Beauty

Cake Mascara Vegan: Een Betoverende Oogopslag in één Laag

Cake Mascara: Een Betoverende Oogopslag in één Laag

De Magie van Cake Mascara: Een Betoverende Oogopslag in één Laag

Cake mascara, een ouderwets schoonheidsgeheim, maakt een opvallende comeback in de wereld van make-up. In de 19de eeuw stond het bekend als ‘water cosmetique’ of ‘mascaro’ en werd gemaakt met een stuk zeep vermengd met pigment. Dit veelzijdige product biedt niet alleen een betoverende oogopslag, maar het brengt ook een vleugje nostalgie met zich mee. Laten we duiken in de wereld van cake mascara en ontdekken waarom het een must-have is voor elke make-upliefhebber.

Wat is Cake Mascara?

In tegenstelling tot de gebruikelijke mascara in buisjes, komt cake mascara in de vorm van een compacte, gedrukte cake. De samenstelling van cake mascara verschilt van vloeibare formules en biedt een geconcentreerd product dat lang meegaat. Het zit vaak verpakt in een doosje met een borsteltje dat je moet bevochtigen voordat je het aanbrengt.

Voordelen van Cake Mascara:

  1. Langdurige Resultaten: Cake mascara staat bekend om zijn langhoudende eigenschappen. De formule hecht zich goed aan de wimpers en vervaagt niet gedurende de dag, waardoor je oogopslag fris en levendig blijft.
  2. Natuurlijke Ingrediënten: Veel cake mascara’s zijn samengesteld met natuurlijke ingrediënten, waardoor ze een aantrekkelijke keuze zijn voor mensen met gevoelige ogen of allergieën. Deze formules verminderen het risico op irritatie en zijn vaak vrij van schadelijke chemicaliën.
  3. Milieuvriendelijk: Omdat cake mascara geen plastic buisjes of verpakkingen vereist, is het een milieuvriendelijke optie in vergelijking met traditionele mascara’s. De compacte verpakkingen zijn gemakkelijk biologisch afbreekbaar.
  4. Veelzijdigheid: Naast het aanbrengen op de wimpers kan cake mascara ook worden gebruikt als eyeliner. Bevochtig een fijn penseel en breng de mascara aan langs de wimperrand voor een subtiele, gedefinieerde look.

Een stukje geschiedenis

Het was begin jaren negentig dat het woord mascara werd bedacht en de cakevorm was tot in de jaren zeventig verkrijgbaar. De vroege cakezeep deed pijn als deze in de ogen terechtkwam, omdat de basis zeep was. Uiteindelijk werden emulgatoren samen met vulstoffen gebruikt om de zeep te vervangen. De geboorte van de moderne mascara. Uiteindelijk werd het wax- en oliemengsel samen met water en pigmenten voorgemengd en in een buisje gespoten met daarin een staafje, wat nu bekend staat als de hedendaagse mascara. Tegenwoordig bevat de meeste moderne mascara een overvloed aan ingrediënten, waaronder parabenen, propyleenglycol en aluminiumpoeder. Koolteerkleurstoffen, geurstoffen, formaldehyde-afgevende conserveermiddelen, BHT en BHA en de lijst gaat maar door.

Cake Mascara: Een Betoverende Oogopslag in één Laag

De mascara van Pavèz Natural Cosmetics

Jan Benham de ambachtsvrouw achter Pavèz Natural Cosmetics is een pleitbezorger van biologische schoonheid en het enige product waar ze niet blij mee was de mascara. Niet zozeer vanwege de gebruikte ingrediënten, die 100% natuurlijk en holistisch waren, maar vanwege de manier waarop bacteriën zich in de tube konden voortplanten, na gebruik. Mascara in een tube is van nature een petrischaaltje voor bacteriën. Wimpers bevatten de meeste microben op het lichaam en door de wimpers aan te raken met een borsteltje en deze vervolgens weer in de tube te steken, creëer je een perfecte omgeving voor bacteriën om te groeien, niet te bedenken wat er gebeurt als de mascara door meerdere mensen wordt gedeeld! Om deze reden proppen bedrijven de mascara’s vol met conserveermiddelen om dit tegen te gaan, maar je kunt de natuur niet tegenhouden, en bedrijven suggereren dat mascara na drie maanden gebruik moet worden weggegooid. Bovendien dragen de plastic buisjes en het staafje van de mascara bij aan de steeds groter wordende berg plastic afval die zich op deze planeet opbouwt.

Gevoelige ogen

PAVÈZ Natural Cake Mascara is samengesteld met natuurlijke plantaardige was om je wimpers voller en dikker te maken. De natuurlijke minerale pigmenten zorgen voor een diepzwarte kleur en geven je ogen een betoverende uitstraling. De hypoallergene formule, verrijkt met natuurlijke ingrediënten zoals jojoba- en olijfolie, maakt PAVÈZ Natural Mascara bijzonder geschikt, met name voor mensen met gevoelige ogen.

Back to Basics

Om zero waste mascara aan te kunnen bieden, is Jan teruggegaan naar de basis van het gebruik van cake mascara. Met dit in gedachten biedt ze nu een mascara aan die niet alleen gemaakt is van 100% natuurlijke ingrediënten, maar ook nog eens veganistisch is. De verpakking is gemaakt van blik en de borstel, die optioneel verkrijgbaar is, is gemaakt van bamboe. De meeste cake-mascara zijn moeilijk te gebruiken en rommelig. Die van Pavèz Natural Cosmetics breng je gemakkelijk aan en kan gemakkelijk worden verwijderd met reinigingslotion. Voor de zweterige gelegenheden biedt Pavèz Natural Cosmetics een waterdichtingsmiddel aan dat in plaats van water kan worden toegevoegd. Dit is een optionele aankoop en Jan biedt navullingen aan voor het waterafstotende middel. Pavèz Natural Cosmetics biedt 4 kleuren mascara aan, zwart, bruin, groen en blauw. De bruine cake mascara heeft gouden vlokjes, geeft een oogverblindende dimensie aan je wimpers

Cake Mascara: Een Betoverende Oogopslag in één Laag

Hoe Gebruik je Cake Mascara?

Bevochtig het borsteltje lichtjes en wrijf het over de cake totdat er voldoende product is verzameld. Breng de mascara vervolgens gelijkmatig aan op de wimpers, herhaal indien nodig voor meer intensiteit. Voor een eyeliner-effect kun je een fijn kwastje gebruiken en de gewenste lijn langs de wimperrand trekken.

Kortom, cake mascara is handig en hygiënisch om de hierboven genoemde redenen. Het is een veelzijdig 3-in-1 product – je kunt het gebruiken voor je wenkbrauwen, als eyeliner en voor je wimpers!

Het is uitstekend geschikt voor gevoelige ogen. In tegenstelling tot gewone mascara’s bevat deze cake mascara minder ingrediënten en is vrij van schadelijke chemicaliën zoals parabenen. Het is beter voor het milieu – nadat je de mascara hebt opgebruikt, kunt je het tinnen doosje hergebruiken!

Conclusie:

Cake mascara brengt niet alleen de glamour van vroeger terug, maar biedt ook moderne voordelen zoals langdurige resultaten en milieuvriendelijkheid. Met zijn veelzijdigheid en natuurlijke samenstelling is het geen verrassing dat steeds meer mensen zich tot deze tijdloze schoonheidsklassieker wenden voor een betoverende oogopslag. Voeg cake mascara toe aan je make-uproutine en ontdek de magie van prachtige, gedefinieerde wimpers.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply