Beauty Lifestyle

La VieSage: beautysupplementen voor een mooie en gezonde huid

 

Bij Treatmentcompany in Haren heb ik een huidscan laten maken. Omdat ik wel eens benieuwd was wat er aan de “binnenkant van mijn huid” gebeurt. De buitenkant van mijn huid verzorg ik zo goed mogelijk met serums, hydraterende crèmes en lotions. Terwijl de binnenkant gevoed en verzorgt moet worden om alle drie de huidlagen te versterken. LavieSage nutricosmetics is sinds 2008 marktleider op het gebied van de ontwikkeling van nutricosmetics. Nieuwsgierig geworden wat de actuele status is van mijn huid? lees dan snel verder.

symbool (Medium)

Waarom LavieSage:

Alle producten van LavieSage zijn erop gericht om het lichaam en de huid van binnenuit gezond te houden. Er is een uniek concept ontwikkeld, een complete lijn die werkzaam zijn in alle huidlagen en zelfs in de diepere lagen waar crèmes en lotions niet bijkomen. Dit alles om de hele huidopbouw te verjongen, te verstevigen, te verbeteren en te verzorgen. Klinkt goed toch? Naast de huid wordt ook de bloedvaten, ogen, hersenen tegen veroudering beschermd. Dat gebeurd van binnenuit met producten die hoogwaardige ingrediënten bevatten.

Nutricosmetics/ beautysupplementen:

Nutricosmetics zijn voedingsstoffen met een positieve werking op de huid. De Nutricosmetics van LavieSage zijn werkzame stoffen van topkwaliteit die in de juiste dosering en verhouding in combinatie met andere nutriënten kunnen zorgen voor een langdurig mooie en gezonde huid. Ze worden ingenomen om de zichtbare tekenen van huidveroudering tegen te gaan, verbetering van de vochtbalans en een soepelere en zachtere huid te geven. De beautysupplementen in het LavieSage assortiment zijn allemaal behandeling specifiek samengesteld met veelal volledig natuurlijke voedingsstoffen. Vrij van kunstmatige geur-,kleur en smaakstoffen en deze staan onder de strengste regelwetgeving van Europa . Het advies van LavieSage is om de producten minimaal 3 maanden te gebruiken om het resultaat te kunnen zien en te kunnen voelen.

huidlaag (Medium)

Huidlagen:

Er zijn drie huidlagen. Elke laag heeft zijn eigen speciale functie en vraagt om verzorging.

De Hypodermis: Dat is de diepste huidlaag; het onderhuids bindweefsel. Deze laag bestaat uit vetcellen en bindweefselvezels, die de huid verbinden aan de dieper gelegen spieren. Het onderhuids bind-weefsel zorgt voor de stevigheid en strakheid van de huid en het profiel. Hier wordt de aanvoer van vitamines, mineralen en bouwstoffen (collageeneiwitten) naar de middelste huidlaag verzorgt.

De Dermis: In dit deel zitten de levende cellen die de aangeleverde voedingsstoffen gebruiken om de huid te maken. Deze laag zorgt voor het volume, de elasticiteit, hydratatie, kwaliteit en de soepelheid van de huid.

De epidermis: Dat is de bovenste gedeelte van de huid( opperhuid) die dode huidcellen bevat en als een soort van dakpannetjes over elkaar heen liggen met daar tussen de beschermende huidvetten. Hoe beter deze huidlaag gesloten is en hoe meer huidvetten er aanwezig zijn en hoe beter de beschermende huidbarrière is. Een goede huidbarrière zorgt ervoor dat we geen vochtverlies hebben van binnen naar buiten en dat de huid beter beschermd nis tegen invloeden van buitenaf, zoals verwarming, airco, chemische stoffen uit schoonmaakmiddelen, cosmetica etc.

Huidscan: Meten is weten

Het scanapparaat – de Collagenoson – is een ultrageluidsscanner; eigenlijk maakt het een echo van de huid. Het apparaat wordt op mijn onderarm gezet. Zo’n scan vertelt veel over de huidconditie.

Allereerst kun je zien wat de huiddikte is (OHD diagram).

scan2 (Medium)

Er werd gekeken naar de dikte van mijn huid is voor iemand van toen 43 jaar. Als je goed kijkt zie je een plusje in het OHD. In mijn geval stond het plusje in het groene gedeelte van het diagram en in mijn geval is dat het meest optimale! Yeah!!  Een plusje in het rood wil zeggen dat de huid aan de dunne kant is, voor iemand van deze leeftijd en geslacht. De huiddikte is belangrijk, o.a. omdat je in de overgang 2,5% huiddikte per jaar verliest. Dat is ook de reden dat een vrouw vaak het gevoel heeft dat de huid, eenmaal in de overgang, ontzettend snel verouderd.

scan (Medium)

Hoe dunner de huid, hoe meer collageen je in de huid moet hebben!! De echo van mij laat een aantal dingen zien. Ten eerste de lijn aan de linkerkant van de scan. Hier kun je zien hoe de huidbarrière is. In de huidbarrière (opperhuid) liggen de huidcellen als een soort van dankpannetjes over elkaar. Ze horen mooi aaneengesloten te liggen, met daartussen voldoende huidvetten. Er wordt gestreefd naar een piek van minimaal 80%, hoe geler en hoe dikker de eerste lijn is, hoe meer huidvetten aanwezig. Vaak zien gaan de “dakpannetjes” a.h.w. open gaan staan en dat vocht daardoor gemakkelijk van binnen naar buiten kan en dat irritaties gemakkelijk van buiten naar binnen kunnen. Mijn huidbarrière is voor 25% gesloten en dus voor 75% open. Dit betekent dat ik veel vocht verlies van binnen naar buiten en dat de huid kwetsbaar is. Dat kan best kloppen want na het douchen en als de verwarming aan staat voelt mijn huid droog en trekkerig aan. LavieSage zegt: ” Wanneer je zorgt voor optimale bescherming van binnenuit en voldoende goede vetten, dan zien we over het algemeen dat de barrière binnen een aantal maanden naar de 80% gaat “. De huid is dan weer weerbaar en gezond.

De tweede piek op de scan geeft het collageengehalte aan. Hoe meer collageen, hoe minder rimpels en hoe meer resultaat van anti-aging behandelingen. Mijn collageenwaarde zit op dit moment op zo’n 10.Het meest optimaal zou een waarde van 60 zijn. Hoe meer collageen in je huid, hoe sneller en meer resultaat je van een anti-aging behandeling zult hebben. Wanneer de huidbarrière toeneemt, wordt er vaak ook al een lichte toename van collageen gezien omdat de huid beter in staat is om alles vast te houden.

Het gedeelte rechts op de scan geeft het bindweefsel aan. Het bindweefsel verbindt de huid aan het dieper gelegen spierweefsel. Hoe meer bindweefsel, hoe strakker de huid. In de scan zien we de bindweefselbundels als een soort v-vormige bundels, hoe meer verbinding, hoe beter. Wanneer je last hebt van de zwaartekracht, wanneer de huid gaat hangen of zakken, dan is het zaak om je op het bindweefsel te richten. Bovendien is het bindweefsel de basis voor de huid; vanuit het bindweefsel groeit de huid verder. Bij jouw scan zien we wel een aantal bindweefselvezels, maar zouden we er graag dikkere bundels van maken.

Misschien is het een wat lang verhaal geworden maar ik wilde erg duidelijk omschrijven wat een huidscan inhoudt en hoe gedetailleerd de informatie van de huidconditie is. Zodat er door de schoonheidsspecialiste de meest effectieve behandeling gegeven kan worden.

producten (Medium)

Mijn gepersonaliseerde huidadvies van LavieSage:

Voor het bindweefsel( onderste laag) wordt er  SkinBase ingezet. SkinBase bevat alle bouwstoffen om bindweefsel te maken en zorgt – naast stevig bindweefsel – ook voor mooie, sterke nagels en voedt de haren van binnenuit.

Voor de Epidermis( bovenste gedeelte) wordt er SkinProtect  en SkinBalance ingezet. Dat zijn multivitamine vol anti-oxidanten die je huid beschermt tegen invloeden van buitenaf en oxidatieve stress door UV bestraling. Skinbalance bevatten visoliecapsules die de huid beschermt en soepel houdt maar ook goed is  voor hersenen, hart- en bloedvaten, maar ook zorgt voor “tussen de dakpannetjes”. Deze combinatie zorgt  voor een gezonde huid met een sterke barrière.

LavieSage heeft natuurlijk nog veel meer beautysupplementen die gespecialiseerd zijn in het verbeteren van de huidkwaliteit op basis van het concept ‘voeding voor de huid’. Er is een supplement  of supplementen combinatie voor ieder huid type. Neem gerust eens een kijkje op de website: LavieSage.


huidverbetering-laviesage

Mijn ervaring:

Ik stel steeds meer hogere eisen aan de gezondheid van mijn lichaam en huid dan ooit tevoren. De huid is levend weefsel en alles wat leeft heeft een goede verzorging en liefde nodig.  Ik wil mijn huid heel graag beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De producten van LavieSage voorzien de huid van extra ‘bouwstoffen’ waarmee het lichaam de huid snel in een betere conditie kan brengen en dat mijn huid weer een frisse en gezonde uitstraling krijgt.  Mijn huidwens was voor die ochtend: Een frissere en egale huid die straalt. In de loop van de jaren merkte ik dan mijn huid sneller dof/mat wordt en dat het zijn glans wat aan het verliezen is. Over een half jaar maak ik weer een afspraak voor een huidscan en ben ik benieuwd wat het verschil is tussen de voor-, en na- scans. Ik ben namelijk net begonnen met de beautysupplementen van LavieSage. Ik werd die ochtend bij de Treatmentcompany in Haren zeer goed geïnformeerd door Johanna Nauta van LavieSage. Ze nam uitgebreid de tijd om met mij het resultaat van de huidscan door te nemen. Een huidscan maakt je wijzer en dat is echt zo. Ik zou het iedereen willen aanraden.


Weet jij wat de conditie van je huid is?

Blog you zoen

Claudia XOXO

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Mariska
  januari 22, 2016 at 5:49 pm

  Wauw wat interessant! Ik heb nog nooit op zo’n niveau naar m’n huid laten kijken, wist niet eens dat dit kon! Wat een hoop informatie 😀

  • Reply
   Claudia Struijck
   januari 22, 2016 at 6:06 pm

   Hi Mariska, dank je wel voor je mooie reactie. Fijn om te horen dat je het interessant vindt. Vond je de info teveel? want ik twijfelde heel erg of het teveel was of niet. De uitslag van zo’n huidscan was voor mij echt een eyeopener. Als je wilt wil ik wel even navragen waar ze zo’n scan bij jou in de buurt doen? Fijn weekend. X

  • Reply
   Johanna
   januari 25, 2016 at 11:54 am

   Hoi Mariska,
   Laviesage scandagen worden geregeld georganiseerd bij de Laviesage huidspecialisten in het hele land. Wanneer je graag een huidscan en het bijbehorende advies zou willen, neem dan gerust contact op. Dan kijk ik voor je waar en wanneer je terecht zou kunnen.
   Groetjes, Johanna (Accountmanager Laviesage) johanna.nauta@laviesage.nl

   • Reply
    Claudia Struijck
    januari 25, 2016 at 12:07 pm

    Dankjewel Johanna voor deze info!

 • Reply
  Jolanda
  januari 22, 2016 at 9:11 pm

  Oh wat een interessant artikel. Ik zou ook wel eens zo’n scan willen maken.
  Ik had al vaak van Lavisage gehoord, maar fijn deze uitleg.
  Thanks!

  • Reply
   Claudia Struijck
   januari 23, 2016 at 10:10 am

   Hi Jolanda, wat leuk je reactie. Dankjewel. Dat vind ik fijn om te horen. Wil je dat ik even navraag doe waar je zo’n scan kan laten doen in jou omgeving? Ik hoor het wel. X

  • Reply
   Johanna
   januari 25, 2016 at 11:51 am

   Hallo Jolanda,
   Laviesage scandagen worden geregeld georganiseerd bij de Laviesage huidspecialisten in het hele land. Wanneer je graag een huidscan en het bijbehorende advies zou willen, neem dan gerust contact op. Dan kijk ik voor je waar en wanneer je terecht zou kunnen.
   Groetjes, Johanna (Accountmanager Laviesage) johanna.nauta@laviesage.nl

   • Reply
    Claudia Struijck
    januari 25, 2016 at 12:08 pm

    Dankjewel Johanna voor deze info!

  Leave a Reply