Wat een heerlijk rode paprikasoepje is dit. Het is makkelijk en supersnel om te maken. Ideaal als je ’s avonds een keer wat minder tijd hebt om het eten te bereiden. Lekker warm, veel groentes, dus de nodige vitamientjes… ik houd er van! In dit recept van Hello Fresh zit een heel bijzonder ingrediënt, namelijk parelcouscous. Hierdoor krijgt de paprikasoep een lekkere bite. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig en een staafmixer!
Parelcouscous
Parelcouscous is een grote ronde vorm van couscous en is een wat stevigere variant van couscous. Een andere naam voor Couscous is ‘moghrabieh’. Parelcouscous wordt, net als couscous, gemaakt van grofgemalen gries van durumtarwe. Doordat parelcouscous groter is dan couscous, is de bereidingswijze ook anders. Parelcouscous moet je namelijk ongeveer 10 minuten laten koken. Parelcouscous heeft een zachtere en vollere en unieke smaak dan couscous.
Ik schrijf ook één keer in de week op de foodblog van AlleenPuur en daar staat het recept op. AlleenPuur is een foodblog waarbij wij graag onze zoektocht naar een gezondere levensstijl delen. Denk aan fijne restaurants met vegan of biologisch eten, lokale boeren met een bijzonder verhaal en handige keuken gadgets.
Zoals altijd, bedankt voor het lezen!
Wat is jouw lievelingssoep?
Blog you zoen
Claudia XOXO
3 Comments
Gonny
september 2, 2016 at 5:00 pmO Yum!!!
Melike
september 4, 2016 at 9:15 pmWat een heerlijk recept!! Ik ben dol op soepjes en deze ga ik zeker eens uitproberen!
Fleur
oktober 21, 2017 at 5:22 pmKlinkt als een heerlijke soep! Met dit week vind ik het heerlijk om lekker zelf een soepje te maken