Lifestyle

Ontzuren met AlkaVitae®: Happy, Healthy, Herfst

Ontzuren met AlkaVitae®: Happy, Healthy, Herfst

AlkaVitae® HAPPY, HEALTHY, HERFST
De nachten worden langer, de regendagen veelvuldiger en je energielevels wellicht wat lager. Het is weer herfst. Moeite om ’s morgens je bed uit te komen? Een ontzurende detox kan helpen. Met zo’n schoonmaakkuur reinig je het lichaam van afvalstoffen en dat helpt om fit en gezond te blijven. Met de juiste zuurgraad zijn heel wat klachten te voorkomen en zelfs aan te pakken. Hoe minder zuur, hoe beter je lijf functioneert. Ontzuren kan door het slikken van supplementen, maar ook met aanvullingen in je voedingspatroon of basische huidverzorgingsproducten. Een duik in de wereld van het ontzuren.

WAT IS VERZURING?

AlkaVitae®: Happy, Healthy, Herfst. First things first.

Wat is verzuring nou eigenlijk? Het begint allemaal met water, de bron van alle leven. Ons lichaam bestaat bij de geboorte voor 70% uit water, maar niet veel later gaat het verzuringsproces van start. Rond ons vijftiende jaar hebben we al 7,5% zure afvalstoffen in ons lijf en bestaan we nog voor 60% uit water. Verzuring gaat ons leven lang door: tegen de veertig staat de teller op 50%. Gelukkig is het lichaam in principe prima in staat om zelf zuren te neutraliseren en af te voeren. Om goed te kunnen functioneren hebben weefsels en organen de juiste pH-waarde nodig. Als het bloed zuur dreigt te worden – een lage pH-waarde – wordt natriumcarbonaat ingezet om het zuur te neutraliseren. Ons lichaam kan dit zuiveringszout zelf aanmaken, maar vanaf het veertigste levensjaar loop de productie snel terug. Ook ongezonde voeding, het drinken van alcohol, medicijngebruik en stress hebben invloed op het zuurgehalte. Zo zitten we toch al snel met een overdosis aan zuren die niet kunnen worden afgevoerd. In plaats daarvan worden ze opgeslagen en ontstaan zure afzettingen in gewrichten, spieren en bloedvaten.

WE VERZUREN ALLEMAAL

Met verzuring krijgen we allemaal te maken. Door wat we eten, drinken en door hoe we leven. Het inademen van ongezonde lucht, zoals uitlaatgassen, roken en overmatige blootstelling aan de zon – allemaal verzurend. Bewegen is gezond, maar te veel sporten zorgt juist weer voor extra zuren in je lichaam. En dan is er nog de grootste boosdoener op  verzuringsgebied. Eentje die we allemaal kennen en waar haast niet aan te ontkomen valt: stress. Er kunnen verschillende oorzaken zijn, zoals pijn of angst, maar een te druk leven is in de westerse wereld het vaakst de boosdoener. In een stresssituatie breekt het lichaam veel cellen af waarbij urinezuren vrijkomen en dat zorgt weer voor verzuring van het lichaam.

ONTZUREN
Gelukkig is er ook goed nieuws. Wie actief aan de slag gaat met ontzuren, heeft in een paar weken tot maximaal een paar maanden voldoende zuurresten uit het lichaam verwijderd voor een gezond gestel. Het verhogen van de basische buffer is een effectief middel om de pH-waardes in het lichaam te verbeteren en op peil te houden. Dat klinkt misschien theoretisch en ingewikkeld, maar in de praktijk is het gelukkig vrij eenvoudig toe te passen. Alka heeft een brede range aan producten die je helpen de persoonlijke zuurgraad weer op peil te brengen. Je kunt kiezen voor supplementen, ontzurende thee en shakes of zure afvalstoffen afvoeren via de huid. Producten uit verschillende categorieën combineren kan natuurlijk ook. Er zijn speciaal samengestelde kuren om je lichaam weer lekker in balans te krijgen.

SUPPLEMENTEN
Je lichaam werkt het beste als zuur en base in evenwicht zijn. Verschillende supplementen kunnen je helpen om dat evenwicht te herstellen en te behouden. Van druppels om water om te toveren tot een basische, ontzurende drank tot capsules met of zonder toegevoegde mineralen. En wat te denken van een dieptereiniging op celniveau? Supplementen to the rescue.


Basische druppels
Water drinken is gezond, maar het kan nog gezonder. De zuiverende kracht is nog veel groter als water basisch is. Dat ontstaat als je de pH-waarde van water verhoogt – en dat is heel eenvoudig met de basische druppels van Alka. Vijf glazen verdeeld over de dag op een zo leeg mogelijke maag,  zorgen voor het beste, ontzurende resultaat. Neem bijvoorbeeld een glas bij het opstaan, twintig minuten voor en anderhalf uur na de maaltijden en voor het slapen gaan. Om het jezelf gemakkelijk te maken kun je een fles vullen met water voor de hele dag, een paar basische druppels erin en klaar.
Ook handig om mee te nemen als je gaat sporten. Alka® Druppels zijn €32,35 voor een flesje van 55 ml en dat gaat drie maanden mee.


Tabs
Vind je het lastig om veel water te drinken? Als alternatief zijn er Alka® Tabs, gecoate basische capsules die een gepatenteerde combinatie van natriumbicarbonaat en kaliumbicarbonaat bevatten. Dankzij de speciale coating worden de ingrediënten niet geneutraliseerd door het maagzuur.
Daarnaast hebben de tabs een tijdsafhankelijk component waardoor ze gedoseerd in de darmen oplossen. Zo zorgen ze voor een optimale balans van kalium en natrium om belangrijke lichaamsprocessen te ondersteunen. Goed te combineren met de basische druppels. Alka® Tabs zijn €26,95 voor een verpakking van 60 capsules.

Tabs Calcium & Magnesium

Een lichaam dat verzuurt gebruikt basische mineralen om de zure afvalstoffen te binden. Als gevolg daarvan wordt calcium uit botten en magnesium uit weefsels gehaald. Daardoor kan de botdichtheid en de hoeveelheid magnesium in de weefsels afnemen. Om dat tegen te gaan, kun je supplementen als magnesium en calcium slikken of een combinatie van verschillende mineralen speciaal tegen verzuring nemen. Alka® Tabs Calcium en Alka® Tabs Magnesium combineren ontzuren met zuiver geïoniseerd calcium en magnesium. Ook deze capsules worden niet door het maagzuur geneutraliseerd. De carbonaten worden via de darmwand opgenomen en in reactie met aanwezig koolzuur omgezet in bicarbonaten. En dan kan het ontzuren beginnen. Alka® Tabs Calcium en Alka® Tabs Magnesium zijn beide verkrijgbaar vanaf €26,95 voor een verpakking van 60 capsules.

Spermidine
Schone en gezonde cellen zijn een belangrijke basis voor een gezond lichaam. Maar naarmate we ouder worden neemt de recycling van niet meer functionerende cellen – een proces dat autofagie heet – steeds verder af. Onderzoekers ontdekten dat de lichaamseigen stof Spermidine autofagie kan stimuleren. Een doorbraak, die wereldwijd veel wetenschappelijke aandacht kreeg. Spermidine komt voor in alle lichaamscellen en in voedingsstoffen als boekweitkiemen, tarwekiemen, gedroogde sojabonen, gerijpte cheddar en paddenstoelen. Dit nieuwe supplement draagt bij aan een detox tot diep in je cellen. Ideaal voor een fitte en gezonde herfst. Alka® Spermidine is verkrijgbaar vanaf €16,45 voor 10 sachets drinkpoeder en de Spermidine Forte capsules vanaf €64,75 voor 30 stuks.

VOEDING
Gezond eten is belangrijk. Zorg voor voldoende groente, volkoren producten en peulvruchten. Doe rustig aan met fruit, vlees en vis. Laat koolzuurhoudende dranken en gezoete vruchtensappen staan. Maar zelfs wie goed op zijn voeding let, kan weleens een steuntje in de rug gebruiken. In de vorm van extra mineralen, basische grassoorten of heerlijke thee met een direct ontzurende werking.

Mineralencomplex
Gezond en fit blijven kan niet zonder vitamines – kom maar op dus, met dat verse fruit! Maar wist je dat mineralen eigenlijk net zo belangrijk zijn? Ze vormen een essentiële buffer voor gezondheid en tegen verzuring. Het zijn onmisbare voedingsstoffen voor het functioneren van veel verschillende processen, waaronder een goed werkend immuunsysteem. Het plantaardige mineralencomplex van Alka combineert actieve ontzuring met een mineralencocktail. Het bevat biologische kiemgrassen en gecalcificeerd zeewier, beide bomvol mineralen en spoorelementen om het lichaam aan te vullen, de basische balans te verbeteren en te helpen bij het afvoeren van afvalstoffen. Alka® Mineralencomplex is verkrijgbaar vanaf €32,35 voor een verpakking van 120 capsules.

Greens
Shake it baby! Alka® Greens is een diepgroene shake boordevol natuurlijke voedingsextracten. Hoofdingrediënten tarwegras en gerstegras zijn de meest basische grassoorten die er bestaan. Deze sterke sprieten zijn gevuld met natuurlijke vitamines, mineralen als kalium, calcium, magnesium en fosfor en essentiële aminozuren en antioxidanten. De kiemgrassen bevatten ook chlorofyl (bladgroen) dat het lichaam reinigt en nieuwe energie geeft. Greens is verder aangevuld met groente, fruit, algen, kruiden, vezels en melkzuurbacteriën. Alles om de natuurlijke energie van het lichaam te activeren. Alka® Greens is verkrijgbaar vanaf €16,45 voor een verpakking van 10 sticks.

Thee

Thee is niet alleen lekker, maar ook goed voor je. Het ondersteunt de spijsvertering, laat je tot rust komen en: het helpt je ontzuren. Vooral kruidenthee staat bekend om die heerlijk heilzame eigenschappen. Kruiden ondersteunen de bouwstenen van ons lichaam en Alka Thee doet dat als geen ander. Met een selectie van maar liefst 52 kruiden pakt deze supergezonde lichaamsreiniger de zuren aan die je nieren, darmen, longen en huid door de jaren heen hebben opgeslagen. Een kopje vol natuurlijke krachtpatsers voor een fit lichaam en een goed gevoel. Dankzij de frisse en milde smaak is het een heerlijk drankje voor elk moment van de dag. Ik schreef een artikel over ontzuren met deze kruidenthee. Alka® Thee is verkrijgbaar vanaf €16,45 voor een verpakking van 50 filterzakjes.

Fruit Thee
Alka® Fruit Thee heeft een mild ontzurende werking en past perfect in een gezond, basisch leven. De biologische fruit- en kruidenmelanges zitten vol hoogwaardige ingrediënten. Elke van de vier varianten bevat twee basische kruiden, zoals venkel en graswortel of anijszaad en matébladeren. Hou je van Turkse thee? Dan is de lichtzoete appelthee absoluut jouw favoriet. De citroenthee is lekker verkwikkend, de sinaasappelvariant heerlijk zomers met een flinke dosis zongerijpte sinaasappels. Liever een kopje gezondheid met een verrassend friszure smaak? Kies dan de bosvruchtenthee, waarin braam- en frambozenbladeren samenkomen met aardbei, bramen en zwarte bessen. Zo gaan genieten en het ondersteunen van je zuur-base evenwicht hand in hand. Alka® Fruit Thee is €7,50 voor een verpakking van 22 pyramidezakjes.

AlkaVitae®: Happy, Healthy, Herfst

HUIDVERZORGING
Je realiseert het je misschien niet, maar elke maand heb je een compleet nieuwe huid. Om dat proces goed te laten verlopen is de juist zuurgraad ontzettend belangrijk. Een huidcel groeit het beste bij een pH-waarde tussen de 7.5 en 8.5, naarmate de cel meer naar de oppervlakte komt wordt zijn omgeving steeds iets zuurder. De opperhuid heeft door het afvoeren van afvalstoffen en dode huidcellen een pH-waarde onder de 6 – een beetje zuur, maar dat is in principe geen probleem zolang het evenwicht dieper in de huid maar niet verstoord wordt. Basische huidverzorgingsproducten helpen om de balans te bewaren en klachten te voorkomen.

Badzout
Helder bergkristal, hemelsblauw turkoois en fonkelend smaragd – mooier kun je niet badderen. Wie zich onderdompelt in het ontzurende, basische Alka® Bad doordrenkt de huid met het zuivere poeder van prachtige edelstenen. Perfect voor iedereen met een extreem droge of onrustige huid of voor wie zichzelf gewoon eens wil verwennen. Terwijl jij ontspant in het warme water, worden zuren afgevoerd die je gezonde huid en schoonheid behoorlijk in de weg kunnen zitten. De edelstenen werken samen met ontzurende bicarbonaten en puur Himalayazout vol mineralen en sporenelementen. In deze optimale omgeving kan de huid zure afvalstoffen naar buiten drukken. De talgklieren gaan vervolgens aan de slag met de opbouw van een nieuwe, gezonde onderhuidse vetlaag. Magnesium en calcium ontspannen de spieren, kalium en natrium zorgen voor optimale vochtregulering. Alka® Badzout is verkrijgbaar vanaf €10,75 voor een verpakking van 250 gram.

AlkaVitae®: Happy, Healthy, Herfst

Crème
Een uniek all-over-body product met een pH van 8.2 – de waarde waarbij huidcellen zich het snelst vernieuwen. Alka® Crème is de enige basische crème van Nederland en heeft tal van toepassingen. Het bevat kokosolie tegen huidveroudering, amandelolie voor hydratatie, jojoba olie met natuurlijke beschermingsfactor 4, probleemherstellende sheaboter en co-enzym Q10 dat het vernieuwingsproces van de huid stimuleert. Ideaal als gezichts- en bodycrème voor bescherming en verzorging en als SOS-crème bij droge plekjes of wondjes. Alka® Crème is verkrijgbaar vanaf €16,45 voor een tube van 50ml.

Deo
Een basische deodorant die anders werkt dan andere deo’s. Met een pH-waarde van 8,2 neutraliseert Alka® Deo zure afvalstoffen, waardoor de ontwikkeling van zweetgeur wordt voorkomen. Werkzame bestanddelen zijn magnesium en plantaardig zink. De huid kan al haar natuurlijke processen voortzetten, omdat de deo niet maskeert, blokkeert of verstikt. Daarbij worden je oksels ook nog eens verzorgd, want naast mooie ingrediënten als olijfolie en Shea boter, bevat deze aluminiumvrije deo ook Alka® Crème. Alle ingrediënten zijn plantaardig, zo ook zink dat niet alleen onaangename geurtjes tegengaat maar ook bijdraagt aan de celvernieuwing. Fris en vegan! Alka® Deo is verkrijgbaar vanaf €9,75 voor een stick van 25ml.

Scrub

Het geheim van een volledig vernieuwde huid? Zout en olie. Alka® Scrub is een unieke combinatie van ongeraffineerd Himalayazout en natriumbicarbonaat om zure afvalstoffen te neutraliseren en vijf natuurlijke oliën om de huid te voeden, te verzachten en te herstellen. Het roze zout uit de Himalaya bevat meer dan tachtig natuurlijke mineralen die tijdens het scrubben door de huid worden opgenomen. Ze dringen diep door in de cellen, houden daar de vochthuishouding op peil en stimuleren de celdeling. De schoonheidsmix van vijf oliën en Vitamine E zorgt ervoor dat de huid opgelucht adem kan halen. De absorptie van vetten in de huid wordt gestimuleerd, waardoor vochtverlies wordt voorkomen. Zo’n basische scrubbeurt doet wonderen voor je vel. En dat voel je. Zijdezacht. Alka® Scrub is €24,95 voor een pot van 250 gram.

AlkaVitae®: Happy, Healthy, Herfst

MEER INFORMATIE
AlkaVitae® International BV is specialist in ontzuren. Met het hoofdkantoor in Eindhoven legt dit
innovatieve bedrijf zich volledig toe op het ontwikkelen van producten die het lichaam ontzuren en
het zo haar natuurlijke, basische gezondheid teruggeven. Momenteel bestaat het assortiment uit:
Alka® Bad, Alka® Crème, Alka® Druppels, Alka® Deo, Alka® Greens, Alka® Mineralencomplex, Alka®
Scrub, Alka® Tabs, Tabs Calcium en Tabs Magnesium, Alka® Spermidine, Alka® Thee en Alka® Fruit
Thee. De beste aanpak is afhankelijk van de mate van verzuring en de klachten, advies is in te winnen
bij vakdrogisten, gezondheidswinkels en reformwinkels of via de Alka® Coach.

Ga jij aan de slag met ontzuren?


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply