Beauty

Hannah Bindweefselmassage bij Skin Skills Groningen

Een tijdje heb je kunnen lezen op mijn blog dat ik bij Wieteke van Skin Skills uit Groningen een Hannah Xperience van 90 minuten heb ondergaan.  Een onderdeel van die behandeling is de revolutionaire bindweefselmassage van Hannah. Ik was hier zo enorm benieuwd naar want founder Hannah Hakze was pionier van deze baanbrekende bindweefselmassage. De bindweefselmassage is een intensieve massage die soms pijnlijk is en veel reacties kan oproepen. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan snel verder

Bindweefselmassage

Je huid heeft voedingsstoffen nodig om elastisch en jong te blijven. Dit haalt je huid uit bloed. Het is daarom goed dat er genoeg bloed door je huid stroomt. Als je hoofd snel rood wordt, betekent dit dat je huid in ieder geval genoeg zuurstof krijgt. Als dit niet het geval is, dan kan je huid de nodige energie missen en last hebben van blokkades. Ook afvalstoffen kunnen minder goed afgevoerd worden. Dit kan ervoor zorgen dat je sneller rimpels krijgt. Meestal zit je huid dan te dicht op je spieren. Dit kan weer te maken hebben met spanning op je gezicht. Deze massage kan helpen tegen huidveroudering, rimpels, verslapte huid, rokershuid, slecht doorbloede huid, acne, littekens en couperose. Een bindweefselmassage is zelfs geschikt voor de dunne, gevoelige en vlekkerige huid.  Wieteke begint gelukkig niet direct met knijpen en kneden, maar met een gezichtsreiniging en -masker. Wil je deze behandeling nog eens nalezen dan kan dat hier. De martelbehandeling die mij in het vooruitzicht is gesteld is op slag vergeten. Hahahahaha.

De Hannah Bindweefselmassage:

De Hannah Bindweefselmassage stimuleert de huiddoorbloeding, werkt op verjonging van de huidstructuur, reductie van blokkades en het verstevigen van het bindweefsel. Door de huid goed te doorbloeden, is de huid ook beter in staat om voedingstoffen op te nemen. Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Dit betekent dat de celwanden bijna niet in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Door de Hannah Bindweefselmassage wordt de circulatie verbeterd en daardoor wordt de huidconditie geoptimaliseerd. Met deze massage worden o.a. de volgende effecten bereikt:

  • Verbetering van de huidconditie
  • Stimulatie van de huiddoorbloeding
  • Stressreductie door opheffen van onderhuidse verklevingen
  • Verbetering van de opname van werkstoffen
  • Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel
  • Bevordering van de celdeling
  • Verbetering van de huidstructuur en huidteint
  • Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens
  • Verbetering van de huidweerstand

 

Claudia en de Hannah bindweefselmassage

De Hannah bindweefselmassage  is de manier om het ‘ouder worden’ zoveel mogelijk te vertragen en de huid van je gezicht op een natuurlijke methode de huid te liften. Het uitgangspunt van deze massage is om het bindweefsel los te maken. Als je ouder wordt kan je bindweefsel namelijk op bepaalde plaatsen gaan verkleven, waardoor je er jaren ouder uitziet dan je daadwerkelijk bent. Maar door deze verklevingen krijg je ook sneller rimpels. Aaaiiiii! Een bindweefselmassage is geen ontspannen massage, maar hoort ook zeker geen enorme pijn te doen. Toch kan het zijn dat op de plekken waar je verklevingen hebt, deze massage echt wel gevoelig is. Dat was in mijn geval bij de kaaklijn en dat is ook wel weer logisch, omdat daar ook de afvoer van afvalstoffen plaatst vindt. Wieteke hield erg goed contact met mij en stelde vragen of ik bepaalde knijpbewegingen kon hebben en dat vond ik erg prettig en daardoor kon ik mij ook beter ontspannen. Zo goed, dat ik de bindweefselmassage zelfs fijn begon te vinden.  Ik had het gevoel dat mijn kostbare huid in goede handen was.

De bindweefselmassage van gelaat, de hals en decolleté heeft een liftend effect, maar zorgt niet ineens dat na een behandeling al je rimpels en fijne lijntjes verdwijnen. Daar is deze massage eigenlijk ook niet voor bedoeld. Alleen zie je er na een behandeling wel minimaal 5 jaar jonger uit, omdat het de bindweefselmassage de doorbloeding stimuleert, zodat je huid er weer gezond en vol uitziet. Al door één behandeling wordt de aanmaak van nieuw collageen en elastine gestimuleerd. Ik zag dat zeker in de spiegel, een gezonde en frisse huid die veel minder dof oogt. Ik had het gevoel dat het matrasje van mijn huid na deze massage weer helemaal is opgeklopt.  Ik ben ook tevreden met deze behandeling dat ik alweer een nieuwe afspraak heb gemaakt bij Wieteke van Skinskills.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

 

Hebben jullie wel eens een bindweefselmassage gehad?

 

Blog you zoen,

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply