Lifestyle

Werkgerelateerde problemen

Wat als werken wél leuk zou kunnen zijn?

Depressie, burn-out, stress en slapeloosheid. Het zijn dingen waar je liever niet te lang aan denkt, maar deze werkgerelateerde problemen komen steeds vaker voor. ’s Morgens vroeg gaan we naar het werk en wanneer we weer thuiskomen, is de dag voorbij. Er zijn steeds meer mensen die ongelukkig zijn met deze situatie en die het roer om willen gooien. Om het cliché niet langer uit te stellen: we moeten niet leven om te werken, maar werken om te leven. Dat is waarom ik me fulltime wil storten op het bloggen, als een freelancer.

Bron: Pixabay

Werken waar jij zélf wilt werken

Deprimaandag, een vervelende baas, collega’s die niet vooruit te branden zijn. Het zijn een aantal factoren die niet bepaald meewerken aan jouw gemoedstoestand op het werk. Veel werknemers voelen zich opgesloten in de banen die zij hebben. Een aantal dingen die kunnen zorgen voor demotivatie zijn:

  • Geen carrière op kunnen bouwen binnen een bedrijf;
  • Er wordt niet geluisterd naar jouw inbreng;
  • Slechte sfeer op de werkvloer;
  • Verouderde middelen om mee te werken;
  • Onhaalbare deadlines en daardoor veel overwerk;
  • Constant werk mee moeten nemen naar huis.

Het kan ook anders. Door voor jezelf te beginnen bijvoorbeeld, door te gaan freelancen of door te kiezen voor flexwerken. Maar ik heb gemerkt dat een ‘kantoor aan huis’ lang niet zo ideaal is als gezegd wordt. Daar heb je namelijk nog steeds vier muren, maar de sociale interactie is weg en in feite neem je zo standaard het werk mee naar huis. Aangezien ik toch in Groningen woon, heb ik gelukkig alle mogelijkheden om zelf te bepalen waar ik werk en wanneer. Zo ontstaat een bepaalde mate van vrijheid die van onschatbare waarde is: werken op de piekmomenten van mijn flow, gebruik kunnen maken van de mogelijke werkplekken, samenwerken met mensen die écht inspireren.

Bron: Pixabay

Werken in een koffiebar, het Noorderplantsoen en de Drie Gezusters

Groningen heeft veel te bieden (andere steden in Nederland overigens ook!). Pas wanneer je weet hoe je het maximale uit elke situatie kunt halen, wordt het nog veel makkelijker. Zo kun je heerlijk werken in een van de vele koffiebarretjes aan de Grote Markt en de Vismarkt. Of in de Drie Gezusters wanneer je eigenlijk ook stroom nodig hebt en een snelle internetverbinding. Het laatste heb ik overigens opgelost door een hotspot te maken van mijn mobiele telefoon. Zo heb ik overal altijd verbinding wanneer ik informatie op moet zoeken voor een bepaalde blog. Wil je aan het werk in een andere grote stad, kijk dan eens naar werken in Amsterdam: daar kun je eten bestellen vanuit het park met Deliveroo!

Maak werken weer leuk

Heb je het idee dat je gevangen zit in een baan? Ben je helemaal klaar met jouw baas? Bekijk dan de mogelijkheden eens om het roer om te gooien. Bekijk waar jij goed in bent en of hier vraag naar is. De arbeidsmarkt wordt steeds dynamischer, net als de eisen die gesteld worden aan de mensen die werken. Nu moeten wij nog dynamisch worden zodat we écht kunnen genieten van ons werk.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

 

Wat is jouw passie?

 

Blog you zoen

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply