Beauty Lifestyle

Looks Clinics de kliniek voor ooglidcorrecties

Ooglidcorrectie  is de meest uitgevoerde plastische chirurgie. Een op de zeven mensen in Nederland ondergaat een ooglidcorrectie. Ooglidcorrectie lost de problemen op die worden veroorzaakt door overtollige huid. Hangende oogleden kunnen ervoor zorgen dat je er moe of ouder uitziet dan dat jij  je voelt. Een voortdurende (compenserende) inspanning leveren om je ogen open te houden kan vermoeiend zijn. Het kan ook leiden tot hoofdpijn, hangende oogleden kunnen zelfs je gezichtsvermogen aantasten. Bij Looks Clinics in Zwolle kun je terecht voor ooglidcorrecties.

Voor-na foto van een ooglidcorrectie uitgevoerd door Dr. Dulaimi

Overtollige huid

Een ooglidcorrectie wordt meestal om cosmetische redenen uitgevoerd. Het is ook een effectieve manier om het zicht te verbeteren bij oudere mensen waarbij de hangende bovenoogleden hun zicht belemmeren. Een ooglift verwijdert geen donkere kringen onder de ogen, kraaienpootjes of andere rimpels in het gezicht. In een ooglidcorrectie genezen de oogleden opmerkelijk snel en zijn littekens meestal vrij onopvallend.   Het verouderingsproces van het ooglid naarmate de huid ouder wordt, verliest deze geleidelijk zijn elasticiteit. Een gebrek aan elasticiteit plus de constante aantrekkingskracht van de zwaartekracht zorgt ervoor dat overmatige huid zich op de bovenste en onderste oogleden verzamelt. Overtollige huid op het onderste ooglid veroorzaakt rimpels en bulten. Op de bovenste oogleden kan een extra huidplooi over de wimpers hangen en het zicht belemmeren.  Met de leeftijd begint de huid van het ooglid te hangen en de hoeveelheid onderliggend vetweefsel zal afnemen, wat resulteert in overtollige huid. In sommige gevallen is er een overschot aan vetweefsel en dus een gezwollen ooglid. In beide gevallen biedt een ooglidcorrectie uitkomst. 

Oogchirurg drs. A.M.A al Dulaimi

Een ingreep aan je oogleden laat je niet door de eerste de beste uitvoeren. Met die gedachte heeft oogchirurg drs. A.M.A al Dulaimi Looks Clinics opgericht. Deze gespecialiseerde kliniek voor ooglidcorrecties en injectables heeft in juni 2019 haar deuren geopend op het Health Innovation Park in Zwolle.  Initiatiefnemer drs. Dulaimi heeft zich namelijk gespecialiseerd in oogchirurgie. Nog voordat hij zijn studie Geneeskunde aan de VU had voltooid, werd hij al aangenomen bij de internationaal gerenommeerde opleiding oogheelkunde van de Universiteit van Maastricht. Momenteel is drs. A.M.A al Dulaimi verbonden aan het Ooglasercentrum, het Twents Oogpunt en aan Ziekenhuisgroep Twente.  Bij Looks Clinics worden alleen subtiele veranderingen doorgevoerd  die passen bij de leeftijd, het gezicht en de stijl van de patiënt”, benadrukt drs. A.M.A al Dulaimi. “We doen dat zeer precies, waardoor we zo weinig mogelijk hoeven te snijden en veranderen om het gewenste resultaat te behalen. Dat is voor drs. A.M.A Dulaimi een randvoorwaarde.”

Met al zijn ervaring kent hij de anatomie van het oog en de directe omgeving haarfijn. “Lang niet elke oogkliniek heeft een gespecialiseerde oogchirurg in dienst”, legt hij uit. “In veel klinieken doen basisartsen met weinig of geen klinische ervaring ooglidcorrecties. Ik heb daar mijn bedenkingen bij, omdat je ervaring nodig hebt om precies te weten wat haalbaar is en wat niet.” Naast drs. A.M.A al Dulaimi zullen meerdere artsen werkzaam zijn, allen met een jarenlange klinische ervaring en de benodigde “know-how’’ van het menselijk lichaam. Tijdens de ingrepen zal de arts ondersteund worden door gekwalificeerd personeel om de ingreep en de nazorg zo soepel en doeltreffend te doen verlopen.

In goede handen

Enorm spannend, zo’n ooglidcorrectie. Nadat je eenmaal de stap hebt gezet en een eerste intakegesprek achter de rug hebt gehad met Drs. A.M.A al Dulaimi , is het afwachten tot het grote moment. Tussen de intake en de ingreep zit altijd tenminste een week.  Drs. A.M.A al Dulaimi  vind namelijk dat een patiënt altijd voldoende bedenktijd moet hebben. Bij Looks Clinincs in Zwolle krijg je genoeg informatie zodat je je goed kunt voorbereiden op de ingreep. Ook de prettige sfeer in de kliniek en de ontspannen medewerkers zorgen ervoor dat je met een gerust hart de afspraak voor de behandeling inplant. En dan is het moment daar: de behandeling gaat plaatsvinden en je zit waarschijnlijk wat gespannen in de wachtkamer! Ook hier geldt weer: Looks Clinics neemt je op een rustgevende manier mee door de behandeling en zo doorloop je werkelijk in no-time de ingreep. 45 minuten na de ingreep kun je alweer naar huis! Zodat  je kunt herstellen en vervolgens gaan genieten van je prachtige nieuwe en frisse look. Dit klinkt allemaal tamelijk eenvoudig en…… dat is het in feite ook! Bij Looks Clinics wordt er uitsluitend gewerkt met de modernste apparatuur en behandeltechnieken om een ooglidcorrectie op deskundige en effectieve wijze uit te voeren.  Looks Clinics doet geen enkele concessie aan veiligheid of professionaliteit.

Meer informatie

Voor meer informatie of een afspraak belt u met 038-303 5580 . Of stuurt u een e-mail aan info@looksclinics.nl. Een afspraak maken kan ook online. Naast ooglidcorrecties kun je bij Looks Clinics ook terecht voor injectables(Botox en Fillers).


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Peter
    november 8, 2019 at 9:58 am

    Weer een nieuwe speler op de markt die voor het snelle geld gaat. Waarom focussen dit soort klinieken zich alleen maar de de meest lucratieve behandelingen???

  • Leave a Reply