Travel

Hoe werkt het parkeren bij Schiphol

Parkeren op Schiphol, verschillende parkeeropties

Parkeren op Schiphol

Reizen naar de meeste landen binnen Europa is na 15 juni weer toegestaan. De landen in het Schengengebied gaan van de code oranje naar code geel. De quarantaineverplichting voor die landen vervalt, dus je hoeft als je terugkeert naar Nederland niet twee weken thuis te blijven. Landen die geen Nederlandse toeristen willen ontvangen of waar quarantainemaatregelen gelden, blijven voorlopig op oranje staan. Vanaf 11 mei is het dragen van mondkapjes aan boord van alle vluchten van KLM verplicht.

Parkeren
Ga je met de auto naar de luchthaven, dan zijn er verschillende parkeeropties. Verschillende parkeermogelijkheden met elk hun eigen tarieven. Voor de lange parkeermogelijkheden zijn er twee vormen: shuttle parkeren en valet parkeren. Voor lang parkeren Schiphol heeft Schiphol P3 (Lang Parkeren) of P4 (Basic Parking) ingericht. Bij P3 kan gebruik worden gemaakt van een snelbus. Lang parkeren is langer dan twee dagen gebruik maken van de parking. Kort parkeren is bij P1 bedoeld voor maximaal 48 uur.

Shuttle
Bij shuttle parkeren rij je rechtstreeks naar de afgesproken parkeerplaats. Je dient minimaal twee weken van tevoren te reserveren. Dit scheelt aanzienlijk in het parkeertarief en je bent verzekerd van een parkeerplek. Met een busje word je vervolgens naar de juiste vertrekhal gebracht. Bij terugkomst word je weer opgehaald en naar de auto gebracht. Extra service die je tegen betaling kunt krijgen is overdekt parkeren en de auto laten wassen. De shuttlebus is gratis. Parkeren kan ook zonder shuttlebus, het zogenoemde basic parkeren. Dit is de goedkoopste vorm.

Valet
Valet parkeren is parkeren met een extra service. Na reservering rij je zelf naar de vertrekhal en een parkeermedewerker stalt jouw auto op een bewaakt parkeerterrein. De medewerker controleert samen met jou de auto op eventuele beschadigingen en tekent een ontvangstdocument. Grootste voordelen zijn het gemak en de tijdwinst die je hebt. Nadeel is dat jij jouw sleutels af moet geven en verder geen controle hebt over de auto. Er zijn overigens verschillende parkeermogelijkheden met service. Bij P6 Valet wordt de auto op een parkeerterrein buiten Schiphol geplaatst. De luxe vorm heet Terminal valet wat inhoudt dat de auto overdekt staat. Valet parkeren heeft een extra prijskaartje.

KLM vliegt vanaf juli weer naar meer bestemmingen, zo heeft de luchtvaartmaatschappij aangekondigd. Met name in Zuid-Europa wordt het bestemmingenaanbod uitgebreid. Het gaat onder andere om Alicante, Bilbao, Bologna, Ibiza, Istanbul, Nice, Porto, Catania en Split.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

 

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply