Lifestyle

Bij de sexspeeltjes nemen vrouwen het voortouw

Bij de sexspeeltjes nemen vrouwen het voortouw

Bij de sexspeeltjes nemen vrouwen het voortouw

 

Verleiden

Een vibrator wordt vaak verward met een dildo omdat ze enorm veel op elkaar kunnen lijken. Het voornaamste verschil tussen de twee is dat de vibrator kan trillen en een dildo niet. Een dildo is altijd een min of meer realistische weergave van een echte penis, terwijl een vibrator geen fallusvorm hoeft te hebben.

Dildo
Een dildo is recht toe rechtaan speeltje in de vorm van een penis. Ze zijn er in verschillende soorten, maten, kleuren en materialen: met of zonder ballen, van glas of rubber en van klein tot groot. Vibrators vibreren en dat kan in verschillende standen, van heel zacht tot hard, maar ook van constant tot pulserend.

Speeltjes
De dildo is meer geschikt om te gebruiken bij partners. De vibrator wordt meestal gebruikt bij soloseks. Bij de sexspeeltjes nemen vrouwen het voortouw. Een derde heeft een vibrator of voorbinddildo, een vijfde heeft zelfs een nachtkastje vol. Nog eens 19 procent houdt het op massageolie. De meeste mannen zeggen geen sexspeeltjes in huis te hebben, maar 25 procent wil het wel proberen. Vijf procent wijst het idee radicaal van de hand en zegt niets van sexspeeltjes te willen weten.

Voorspel
Verleiden gebeurt vooral met een passionele kus, een sensuele massage, lingerie of een pikant cadeautje. De gevoelige plekjes verschillen tussen mannen en vrouwen. Zes op de tien mannen kiest voor de geslachtsdelen, tegenover 27 procent van de vrouwen. De dames verkiezen hun nek tot meest erogene zone. 11 procent kiest voor de tepels. Bijna de helft van alle vrouwen is liever niet helemaal bloot tijdens seks. Het merendeel voelt zich zelfverzekerder met een kledingstuk aan. Gelukkig voor de vrouwen vindt 36 procent van de mannen een kledingstuk in bed wel degelijk spannender dan bloot. Zij zien hun bedpartner bij voorkeur in een negligé. Vrouwen houden liever hun beha aan.

Nederlanders vrijen minder dan 15 jaar geleden. Zes van de tien stellen doen het nooit tot hooguit één keer per week. Ruim de helft van de mannen en bijna de helft van de vrouwen vindt dat ze te weinig seks hebben. Hoewel de frequentie van seks is afgenomen, is het repertoire gevarieerder geworden. Manuele, orale en anale seks winnen aan populariteit. Ook doen zowel mannen als vrouwen veel meer aan zelfbevrediging dan voorheen. Van de mannen doet 88 procent dat. Van de vrouwen masturbeert 75 procent; 18 procent minstens eenmaal per week. Bijna vier op tien vrouwen gebruiken daarbij sexspeeltjes.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like