Beauty

Beauty Report: Image Vital C Serum

 

Op het gebied van huidverzorging bestaat eigenlijk geen één wonder ingrediënt, dat in al de complexe behoeften van de huid kan voorzien. Hoe duur of zeldzaam het ook is. Maarrr Vitamine C is wel heel bijzonder! Na jaren onderzoek naar de voordelen van Vitamine C blijkt het een echte topper voor je huid te zijn. Vitamine C is één van de best geanalyseerde cosmetische ingrediënten. Ik laat jullie heel graag zien hoe je deze super krachtige antioxidant in je huidverzorgingsroutine kan inpassen en ik wil jullie heel graag kennis laten maken met mijn holy grail de Vital C serum van Image Skincare. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Vital C

Vitamine C voor de huid:

Vitamine C wordt sinds oudsher door verschillende beschavingen gebruikt om de huid te verjongen. Zo wreven vrouwen ten tijde van de Tang-dynastie in Tibet de goudoranje bessen van de duindoorn op hun huid om de tekenen van huidveroudering tegen te gaan. Inheemse Amerikanen maakten van rozenblaadjes een pasta die rijk was aan vitamine C om hun huid te genezen.

Vitamine C is heel erg belangrijk voor de vorming van bindweefsel( collageen). Vitamime C geeft verjonging aan de huid door de collageenaanmaak te stimuleren. Bindweefsel is nodig om de huid te verstevigen. Vitamine C heeft ook een positief effect op het verminderen van acne en pigmentvlekken en werkt het goed bij rosacea. Vitamine C biedt in welke gedaante dan ook een krachtige bescherming tegen vrije radicalen dat zijn die hinderlijke moleculen die vroegtijdige huidveroudering veroorzaken. Omgevingsfactoren waaraan we niet kunnen ontsnappen veroorzaken de grootste schade. Elke dag hebben we te maken met UV stralen, vervuiling en de lucht die we inademen. Lokaal aangebrachte vitamine C kan de schade herstellen/beperken. Het plaatselijk aanbrengen van vitamine C is zelfs 20 keer effectiever dan het oraal innemen ervan.

Vind je ook niet dat Vitamine C  bijna een “verplicht” ingrediënt in je cosmeticaproduct moet zijn?

Ascorbinezuur: De rolls royce onder de Vitamines C

Ascorbinezuur – ook wel bekend als L-ascorbinezuur – is van alle vormen van vitamine C het meest onderzocht op de pluspunten die de huid ervan kan hebben. Dat is ook de reden dat ascorbinezuur de vorm van vitamine C is die je het meeste zal tegenkomen in goed geformuleerde huidverzorgingsproducten. Het maakt de huid jonger en steviger en vervaagt tegelijkertijd tekenen op de huid door zonbeschadiging en vlekjes na puistjes. Ascorbine zuur werkt het beste in combinatie met andere antioxidanten. Of alleen en dan in een hoge concentratie, 15% of 20% of nog hoger. Dergelijke percentages zijn perfect voor de behandeling van de meest hardnekkige problemen.

Beauty report Vital C serum alleen (Medium)

Voorwaarden Vitamine C:

 • Vitamine C werkt alleen in hoge concentraties (minstens 4% nodig). Om erachter te komen of er inderdaad voldoende in een product aanwezig is kun je naar de ingrediëntenlijst kijken: het moet bovenaan vermeld staan, oftewel in ieder geval terug te vinden zijn in het eerste 1/3 deel van de ingrediëntenlijst.

 • Vitamine C werkt het beste in combinatie met andere anti-oxidanten. De combinatie vitamine C (ascorbic acid) en vitamine E (tocopherol) is een gouden duo.

 • Vitamine C is zeer instabiel en kan heel slecht tegen vocht, licht en zuurstof. Geoxideerd vitamine C (vitamine C dat heeft gereageerd op het zuurstof in de lucht) is niet alleen niet meer werkzaam maar kan zelfs voor de vorming van zuurstofradicalen zorgen (het tegenovergestelde effect dus). Dit maakt een vitamine C product in een pot of glazen flesje is in ieder geval niet zinvol.

  Bron: Jetske Ultee


Image-Vital-C

Image Vital C productlijn

De VITAL C productlijn is ideaal voor de droge/gedehydrateerde, rosacea en gevoelige huid. Een rijke mix van natuurlijke botanische ingrediënten creëert een zachte en gezonde manier om de huid te verbeteren en herstellen. Het is een productlijn met hoge concentraties antioxidanten voor ultieme bescherming en voeding.

Productomschrijving Vital C serum:

Het is een luxe, zijdeachtig Vitamine C-serum dat de huid voedt met essentiële antioxidanten. Het zorgt voor een directe hydratatie en vermindert gelijk fijne lijntjes. Ideaal voor alle huidtypes. Voor acnehuiden ideaal als nachtcrème.

Voordelen:

 • Verfrist vermoeide, droge en doffe huiden
 • Vermindert en verzacht zichtbare effecten van stress en vermoeidheid
 • Stimuleert celvenieuwing
 • Verwijdert iedere dag vrije radicalen
 • Helpt tegen een droge huid
 • Parabenenvrij

Huidtype:

 • Rosacea
 • Verouderde huid
 • Droge/gedehydrateerde huid
 • Te veel blootstelling aan zon
 • Eczeem
 • Acne/vette huid

Beauty report Vital C serum ingredienten (Medium)

Ingrediënten:

 1. Palmitoyl Pentapeptide-4 “15% L-Ascorbic Acid, Magnesium, Ascorbyl Phosphate, Ascorbyl fosfaat
  Functie: Vitamine C-antioxidant
 2. Polypeptidencomplex:Palmitoyl Oligopeptide (biopeptide CL ™)
  Functie: Een boodschapperpeptide voor collageenvernieuwing, retinolachtig zonder irritatie. Invitrostimulatie van collageen van 350% en stimulatie van glycosaminoglycansynthese 146 %.”
  Functie: Verdikt de lederhuid, vermeerdert de collageenproductie.
 3. Cetyl-Hexapeptide-3
  Functie: Botox®-achtige remmer van pre-synaps spiercontractie, ontspant de spier bij gezichtsexpressie.
 4. Hyaluronzuur
  Functie: Hydratie – houdt 1000 keer zijn gewicht vast in water.
 5. Resveratrol (grapefruitzaadextract)
  Functie: Sterke antioxidant, beschermt de immuuncellen/huidcellen.
 6. Algenextract
  Functie: Versterkt de huid en verstevigt het bindweefsel.
 7. Groene thee
  Functie: Antioxidant.
 8. Ceramide 3
  Functie: Vormt een beschermende laag, gaat vochtverlies via de opperhuid tegen.
 9. Super Oxide Dismutase
  Functie: Enzym dat vrije radicalen verwijdert.
 10. Tocopherol Functie: De beschermende huidvitamine bij uitstek. Vitamine E speelt een belangrijke rol bij de strijd tegen huidverouderende vrije radicalen. Het beschermt de huid tegen de schadelijke invloed van de zon. Verder werkt Vitamine E wondhelend en ontstekingsremmend

Beauty report Vital C serum 1 (Medium)Beauty report Vital C serum pompje (Medium)

 

 

 

 

 

Mijn ervaring met de Vital C serum van Image Skincare:

Ik heb in der loop der jaren al heel wat serums gebruikt voor mij huid maar niets is te vergelijken met deze krachtige anti-aging serum. Het ruikt heerlijk naar een fris gepelde sinaasappel en voelt luxueus aan. Ik ben sinds ik kennis maakte met de Vital C lijn 2 jaar geleden verliefd geworden op dit serum. Ik onderging bij Revité skincare 1x in de 6 weken een Vitamine C peeling en ik was om.  Mijn huid is sindsdien egaler, gehydrateerd, fijne lijntjes zijn minder zichtbaar en mijn huid oogt jeugdiger en gladder dan ooit tevoren. Het is een weldaad voor mijn vochtarme huid. Vitamine C is erg onstabiel zoals je gelezen en dit product zit in een handige, luchtdichte en donkere pompflacon. Dit serum meer ik ’s ochtends en ’s avonds voor het slapen gaan op mijn gereinigde huid.  Ik gebruik dit serum in combinatie met de Vital C Mask. Wil je nog nalezen wat ik over dit masker schreef. Klik dan op de link Vital C hydrating mask. Vitamine C is een krachtig wapen in strijd tegen huidveroudering!

Beauty report Vital C serum hand (Medium)


50 ml kost € 67,50 en zit in een flesje met een pompje. Zodat de ingrediënten stabiel blijven. Kijk op de site of in jouw woonplaats een salon zit: Image Skincare behandelcentra.

Gebruik jij ook Vitamine C in je huidverzorging? Zoja welke?

Blog you zoen

Claudia XOXO

 

 

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Mariska
  maart 29, 2016 at 12:37 pm

  Daar hangt wel een prijskaartje aan, maar voor een heel goed product zou ik zoiets wel over hebben.

  • Reply
   Claudia Struijck
   maart 29, 2016 at 1:00 pm

   Ja precies Mariska zo sta ik er ook in. 50 ml kost € 67,50. Ik ben er heel erg blij mee! X

 • Reply
  Cilla
  maart 31, 2016 at 7:35 am

  Oh dit ziet er super interessant uit! Vitamine C is inderdaad een wonderproduct, van buiten, maar ook van binnen. Vaak als het erop lijkt dat ik ziek ga worden, neem ik wat extra vitamine C pillen en gek genoeg knap ik dan vaak weer op zonder dat het doorzet. Ook voor de huid is Vitamine C echt een onderschat wonderproduct. Ik ga eens kijken of ze zulke behandelingen ook hier in de buurt geven, mijn huid kan wel een oppepper gebruiken 🙂 Thanks voor de leuke uitgebreide info. Liefs!

  • Reply
   Claudia Struijck
   maart 31, 2016 at 2:32 pm

   Hi Cilla, heel erg bedankt voor je compliment, dat is altijd erg fijn om te horen! Ja Vitamine C behandeling voor je huid werkt echt. Ik doe de signature face peeling bij een schoonheidssalon waar ze met Image skincare werken en ik ben er heel erg enthousiast over. Ik doe het 1x in de 6/8 weken en mijn huid knapt er echt van op. Thuis gebruikt ik het masker en de serum van de Vital C lijn. Laat je me weten of het gelukt is om een afspraak te maken en hoe het jou bevalt? Liefs

 • Reply
  jeapiebel
  april 1, 2016 at 7:40 am

  Ik ben zelf al een tijdje benieuwd naar Vitamine C serum of iets dergelijks dat in verzorgingsproducten zit. Wat een leuke informatie over de kracht van Vitamine C heb je hier vertelt. Door je mening ben ik echt nieuwsgierig naar het merk.

  • Reply
   Claudia Struijck
   april 1, 2016 at 2:17 pm

   Heeeee Jeapiebel, wat leuk je bericht. Dankjewel voor je compliment dat is altijd leuk om te horen. Ik ben erg enthousiast over het merk IMAGE Skin Care en de Vital C lijn. Ik gebruik het dagelijks en met volle tevredenheid. Fijn weekend. X

 • Reply
  Monique
  april 5, 2016 at 6:45 pm

  Geweldig serum net als de hele Vital C lijn! Ik werk met Image Skincare in mijn praktijk en het is een fantastisch merk waar mijn klanten razend enthousiast over zijn. Ook over de peelingbehandelingen trouwens. Mijn praktijk is gevestigd in Meppel dus als je in de buurt woont? http://www.zkins.nl
  Groetjes Monique

  • Reply
   Claudia Struijck
   april 5, 2016 at 7:59 pm

   Hi Monique, dankjewel voor je reactie. Ik heb al een aantal mensen aan de Vital C gebracht en die zijn net als ik super enthousiast. Ik ben ontzettend blij dat ik dit merk heb ontdekt want mijn huid is veel rustiger en gladder geworden en mijn doffe huid straalt weer. X

 • Reply
  Carla
  april 5, 2016 at 8:50 pm

  De vital C lijn is inderdaad een geweldig mooie lijn.
  Ook Ik werk in mijn praktijk met de producten van image-skincare en ook mijn klanten zijn enorm enthousiast.
  Maar niet alleen de vit C lijn, ook de andere lijnen van image-skincare zijn geweldig en geven prachtige resultaten.
  Mijn praktijk zit in Eibergen ( Gelderland )

  Groetjes Carla.

  • Reply
   Claudia Struijck
   april 6, 2016 at 1:36 pm

   Hi Carla, wat leuk dat je even een kijkje komt nemen op mijn blog. Klopt helemaal de andere lijnen van Image skincare zijn ook heel erg goed. Voor de reiniging gebruik ik dagelijks de Ageless cleanser met glycolzuur en dat product doet ook wonderen voor mijn huid. Groetjes Claudia

 • Reply
  Patricia
  mei 17, 2021 at 5:58 am

  Wat een fijne reacties over Image hier! Wij werken in ons salon sedert een jaartje ook met Image Skincare producten en onze klanten zijn telkens zeer tevreden met hun nieuwe huidlaagje! Vooral de Vital C lijn doet het bijzonder goed bij ons. Lekkere geurtjes geven ook dat extra vermoed ik. Meer info over de productjes van Image kan je ook op onze website terugvinden: http://www.bothcos.com. We helpen de mensen graag verder met specifieke vragen! Groetjes, Patricia

 • Leave a Reply