Dit artikel schrijf ik uit respect voor Jan Willem Vrieling hij was uitbater van Puur! Natural Food. Puur was een prachtige zaak in de Folkingesstraat in Groningen. Het was een van de eerste zaken die de focus had op biologisch en lokaal eten. Helaas na 13 jaar heeft Puur zijn deuren moeten sluiten afgelopen december. Ik vind het zelf erg jammer want ik vond dat Puur het gezicht was van de Folkingestraat. Ik heb altijd met veel plezier iedereen die ik ken meegesleurd naar Puur om kennis te maken met de allerlekkerste clubsandwiches, koffie en de overheerlijke taarten.
Jan Willem vindt dat iedereen gebruik mag maken van zijn creativiteit en heeft zijn recepten op facebook gezet. Dat vind ik natuurlijk geweldig. Want ik heb meerdere keren twee van mijn favoriete taarten bij hem besteld en vandaag maak ik er één voor jullie. De kersen, witte chocolade taart.
Men neme:
- 1 grote pot kersen( uitlaten lekken)
- 2 handjes vol kapot gemaakt witte chocolade
- 2 anijsblokjes/anijszakjes
- 165 gr roomboter(ongezouten)
- 165 gr witte basterdsuiker
- 2 eieren
- 215 gr zelfrijzend bakmeel
- bakpapier
Bereiding:
Laat de roomboter op zacht vuur smelten in de pan, meng met een spatel de zachte roomboter met de suiker tot een luchtig mengsel. Roer 1 voor 1 de eieren er door. Daarna het bakmeel er doorheen mengen totdat alles luchtig is. Doe de mengsel in een taartvorm en verdeel het gelijkmatig. Stort de kersen op het deeg en druk voorzichtig aan. Strooi de anijspoeder over de taart( bij anijsblokjes deze eerst helemaal verpulveren). Verdeel vervolgens de witte chocolade over de taart. Daarna lekker afbakken in de oven op 180 graden, 35 minuten. Zo lekker en easy to make! Njoy!
Wat is jouw favoriete taart allertijden? Deel hem onder ‘reactie’.
Blog you zoen
Claudia XOXO
4 Comments
Linda
oktober 23, 2015 at 2:52 pmDat ziet er goed uit! Het water loopt me in de mond 🙂
Claudia Struijck
oktober 23, 2015 at 5:26 pmHahahaha Linda. De taart is echt heeeeeel lekker! En zo makkelijk om te maken. Gewoon een x doen!
Fleur Sophia
oktober 23, 2015 at 5:16 pmDit ziet er zo ontzettend lekker uit!
Claudia Struijck
oktober 23, 2015 at 5:28 pmHi Fleur Sophia, de taart is echt heeeel lekker en zo makkelijk om te maken. Ik heb al twee stukjes gehad hihi.