Food Lifestyle

Water is toch water? Of toch niet?

Water is toch water? Of toch niet?

Water is toch water? Zeker niet! Er zijn zelfs verschillende soorten waters. Wist je dat? Over waters bestaan veel misverstanden, en maar liefst 47% van de Nederlanders zou wel wat meer willen weten over water. Mineraalwatermerk SPA®  vindt het belangrijk om de kennis van Nederlanders over water te vergroten. Want we weten allemaal: water drinken is gezond! Maakt niet uit welk soort.

Er zijn grote verschillen tussen waters. En dat kan ik laten zien! Hoe? Dankzij de theetest die het bewijs levert dat er wel degelijk verschillen zijn tussen SPA ® Reine en andere waters. Dit verschil komt door het lage mineraalgehalte van SPA ® Reine. Dit is ook de reden waarom het water een zachte smaak heeft; iedereen kan daarom op elk moment van de dag van SPA® mineraalwater genieten. De theetest toont het verschil!

DE THEETEST: HELDERDER WATER
Met een eenvoudige test kan je snel en gemakkelijk zien dat SPA® Reine anders is dan andere waters. Thee bereid met SPA® Reine is aantrekkelijker, helderder, meer doorzichtig. Hoe komt dat nu? Omdat het water van SPA® Reine uiterst mineraalarm is. Mineralen dragen namelijk bij tot het ontstaan van een dun laagje op het oppervlak van de thee,
waardoor je thee troebel kan worden.

Water is toch water? Of toch niet?

Meer over SPA®
Waar komt het heerlijke, mineraalwater van SPA vandaan? Dat beleef je het beste bíj de bron. Tussen de glooiende heuvels, rivieren en prachtige natuur van de Belgische Ardennen ligt in het hart het plaatsje Spa. Een aanrader voor iedereen die even uit de waan van de dag wil stappen en de magie van kuuroord Spa wil ervaren. Hou je van wandelen? De wandelpaden door de veengebieden nemen je mee door de ongerepte natuur, een toren met een schitterend uitzicht over Spa en langs beroemde bronnen als: Barisart en, Géronstère. Ik heb dit meegemaakt en het is echt en aanrader. Ook heb ik het pure mineraalwater in Géronstère geproefd. Dit SPA-water zou ongeveer hetzelfde smaken als in de middeleeuwen. In tegenstelling tot nu, omdat inmiddels het ijzer uit het water wordt gehaald. Poeh hoe smaakte dat? Tja zoals water en ijzer smaken hahaha. Niet echt heel erg lekker, vooral ijzerachtig, alsof je te lang muntgeld in je hand hebt gehouden. Maar ik vond het erg bijzonder.

Water is toch water? Of toch niet?

Wat maakt SPA Reine uniek?

In Spa valt gemiddeld 1,5x zoveel regen en sneeuw dan in de rest van België. Er ontstaat een lange ondergrondse reis… water dat soms tientallen jaren langzaam door de verschillende grondlagen sijpelt. De eerste laag is direct belangrijk. Namelijk het veenmos. Die zorgt voor de eerste natuurlijke filtering van het water. Gevolgd door de turflaag die meters dik is en soms tot 10.00 jaar oud. Een 50 miljoen jaar oude zandlaag zorgt voor de volgende filtering
van het water. Bijzonder hè? Het proces volgt zich door de vuursteen/kleilaag. Daarna komt het water op een diepte van 50 à 100 meter terecht in de kwartsiet-/fyllietlaag. Hoe oud is die laag? Schrik niet, maar 500 miljoen jaar! Het natuurlijk mineraalwater wordt daar gewonnen en vervolgens gebotteld in hun eigen bottelarij in Spa Monopole. Zo ontstaat het unieke, natuurlijke karakter van de waters van SPA: zeer zuiver en mineraalarm. Zelfs één van de meest mineraalarme waters van Europa! De filtering voor SPA Reine duurt zo’n 2-3 jaar. Iedereen kan het de hele dag drinken; van jong tot oud. En de naam SPA Reine? Die dankt haar naam aan koningin Marie-Henriëtte; zij had een buitenverblijf in Spa en had een grote voorliefde voor dit mineraalwater.

Water is toch water? Of toch niet?

MINERAALWATER, BRON VAN ZUIVERHEID
 De mineraalwaters van SPA zijn 100% natuurzuiver
 Het bottelen gebeurt bij de bron, om de zuiverheid van het water te garanderen
 De bron is beschermd tegen elk risico op vervuiling
 De samenstelling van natuurlijk mineraalwater is stabiel in de tijd. Zo drinken
toekomstige generaties hetzelfde SPA mineraalwater als wij nu doen.
 Mineraalwater ondergaat geen enkele chemische of microbiologische behandeling


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Rory
  maart 19, 2021 at 1:30 pm

  Heel interessant artikel Claudia! En inderdaad die theetest is amazing! Ik drink zelf steeds meer Spa (blauw). Rood mag ik eigenlijk niet ivm PDS maar stiekem vind ik het wel heel erg lekker. Maar goed, ik kan altijd nog voor de variant met ietsje minder bubbels kiezen.
  Leuk trouwen om meer over de achtergronden te lezen.

 • Reply
  chucky1012
  maart 20, 2021 at 9:21 pm

  Goed en zeer interessant artikel….
  Hier ook een echte theeleut… maar dit alles wist ik nooit….
  Heerlijk verschillende theesmaken… de cocos-mango pas ontdekt….

  Xoxo

 • Reply
  BlogEnBeauty
  maart 26, 2021 at 3:49 pm

  Interessant om te lezen en wat verbluffend om het verschil te zien. Je zou denken water is water, maar dat is het dus niet.

 • Reply
  jan
  november 12, 2022 at 10:44 pm

  Gaat niks boven de smaak van Spa blauw, zelfs met een blinddoek om haal ik spa blauw er met gemak tussenuit.

 • Leave a Reply