Lifestyle

Interieur tip: Een sfeervolle woning creëren doe je zo

Een sfeervolle woning creëren doe je zo

Je gaat je huis inrichten of er zijn écht een paar aanpassingen nodig in je bestaande interieur. De woning roept nog niet het gevoel op waardoor je er dagenlang zou willen zitten. Er mist gezelligheid, warmte en sfeer. Hoe voeg je deze elementen toe aan je woning? Misschien bepaalde tinten terug laten komen? Of juist veel accessoires toevoegen? In dit artikel vind je de belangrijkste tips om het gezelliger  te maken in huis.

Kies een opvallend item uit

Ga opzoek naar een woonaccessoires of een meubel waar je echt verliefd op wordt. Zet dit item op een plek waar direct het oog op valt. Kies iets persoonlijks en iets wat compleet bij je eigen smaak past. Je kunt denken aan een mooi aandenken, een accessoires uit het buitenland, iets gaafs wat je ooit van iemand gekregen hebt, een mooi canvas of schilderij.  Wanneer je nu visite krijgt, is het eerste wat ze opvalt die eyecatcher. Hierdoor ga je het nog vaak over dit bijzondere item hebben met misschien wel speciale betekenis.

 

Ga voor jezelf na wat je mooi vind

Super belangrijk is dat je goed voor ogen hebt wat jij mooi vind. Jij bent namelijk degene die elke dag tegen het interieur aan moet kijken. Bepaal welke interieurstijl het beste bij jouw smaak past. Tegenwoordig worden er ook heel veel interieurstijlen gemixt, wat het extra leuk maakt. Denk aan een industrieel interieur, een urban jungle of bohemian interieur, een modern interieur en een landelijk of Scandinavisch interieur. Voor leuke interieur inspiratie kun je op Pinterest gaan speuren en je favoriete bewaren of je kijkt bij een aantal influencers voor inspiratie op Instagram. Daarnaast wordt je op interieurblogs natuurlijk ook overladen met inspiratie.

Het geheel compleet maken

Nu je een eyecatcher in je woning hebt en je achterhaald hebt welke interieurstijl bij je past, is het tijd om het geheel compleet te maken. Leuke woonaccessoires toevoegen en natuurlijk niet te vergeten raambekleding. Vaak iets waar op een later moment aan gedacht wordt ,maar minstens zo belangrijk. Raamdecoratie kun je ook erg goed gebruiken als eyecatcher.

Neem bijvoorbeeld jaloezieen Wanneer je voor houten jaloezieën gaat in een gave houttint die eruit sprint in je interieur heb jij je eyecatcher te pakken. Wil je dus dat je raamdecoratie opvalt, kies dan bij je witte muur voor raamdecoratie in een ietwat donkere tint. Een wittint staat uiteraard ook erg mooi, daar komt het puur op smaak aan!

Ben je opzoek naar een functionele en stijlvolle raamdecoratie? Ga dan voor plissegordijnen. Kies de Top down Bottom up uitvoering zodat je beide kanten van het gordijn kunt bedienen! Overdag kun je banen op het raam maken, waardoor niemand direct naar binnen kan kijken en je een lichte woning behoudt.

De meest sfeervolle raambekleding zijn natuurlijk gordijnen, daar staan ze om bekend!  Door het toevoegen van stofmaterialen in je interieur wordt het automatisch gezelliger. Voor een woonkamer zijn alle transparanties van gordijnen geschikt, maar wil je voor optimale isolatie gaan dan raad ik gordijnen met een verduisterende voering aan. Nu is nog de vraag, ga je voor kant en klare gordijnen of voor gordijnen op maat ? Er wordt vaak gedacht dat maatwerk erg prijzig is, maar er is een aanbieder van gordijnen op maat met een hele schappelijke prijs namelijk Veneta.com!  Met een eyecatcher, leuke woonaccessoires en goede raambekleding kom je dus al een heel eind!


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

Hoe haal jij de sfeer in huis?

 

Blog you zoen,

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply