Food Lifestyle

Recept: Heavenly Banana cake

Cake net uit oven

Een heerlijk begin van de week starts with Banana cake!!  Dit is een super lekkere en smeuïge cake, die absoluut een aanrader is en zo makkelijk te maken. Het allerlekkerste met hele rijpe bananen. Goddelijk!! Zonder suiker maar met amandel en speltmeel. Een combinatie tussen cake en brood met een intense smaak van banaan, één van mijn lievelings fruitsoorten. Ik was een beetje skeptisch, maar toch heb ik hem gemaakt. Uhm, mag ik nog een plakje……….

Tip: Op zondag bak ik vaak banana bread en vries ‘m per 2 plakjes in. Zo kan ik s ‘ochtends 2 plakjes opbakken in de oven op 180 graden en heb ik een lekker ontbijtje. Maar ook gewoon heerlijk bij een koppie thee.

overzicht1 (Medium)

Men neme (voor ongeveer 12 stukken) 

 • 5 tot 6 bananen
 • 3 scharreleieren
 • 100 ml koudgeperste olie, zonnebloemolie of kokosolie
 • 150 gram amandelmeel
 • 150 gram speltmeel( of 300 gram speltmeel ipv amandelmeel)
 • 1tl kaneel
 • 1 tl bakpoeder
 • 1tl baking soda
 • extra: noten, bessen, zaden of chocolade

Bereiding

Warm de oven voor op 180 graden. Pureer de bananen met een vork of keukenmachine tot een romige smurrie. De bananen moeten zo rijp mogelijk zijn, want hoe rijper de banaan, hoe zoeter hij is. Zijn de bananen nog niet goed rijp, voeg dan circa 50 ml ahornsiroop of honing toe. Voeg de eieren en olie toe. Mix dit goed door met een spatel. Doe het meel, kaneel, bakpoeder en bakingsoda erbij. Schep om met een spatel tot een glad geheel. Nu kun je je banana bread naar jouw smaak ‘personaliseren’. Bijvoorbeeld met rood fruit of noten. Ook lekker: pure chocolade met walnoten. Ik heb nu notenmix gebruikt, ongeveer 150 gr en stukgemaakt. Vet de bakvorm in met een beetje olie. Verdeel de mix in de vorm en zet in de oven voor 50 minuten. Laat iets afkoelen (10 minuten) voor het serveren, maar wacht niet te lang, want bananabread is het lekkerst nog een beetje warm. Prik met een sateprikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake klaar. Zorg dat de onderkant niet zompig wordt.

De amandelmeel en speltmeel heb ik bij een turkse winkel gekocht in Groningen, Le Souk en de  baking soda bij Albert Heijn. Omdat Dick en ik van zoet houden heb ik er ook nog een scheutje honing door gedaan.

Stukje (Medium)3 stukjes (Medium)

 

 

Bedankt Nicole dat je me gewezen hebt op dit overheerlijke recept van Coffee Concepts


 

Njoy to the max

 

Heb jij wel eens banana bread gemaakt?

Blog you zoen

Claudia XOXO

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  sherry
  augustus 17, 2015 at 11:13 pm

  Ziet er erg lekker uit. Heb het nog nooit gemaakt maar ben wel erg nieuwsgierig geworden. Ik ga het een keer uitproberen.

  • Reply
   Claudia Struijck
   augustus 18, 2015 at 6:58 am

   Hi Sherry, bedankt voor je reactie. Ik had zelf nooit met spelt en amandelmeel gebakken dus ik was best sceptisch. Gelukkig is de cake echt super lekker en zo makkelijk te maken. De rest van de cake heb ik ingevroren omdat ik een beetje bang was dat anders de cake binnen een dag op was(hihi). Laat je me ff weten als je de cake hebt gemaakt? Groetjes Claudia

  Leave a Reply