Food

Een paar algemene kooktips

Een paar algemene kooktips

Een paar algemene kooktips

Tegenwoordig gaat bijna alles over gezond en bewust. Leuk, maar hoe zet je nu een gezonde, maar wel lekkere maaltijd op tafel? Je partner heeft net als jij hard gewerkt en heeft weer energie nodig. En bovendien wil je wel dat het steeds weer een feestje is, lekker met elkaar gezellig aan tafel eten.

Het begint met te weten hoe je moet koken. Als je een lekkere maaltijd kunt klaarmaken kun je ook een gezonde maaltijd op tafel zetten. Dus als je de basiskennis eenmaal in huis hebt om te koken, dan kun je eigenlijk alle kanten op. Weten welke ingrediënten je in welke samenstelling kunt gebruiken is het begin. Een paar goede kookboeken in huis halen is heel verstandig. Koken is trouwens ook onwijs leuk, straks koop je nooit meer van die kant-en-klare maaltijden maar maak je alles zelf klaar!

Bewust

Koop bewust fruit, groenten en kruiden die seizoensgebonden zijn. Bij de groenteman of de groenteafdeling in de plaatselijke buurtsuper is dat altijd duidelijk zichtbaar. En anders kun je er gewoon om vragen! Het is lekker om groenten die vers van het land zijn gekomen te eten en dit is ook een manier om heel milieubewust bezig te zijn. Producten van minder ver weg hoeven niet zo een lange afstand naar de winkel af te leggen en zijn hierdoor minder milieuverontreinigend.

 De spullen
In een kookwinkel kun je alle kookspullen aanschaffen. Kookboeken, bakgerei, het bestek en het servies, keukenmachines en pannen vind je bij de kookwinkel. Je kunt er terecht voor al jouw favoriete keukenhulpjes. Op deze manier bereid je jezelf goed voor en krijg je er voor je het weet zoveel zin in dat je nooit meer uit eten zou willen. Maar die voorbereiding is wel heel erg belangrijk want zo creëer je rust in de keuken en op de tafel. Die rust heb je hard nodig. Professionele koks zeggen niet voor niets: mise en place. Dit betekent dat alles zijn eigen plekje heeft en dat alles ook steeds op die plek te vinden moet zijn. Op deze wijze krijg je meer zelfvertrouwen en sta je straks als een eigenwijze kok in de keuken met je lepels te zwaaien.

 

Heb jij een kooktips voor mij?


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

 

Blog you zoen,

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply