Lifestyle

De tafel dekken voor een speciale gelegenheid

De tafel dekken voor een speciale gelegenheid

Het dekken van de tafel is een kunst op zich, vooral als het gaat om speciale gelegenheden. Of het nu een verjaardag, een jubileum, een feestdag of een intiem diner betreft: een mooi gedekte tafel draagt bij aan de sfeer en maakt de avond extra bijzonder. Dat is toch het effect dat je wilt bereiken? 

Verschillende gelegenheden vragen om een verschillende aanpak, en het is belangrijk om rekening te houden met het thema en je interieurstijl. Ik geef je graag enkele tips voor het stijlvol dekken van de tafel en het kiezen van het juiste servies.

Let op het thema en de interieurstijl

Bedenk vooraf welk thema en welke stijl je wilt aanhouden. Dit helpt bij het kiezen van de kleuren, het servies, de decoratie en het tafellinnen. Of je nu gaat voor modern, klassiek, landelijk of eclectisch, zorg ervoor dat alles op elkaar is afgestemd voor een harmonieuze uitstraling.

Natuurlijk hoef je niet altijd voor een bepaald thema te kiezen. Misschien wil je gewoon bij je eigen stijl blijven. Doe dat dan ook en kies in dat geval voor producten die hierbij passen.

De tafel dekken voor een speciale gelegenheid

Kies voor kwaliteit

Investeer in kwalitatieve materialen. Dit geldt zowel voor het tafellinnen, de decoratie als voor het servies. Kwaliteit straalt luxe en zorg uit, en dat is precies wat je wilt bereiken bij een speciale gelegenheid. Bovendien gaat kwaliteit langer mee. Dat is natuurlijk belangrijk, want als je spullen gaat kopen voor een bijzonder gedekte tafel wil je natuurlijk niet dat na een paar dineetjes de glans er al af is.

Speel met decoratie

Gebruik bloemen, kaarsen, servetten en andere decoratieve elementen om de tafel aan te kleden. Dit zijn de finishing touches die het verschil maken en de sfeer bepalen.

Investeer in horeca borden en glazen

Voor wie regelmatig de tafel stijlvol wil dekken, is het een goed idee om te investeren in horeca borden en horeca glazen. Deze zijn vaak van hogere kwaliteit en hebben een tijdloos design, waardoor ze bij verschillende thema’s en stijlen passen. Bovendien zijn horeca borden en glazen ontworpen om bestand te zijn tegen frequent gebruik en zijn ze vaak beter bestand tegen breuk en slijtage. En natuurlijk heb je met horeca servies ook een riante keuze uit verschillende prachtige stijlen.

Zorg voor een mooie tafelschikking

Plaats borden, bestek en glazen op de juiste manier. Het bestek ligt in de volgorde van gebruik van buiten naar binnen en de glazen worden boven het bord geplaatst in de volgorde van gebruik van rechts naar links.

Voeg persoonlijke touches toe

Voeg persoonlijke elementen toe, zoals naamkaartjes, handgeschreven menukaarten of een persoonlijk bedankje. Dit geeft een intieme en persoonlijke sfeer aan de tafel. Net als fraaie verlichting en de juiste muziek.

De tafel dekken voor een speciale gelegenheid

Vergeet ook de opmaak van de borden niet

Je kunt je tafel nog zo bijzonder dekken en gebruik maken van nog zulke prachtige producten: zonder een mooi opgemaakt bord is de uitstraling niet compleet. Leer dan ook om je gerechten op een stijlvolle manier te serveren.

Door te letten op het thema en de interieurstijl, te kiezen voor kwaliteit en te investeren in duurzaam servies zoals horeca borden en glazen, zorg je voor een prachtig gedekte tafel die een blijvende indruk achterlaat bij je gasten. Zo wordt elke speciale gelegenheid een herinnering om te koesteren.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply