseling in hoogtepunten, schaduwen en accentlichten om eentonigheid te voorkomen. Een gelijkmatig, algemeen verlichtingssysteem, zoals een lichtplafond, kan zeer efficiënt zijn, maar mist karakter en interesse. De meeste interieurs vereisen een zekere flexibiliteit voor verschillende functies binnen de ruimte op verschillende tijdstippen van dag en nacht. In bepaalde interieurs, zoals winkels, wordt verlichting een display- en verkoophulpmiddel en in feestelijke ruimtes, zoals balzalen of theaters, kan de kwaliteit van het licht effectiever sprankelen en sfeer geven dan enig ander onderdeel van het ontwerp.

De verlichting in een huis verandert de sfeer van een kamer net zoals de waargenomen grootte van een kamer. Plaatsing en type zijn belangrijke aspecten van het interieurontwerp, en ze werken in combinatie met kleurselecties, kamergrootte, beschikbaarheid van natuurlijk licht en meubelselectie. De elementen die samenkomen wanneer de juiste verlichting is bereikt, transformeren een kamer in een naadloze combinatie van functionaliteit en stijl.

TL verlichting brengt licht in duisternis

Illusie van ruimte

Het gebruik van verlichting kan iets toevoegen of juist afbreuk doen van de algehele kleuren van een kamer of van alleen die oppervlakken die het licht moet verbeteren. Donkere kleuren doen een kamer kleiner en krap aanvoelen, terwijl lichtgekleurde muren het tegenovergestelde doen. De illusie van ruimte wordt bepaald door licht dat wordt gereflecteerd door de wanden. Sommige soorten verlichting helpen bij deze illusie door de muren verder te verlichten. Bovendien kan gerichte verlichting, zoals een tracklight, de wandkleuren verzachten. Er is ook inbouwspots, die een zachte, neerwaartse gloed heeft die de vloeren verlicht, niet de muren. Dit in tegenstelling tot lichten die in het midden van de kamer worden opgehangen en die voor omgevingsverlichting of wandverlichting zorgen. In beide gevallen kan dit invloed hebben op hoe licht of donker een gekleurd gedeelte kan verschijnen.

Kantoorruimte

Bij het ontwerpen van een ruimte moet verlichting worden aangepakt zodra de ruimte zelf, en hoe deze zal worden gebruikt, is gedefinieerd. Als het bijvoorbeeld een kantoorruimte is die je aan het ontwerpen bent, zou kantoorverlichting  in de vorm van bijvoorbeeld TL verlichting alertheid en productiviteit kunnen bevorderen. TL verlichting brengt licht in duisternis en TL verlichting is daarnaast ook uitstekend geschikt voor het verlichten van ruimtes, werkplaatsen en spuitcabines. De lampen zijn verkrijgbaar in koel wit licht tot veel warmer wit en daglicht. 

TL verlichting brengt licht in duisternis

Bespaar geld, help moeder natuur

Het belang van verlichting in je huis gaat verder dan de esthetische en functionele waarden die ze bieden. Huiseigenaren die ervoor kiezen om met efficiënte verlichting aan de slag te gaan zullen niet alleen hun elektriciteitskosten kunnen verlagen, maar ook helpen het milieu te sparen. In vergelijking met gloeilampen, geven compacte fluorescentielampen of spaarlampen minder warmte af en verbruiken ze tot 75 procent minder energie. Ze gaan ook maar liefst 10 keer langer mee. Bovendien genereren LED’s licht zonder warmte en vereisen ze veel minder elektriciteit en gaan ze ongeveer 50 keer langer mee dan gloeilampen


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply