Lifestyle

Tuinmeubelen: Hoe creëer je een mediterrane tuinstijl

Tuinmeubelen van Kees Smit: Hoe creëer je een mediterrane tuinstijl

Tuinmeubelen. Droom van een mediterraan leven en haal de zon naar binnen met designtips voor buiten, geïnspireerd op lange dagen op het terrazza. In zonnige klimaten speelt het leven zich gewoon buiten af. Ontbijt, lunch, diner en drankjes met vrienden vinden allemaal plaats op het terras, aangezien de binnenruimte is ontworpen als een koel toevluchtsoord weg van de volle zon. Als je inspiratie opdoet bij onze mediterrane buren, houd dan rekening met de brandende zon. De effecten zullen zichtbaar zijn in de licht verbleekte heldere kleuren die maandenlang buiten hebben gestaan, en in de droge, kalkachtige afwerkingen op muren en hout. Het toevoegen van textuur is net zo belangrijk als kleur en zelfs op de meest droge plekken, wordt de droogte tegengegaan met wat frisheid van planten in potten, of dat nu overvloedige mediterrane kruiden zijn die de zonnestralen opzuigen of winterharde cactussen die hoe dan ook aanslaan.

Tuinmeubelen van Kees Smit: Hoe creëer je een mediterrane tuinstijl.

Op zoek naar de beste Tuinmeubelen? Je bent verre van alleen – de categorie heeft de afgelopen twee jaar een aanzienlijke toename van het zoekvolume gezien, aangezien de pandemie een hernieuwde interesse veroorzaakte in het vernieuwen van onze achtertuinen, patio’s, balkons en gazons. En de vurige interesse vertoont geen enkele tekenen van stoppen: Tuinmeubelen zullen verfijnder en verfijnder worden naarmate we meer tijd buitenshuis besteden aan entertainment, en onze patio’s worden echte verlengstukken van ons interieur, denk ik.

Tuinmeubelen van Kees Smit: Hoe creëer je een mediterrane tuinstijl

Een plek om te zitten

Tijdens mijn zoektocht om mijn tuin en die van mijn moeder in te richten, met een mediteraans tintje kwam ik op de website terecht van Kees Smit Tuinmeubelen. Een winkel waar ik al mijn inspiratie vandaan heb gehaald om een tuin in te richten met meubels die helemaal bij mij passen en waar ik me goed bij voel. Maar waar te beginnen met winkelen? Laat ik beginnen met de meest elementaire basis: een plek om te zitten. Een draagbare, lichtgewicht slingback-stoel is perfect voor mensen die iets eenvoudigs nodig hebben. Op zoek naar een meer permanente investering? Je kunt niet fout gaan met een klassiek Adirondack of super-pluche loungestoel met kussens. Als je op zoek bent naar een lange, ontspannen lunch of diner, wil je je op je gemak voelen. Stoelen met lattendessins in natuurlijke materialen stimuleren de luchtstroom en zoeken naar ronde rugleuningen die een goede ondersteuning bieden. Breakout-zitplaatsen zoals een eenvoudige bank kunnen het beste uit een zonnige hotspot halen. Kussens worden altijd gewaardeerd en zijn de snelste manier om kleuraccenten toe te voegen die de hele ruimte opfleuren. Nogmaals, hou het relaxed, mix en match in zomerse tinten oker, hemelsblauw en verweerd terracotta roze. Een deel van de moderne mediterrane look van dit seizoen is geïnspireerd op Zuid-Frankrijk en de artistieke gemeenschappen die zich daar verzamelden. De kleur geel is belangrijk, net als natuurlijke materialen. Het heeft een vintage vibe met een mix van strepen en bloemen tegen blokprints en kleine modeprints die ontspannen en eclectisch aanvoelen.

Een plek om te dineren

Als je geen ruimte hebt voor de lange reftertafel die is ontworpen om generaties familie te huisvesten, ga dan voor een ronde eettafel – het is de meer flexibele optie voor alles van een diner voor twee tot een feest met vrienden. De eetruimte bevindt zich meestal net buiten de keuken voor het makkelijk uit serveren van royale schotels met seizoensgerechten en schaduw is hier essentieel. De klassieke oplossing is een pergola gedrapeerd in snelgroeiende wijnbladeren, maar in een kleinere ruimte is een zeil of parasol beide geweldige tijdelijke oplossingen. Door een paar potplanten van binnen te halen voor sociale gelegenheden, kom je ook dichter bij de geest van de stijl. Bij Kees Smit Tuinmeubelen vind je tuinsets, van klassiek tot modern. Voordat je gezellig aan tafel kunt schuiven heb je natuurlijk een geschikte tuintafel nodig. Tuintafels  zijn er in verschillende formaten en uitvoeringen. Voor welke tafel je kiest hangt van verschillende factoren af. Belangrijk is dat je naast het budget ook kijkt naar de functionaliteit (waarvoor wil je de tafel gebruiken) en dat de tafel past bij het design van je tuin.

Tuinmeubelen van Kees Smit: Hoe creëer je een mediterrane tuinstijl

De Tafel

De zomertafel dekken is een gemakkelijke en prachtige manier om de zon naar binnen te halen. Maak het helder. Mix en match en voeg opvallende stukken toe die die mediterrane sfeer oproepen – ik houd van Portugese klassiekers van Bordallo Pinheiro. En vloeistoffen van enige variëteit zijn de hele dag door essentieel. Voeg schijfjes citroen toe aan je waterkruiken en schijfjes later aan meer pittige drankjes op het terras. Een twijgstokje rozemarijn is een prachtige toevoeging aan een G&T – vers geplukt natuurlijk uit je kruidenbakken.

Wanneer de zon ondergaat

De tijd vliegt als het leven gemakkelijk is, dus neem wat lantaarns mee die klaar zijn voor een zonsondergang. Kaarslicht is romantisch met als bijkomend voordeel dat je een paar druppels lavendel of citronella kunt toevoegen om insecten weg te houden. Maar lampen en lantaarns op zonne-energie zijn geweldig zetten zichzelf aan zodra het lichtniveau laag genoeg is. Voeg een paar bijzettafels toe om dineren om te toveren tot loungen en je kunt achterover leunen en genieten van alle geneugten van een zomeravond – net zoals jij zou doen in de Middellandse Zee.


Wat voor tuinmeubelen heb jij in je tuin/balkon staan?

Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply