Beauty

Paprikasoep met rode paprika en parelcouscous recept

Wat een heerlijk rode paprikasoepje is dit. Het is makkelijk en supersnel om te maken. Ideaal als je ’s avonds een keer wat minder tijd hebt om het eten te bereiden.  Lekker warm, veel groentes, dus de nodige vitamientjes… ik houd er van! In dit recept van Hello Fresh zit een heel bijzonder ingrediënt, namelijk parelcouscous. Hierdoor krijgt de paprikasoep een lekkere bite. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig en een staafmixer!


Parelcouscous

Parelcouscous is een grote ronde vorm van couscous en is een wat stevigere variant van couscous. Een andere naam voor Couscous is ‘moghrabieh’.  Parelcouscous wordt, net als couscous, gemaakt van grofgemalen gries van durumtarwe. Doordat parelcouscous groter is dan couscous, is de bereidingswijze ook anders. Parelcouscous moet je namelijk ongeveer 10 minuten laten koken. Parelcouscous heeft een zachtere en vollere en unieke smaak dan couscous.

Ik schrijf ook één keer in de week op de foodblog van AlleenPuur en daar staat het recept op. AlleenPuur is een foodblog waarbij wij graag onze zoektocht naar een gezondere levensstijl delen. Denk aan fijne restaurants met vegan of biologisch eten, lokale boeren met een bijzonder verhaal en handige keuken gadgets.

Paprikasoep


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

Wat is jouw lievelingssoep?

Blog you zoen

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Gonny
  september 2, 2016 at 5:00 pm

  O Yum!!!

 • Reply
  Melike
  september 4, 2016 at 9:15 pm

  Wat een heerlijk recept!! Ik ben dol op soepjes en deze ga ik zeker eens uitproberen!

 • Reply
  Fleur
  oktober 21, 2017 at 5:22 pm

  Klinkt als een heerlijke soep! Met dit week vind ik het heerlijk om lekker zelf een soepje te maken

 • Leave a Reply